Recents in Beach

Παγκόσμια υπόκλιση στους Δανούς ποδοσφαιριστές.

 


Το «τείχος» των Δανών ποδοσφαιριστών την ώρα που ο συμπαίκτης τους, Κρίστιαν Έρικσεν, δεχόταν τις πρώτες βοήθειες από το ιατρικό επιτελείο, είναι μια από τις ομορφότερες εικόνες που έχει να επιδείξει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Δημιούργησαν μία ανθρώπινη ασπίδα γύρω από τον ποδοσφαιριστή της Ίντερ που... λίγα λεπτά νωρίτερα έχανε τις αισθήσεις του καταρρέοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο σοκάροντας όλη τη υφήλιο.



Έτσι, τον προστάτευσαν από τις κάμερες και τους φωτογραφικούς φακούς δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα στους γιατρούς να επιτελέσουν απρόσκοπτα το έργο τους μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστή της εθνικής Δανίας, πάντα υπό την προστασία των συμπαικτών, μεταφέρθηκε με φορείο εκτός αγωνιστικού χώρου στο νοσοκομείο όπου κατάφερε να ανακτήσει τις αισθήσεις του.

 
Η καθοριστική συμβολή του αρχηγού
Λίγο νωρίτερα, ο Σιμόν Κάιερ, ήταν αυτός που έτρεξε πρώτος στον Έρικσεν και του έκανε μαλάξεις στο στήθος μέχρι να μπουν στον αγωνιστικό χώρο οι άνθρωποι του ιατρικού επιτελείου της ομάδας. 

Η συμβολή του αρχηγού της εθνικής Δανίας, τα κρίσιμα δευτερέλεπτα μετά την κατάρρευση του ποδοσφαιριστή, είναι πιθανό να αποδείχθηκε καθοριστική για να κρατηθεί στη ζωή. 

H ΟΥΕΦΑ ανακοίνωσε ότι η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί ενώ το ευχάριστα νέα συμπληρώθηκαν από τον ατζέντη του που αποκάλυψε πως έχει τις αισθήσεις του και μπορεί να μιλήσει.


Στο μεταξύ λίγα λεπτά νωρίτερα κυκλοφορούσε μια φωτογραφία που χάρισε ένα πλατύ χαμόγελο ανακούφισης σε όλους. Σε αυτή διακρίνεται ο Δανός ποδοσφαιριστής να αποχωρεί με φορείο από το γήπεδο, έχοντας τις αισθήσεις του με ανοικτά τα μάτια του και να κρατάει το κεφάλι του.

 Εντός του γηπέδου, οι στιγμές ήταν συγκλονιστικές. Αφού ξεπεράστηκε το αρχικό σοκ οι φίλαθλοι της Φινλανδίας άρχισαν να φωνάζουν «Κρίστιαν» με τους Δανούς να απαντούν «Έρικσεν» δημιουργώντας μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.


► Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα ο 29χρονος μεσοεπιθετικός της Ίντερ υπέστη ανακοπή καρδιάς.
 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">