Recents in Beach

Βαρύτατη καταγγελία από Γιώργο Τσίπρα: Εκτόξευση της τιμής για την αναβάθμιση τεσσάρων γερμανικών φρεγατών (ΜΕΚΟ) από τα 120 εκ. ευρώ που είχε συμφωνηθεί επί ΣΥΡΙΖΑ, στα 450 εκ από την κυβέρνηση ΝΔ.

 


Με ερώτηση του στη Βουλή ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιώργος Τσίπρας, κατήγγειλε την εκτόξευση της τιμής για την αναβάθμιση τεσσάρων γερμανικών φρεγατών (ΜΕΚΟ) από τα 120 εκατομμύρια ευρώ που είχε συμφωνηθεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στα 450 εκατομμύρια από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Απαντώντας ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, παραδέχτηκε ότι το κόστος εκτοξεύτηκε μετά από αναπροσαρμογή των δεδομένων «όπως μας τις εισηγήθηκε το ΠΝ και το ΓΕΕΘΑ, γιατί θεωρούμε ότι ο προηγούμενος προϋπολογισμός των 160 εκατ. δεν κάλυπτε πλήρως και επαρκώς την αναβάθμιση μέσης ζωής των τεσσάρων ΜΕΚΟ».

Ωστόσο στο ερώτημα αν έχουν αλλάξει τα επιχειρησιακά κριτήρια των νέων φρεγατών που είχαν καθοριστεί από το Πολεμικό Ναυτικό επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και αν τα κριτήρια και αντίστοιχες απαιτήσεις έχουν γνωστοποιηθεί στις ενδιαφερόμενες χώρες, ο υπουργός δεν απάντησε.

Ο Γ. Τσίπρας κατήγγειλε ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις σε όλο το επενδυτικό πρόγραμμα του Πολεμικού Ναυτικού, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος και για τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά – Ελευσίνας.

Δείτε τον ενδιαφέροντα διάλογο εδώ:

 

Πηγή: documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">