Recents in Beach

«Κρασί, συντήρηση, σερβίρισμα, γευσιγνωσία, ζεύξη κρασιού και φαγητού»

 


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο σεμινάριο «Κρασί, συντήρηση, σερβίρισμα, γευσιγνωσία, ζεύξη κρασιού και φαγητού» που πραγματοποιήθηκε 9 & 10 Ιουλίου στην Αλεξανδρούπολη στο Ξενοδοχείο Αστέρας Grecotel .

Είκοσι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ της περιοχής είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν τον τοπικό αμπελώνα Έβρου και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να γνωρίσουν και να γευτούν τοπικά κρασιά από παραγωγούς του Έβρου και της ΑΜΘ. Στην γευσιγνωσία οίνου κρασιά των παραγωγών, Μπέλλα, Εβρίτικα Κελάρια, Χατζησαββα από τον Έβρο και Βουρβουκέλη, Τσικρικώνη κλπ από την ΑΜΘ, εξετάστηκαν διεξοδικά, ως προς τα συστατικά τους και συνδυαστήκαν με τοπικά εδέσματα.    



Στόχος του σεμιναρίου ήταν αφενός να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες τον αμπελοοινικό πλούτο της περιοχής μας και αφετέρου η προώθηση των τοπικών οίνων στους επισκέπτες – τουρίστες της περιοχής μας.    

               Το σεμινάριο «Κρασί, συντήρηση, σερβίρισμα, γευσιγνωσία, ζεύξη κρασιού και φαγητού» υλοποίηθηκε στο πλαίσιο της δράσης «Action: 5.5.1 Obtaining Qualitytraining Staff of restaurant and hotel businesses on local wine» του διακρατικού προγράμματος Developing Identity ON YieldSoiland Site  with Acronym: “DIONYSOS” του Interreg Ελλάδα Βουλγαρία. 

Ο Πρόεδρος  

ΟΕΒΕΣ Έβρος  

Χατζάκης Τριαντάφυλλος  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">