Recents in Beach

Μετάλλαξη Δέλτα: Μέρκελ αδειάζει Μητσοτάκη και επιβεβαιώνει Bloomberg

 


Επί ποδός η Ευρώπη από τη μετάλλαξη Δέλτα, με την Άνγκελα Μέρκελ να παίρνει τα πρώτα μέτρα κατά της Πορτογαλίας και της Ρωσίας.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ευρώπη για τη μετάλλαξη Δέλτα και αυτό φάνηκε με διαφορά λίγων ωρών δια στόματος… Μέρκελ.

Αρχικά Μέρκελ - Μακρόν, κατά την Σύνοδο Κορυφής, έστρεψαν τα βέλη τους κατά της Ελλάδας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το γεγονός ότι η χώρα μας δέχεται ελεύθερα τουρίστες, εμβολιασμένους μεν αλλά με σκευάσματα που δεν έχουν εγκριθεί από τον ΕΜΑ, όπως τα κινεζικά και το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, εν μέσω της έξαρσης της μετάλλαξης Δέλτα.

Ειδικότερα, η καγκελάριος της Γερμανίας και ο πρόεδρος της Γαλλίας εκτόξευσαν «καρφιά» εναντίον της χώρα μας και της Πορτογαλίας, όσον αφορά στην τακτική που ακολουθούν για την υποδοχή των Βρετανών, αλλά και όσων έχουν εμβολιαστεί με μη εγκεκριμένα εμβόλια από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Το θέμα ανέδειξε το Bloomberg και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε για «δημοσιογραφικές υπερβολές».

Το θέμα ανέδειξε το Bloomberg και ο ίδιος ο πρωθυπουργός μίλησε για «δημοσιογραφικές υπερβολές».

Είναι όμως έτσι;


Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η ίδια η Μέρκελ να επιβεβαιώσει το Bloomberg και να διαψεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς έδωσε το «πράσινο φως» να παρθούν μέτρα κατά της Πορτογαλίας και της Ρωσίας. Μάλιστα κήρυξε τις χώρες σε «ζώνες παραλλαγής του ιού» που σημαίνει ότι η εν λόγω κίνηση θα επιφέρει σοβαρούς περιορισμούς στις ταξιδιωτικές μετακινήσεις προς και από τις δύο χώρες. Λίγο αργότεα, ήρθε και το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της Γερμανίας, δηλαδή, να δώσει τις σχετικές πληροφορίες και να υπενθυμίσει ότι «ταξιδιώτες που φτάνουν στην Γερμανία από την Βρετανία είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα για χρονικό διάστημα δύο εβδομάδων». Και όλα αυτά όταν -σύμφωνα με τον Ηλία Μόσιαλο- μέσα στον Αύγουστο το 90% των κρουσμάτων στην Ευρώπη θα αφορούν τη μετάλλαξη Δέλτα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για πολλαπλούς περιορισμούς των ταξιδιωτών εν μέσω θέρους.
.

https://www.ieidiseis.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">