Recents in Beach

ΟΚΕ: Ο Ερντογάν πρωταγωνιστής στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

 


Ρεσιτάλ επαναλαμβανόμενων λαθών έδωσε η Ελληνική Κυβέρνηση στην τελευταία σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την τομεάρχη εξωτερικών, της Ομάδας Κοινωνικής Εγρήγορσης (ΟΚΕ), Δήμητρα Τσεκουρά, τα οποία θα οδηγήσουν, με μαθηματική ακρίβεια, σε μια νέα διπλωματική ήττα.

      Η απουσία στόχευσης, οι λανθασμένοι προσανατολισμοί σε συνάρτηση με το ότι η ατζέντα μας ήταν εκτός θέματος, ανέδειξαν τον Ερντογάν σε πρωταγωνιστή, με την Ελλάδα να περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου, ενώ θα έπρεπε να είχαμε καταγγείλει το πολεμικό κλίμα που έχει καλλιεργήσει η Τουρκία, κάτι το οποίο αποφύγαμε να τονίσουμε.

      Στην πραγματικότητα, δεν τολμήσαμε να θέσουμε τα καυτά ζητήματα, που μας απασχολούν, όπως οι έρευνες στην Ελληνική και την Κυπριακή ΑΟΖ, η αμφισβήτηση των νησιών και βραχονησίδων, το γκριζάρισμα του Ελληνικού θαλάσσιου χώρου, ο εποικισμός της Αμμοχώστου και η δημιουργία στρατιωτικών βάσεων στα κατεχόμενα.

      Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αξιοποιήσει το «άνοιγμα», που του έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος για εγκαθίδρυση διαύλου επικοινωνίας μεταξύ τους, προκειμένου να τεθούν τα παραπάνω κομβικής σημασίας θέματα και σε μια τόσο ευνοϊκή για την χώρα μας συγκυρία, ούτε καν συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν δεν κατάφερε να πραγματοποιήσει.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">