Recents in Beach

ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΒΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΖΩΗΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΚΛΙΜΑ!

 


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΓΡΑΠΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ

Με Γραπτή Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης αναδεικνύει το ζήτημα της παύσης λειτουργίας τραπεζικών υποκαταστημάτων στον Ν.Έβρου και τις συνέπειες στις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα στην Γραπτή του Ερώτηση ο βουλευτής υπογραμμίζει την αναστάτωση, την απογοήτευση και το αίσθημα απαξίωσης που έχει προκληθεί στην κοινότητα Τυχερού Σουφλίου, όπου έχει δρομολογηθεί και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η παύση λειτουργίας του τοπικού υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Όπως τονίζει ο βουλευτής, το κλείσιμο τραπεζικών καταστημάτων στον ακριτικό Έβρο, έχει λάβει μορφή ντόμινο το τελευταίο διάστημα, υποβαθμίζοντας το επίπεδο παροχής υπηρεσιών σε πόλεις και Κωμοπόλεις με ψηλό μέσο όρο ηλικίας.

Ο βουλευτής ρωτά τον Υπουργό σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να προστατευτεί ο ακριτικός Έβρος από την υπηρεσιακή αποψίλωση χρήσιμων δομών & ταυτισμένων οργανισμών με τις τοπικές κοινωνίες!

Ακολουθεί αναλυτικά η Ερώτηση: 

Προς: Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα

ΘΕΜΑ: ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΕΒΡΟ ΕΙΝΑΙ ΘΥΛΑΚΕΣ ΖΩΗΣ, ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΚΛΙΜΑ!

Η δεκαετής και πλέον οικονομική κρίση κι ακολούθως η πανδημία προκάλεσαν θεμελιώδεις μεταβολές στην σύνθεση και στην δομή των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στην Χώρα μας. 

Οι συγχωνεύσεις και η λειτουργική αναδιάρθρωση των Τραπεζών υπήρξε ένα δύσκολο εγχείρημα για τις διοικήσεις, τους εργαζομένους αλλά και για τους πελάτες.

Στον ακριτικό Έβρο παρατηρείται μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, η παύση λειτουργίας τραπεζικών Καταστημάτων προκαλώντας απογοήτευση, ανησυχία κι αίσθημα απαξίωσης προς τους Εβρίτες.

Συγκεκριμένα η δρομολογημένη, ως φαίνεται, παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην Κοινότητα Τυχερού Σουφλίου έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις από τους κατοίκους οι οποίοι θα εξαναγκάζονται να διανύσουν πάνω από 20χλμ για τις τραπεζικές τους συναλλαγές.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνέχεια συγχωνεύσεων, έχει συγκεντρώσει το πελατολόγιο πέντε (5) επιπλέον τραπεζών, όπως : Αγροτική Τράπεζα, Τράπεζα Κύπρου, Ελληνική Τράπεζα, Πανελλήνια Τράπεζα, Millennium Bank & CBP Bank.

Η κατάργηση δημόσιας υπηρεσίας, παύση λειτουργίας δομής εξυπηρέτησης πολιτών στις ακριτικές περιοχές έχει βαρύνουσα σημασία γιατί αποδυναμώνει έναν Νομό που ήδη «ασθενεί» βαρέως από την υπογεννητικότητα & την ανεργία, απέναντι σε μια Τουρκία που γιγαντώνεται και απειλεί με κάθε τρόπο!!

Λαμβάνοντας υπόψιν τα ανωτέρω ερωτάσθε:

  • Στο πλαίσιο της εθνικής προσφοράς της κάθε Κεντρικής Τράπεζας σχεδιάζετε να προβείτε σε πολιτικές πράξεις προστασίας του ακριτικού Έβρου από το «ντόμινο» παύσης λειτουργίας τραπεζικών υποκαταστημάτων & όχι μόνο; 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">