Recents in Beach

Τσίπρας: Παράλληλο μηχανογραφικό για τους υποψήφιους του 2021 που «κόπηκαν» λόγω ΕΒΕ

 


Για κυνική εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων και κρυφές συναλλαγές κατηγόρησε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ακόμα μία φορά την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι διαλύει τη δημόσια παιδεία και σκάβει το λάκκο της ελληνικής κοινωνίας.

Κατά τη συζήτηση του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει, έστω στο και πέντε, έστω για φέτος, την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που στερεί τα όνειρα και το μεράκι χιλιάδων μαθητών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εκτίμησε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει και δεσμεύτηκε ξανά ότι, εάν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα καταργήσει την αθλιότητα της ΕΒΕ και θα επιχειρήσει να θεραπεύσει τις αδικίες της φετινής χρονιάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τον Ιούλιο του 2022, εφόσον είμαστε στη διακυβέρνηση του τόπου», θα ανοίξει ένα παράλληλο μηχανογραφικό των υποψηφίων του 2021, πλαίσιο μεταγραφής σε ομοειδές τμήμα για όσους δεν μπήκαν σε τμήμα που ήθελαν και γεμάτες όλες τις θέσεις των ΑΕΙ.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως δεν πρόκειται για υπόσχεση του αέρα αλλά για πράξη αποκατάσταση δικαιοσύνης, που συνοδεύεται για δέσμευση και σχεδιασμό να δώσουμε βάρος στην Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

«Κόβετε άριστους μαθητές, δεν γνωρίζετε τι σημαίνει δημόσιο ΑΕΙ»

Στην ομιλία του καταλόγισε δόλο και δολοπλοκία στον πρωθυπουργό και στην υπουργό Παιδείας, γιατί «ενώ είπατε ότι κόβονται μαθητές με 3 και με 4 λόγω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, τελικά κόβονται και άριστοι μαθητές».

«Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για 45 λεπτά αλλά δεν μίλησε για την ουσία, ότι χιλιάδες νέα παιδιά και οι οικογένειές τους βρίσκονται σε ένα δραματικό δίλημμα: αν θα πρέπει να βρουν την οικονομική δυνατότητα να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού ή να πάνε σε ένα αμφιβόλου αξίας κολλέγιο» είπε.

«Είσαστε η μοναδική κυβέρνηση που αλλάξατε το σύστημα εισαγωγής και το εφαρμόσατε την ίδια χρονιά, δίχως χρόνο προσαρμογής» πρόσθεσε για να προσθέσει ότι φυσικά η εμμονική κυβέρνηση δεν θέσπισε βάση και κριτήρια εισαγωγής στα ιδιωτικά κολλέγια, όπου μόνη βάση είναι η οικονομική δυνατότητα.

Καταλόγισε επίσης στους κ.κ. Μητσοτάκη και Κεραμέως ότι δεν γνωρίζουν τι σημαίνει ελληνικό Πανεπιστήμιο και πανελλαδικές εξετάσεις. «Πήγατε στο κολλέγιο και σπουδάσατε στο εξωτερικό δίχως να περάσετε από το ελληνικό Πανεπιστήμιο και πανελλήνιες», ανέφερε.

 Αναφέρθηκε σε επιστολή στην υπουργό Παιδείας από μαθήτρια του ΓΕΛ  Αγρινίου, η οποία συγκέντρωσε 19.987 μόρια αλλά δεν περνάει στην σχολή επιλογής της, στο μεταφραστικό Κέρκυρας, γιατί στην αγγλική γλώσσα 17.8 αλλά δεν πέρασε την ειδική βάσης εισαγωγής στη γαλλική, την οποία δεν διδάχτηκε ποτέ στο σχολείο αλλά με τηλεκπαίδευση σε ιδιωτικό φροντιστήριο τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει μια απάντηση στην Ελένη και σε όλα τα «θύματα ενός εκδικητικού συστήματος, που δεν έχει βασιστεί σε καμία μελέτη αλλά μονό σε σκοπιμότητα».

Επεσήμανε ακόμα ένα ψέμα του πρωθυπουργού, αναφορικά με την αντιστοιχία όσων μπαίνουν και όσων βγαίνουν από τα ελληνικά πανεπιστήμια, εξηγώντας πως στην πραγματικότητα βρίσκεται στο 75% και είναι απόλυτα συγκρίσιμη με τα πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 «Ιδεοληψία, αλαζονεία και εχθρότητα απέναντι στους νέους»

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για ιδεοληψία και αλαζονεία τόσο στα θέματα Παιδείας όσο και στους άλλους τομείς της πολιτικής του, αυτό που επιδιώκει είναι την εξυπηρέτηση ιδιωτικών συμφερόντων.

Σημείωσε ότι λόγω της κρισιμότητας του θέματος θα μιλήσει σε άλλο χρόνο «για την πανδημία που βρισκόμαστε από φιάσκο σε φιάσκο και από αδιέξοδο σε αδιέξοδο αλλά και για τα θέματα ισονομίας που δεν τηρείτε».

«Προσλαμβάνετε αστυνομικούς αντί για εκπαιδευτικούς» τόνισε και έκανε λόγο για εχθρότητα της κυβέρνησης απέναντι στους νέους, που αποδεικνύεται σε μια σειρά από ζητήματα: κόφτης στα ΑΕΙ, κοροϊδία με χαρτζιλίκι 150 ευρώ, ευθύνες για την πανδημία, ξύλο στις πλατείες.

Τέλος, εκτίμησε πως την ερχόμενη χρονιά θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις αλλά η κυβέρνηση ζει σε άλλο κόσμο, έχει «τυφλωθεί από την αλαζονεία της εξουσίας και των αυλοκολάκων που λένε ότι καλπάζετε».

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">