Recents in Beach

Ν. Γκαρά: «Τινάζουν στον αέρα το Κτηματολόγιο και το βαφτίζουν ΄΄μεταρρύθμιση΄΄»


 

Στήριξη της Βουλευτή Έβρου και στην κινητοποίηση των εργαζομένων στα ΚΕΠ για προσλήψεις


Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επαναφορά του αποτυχημένου μοντέλου διακυβέρνησης των προηγούμενων δεκαετιών και στον τομέα της Κτηματογράφησης, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νατάσα Γκαρά.


Η κα Γκαρά υπογράμμισε πως η κυβέρνηση βαφτίζει «επιτάχυνση» και «εκσυγχρονισμό» την παραπομπή της ολοκλήρωσης των κτηματογραφήσεων για «κάποια στιγμή στο μέλλον», και μάλιστα χωρίς να τίθεται κάποια χρονική δέσμευση: «2 χρόνια δεν κάνατε κάτι για να εκδικαστούν οι ενστάσεις στις Επιτροπές, και τώρα ξαφνικά αποφασίζετε να αναρτήσετε Κτηματολόγιο με εκκρεμότητες, τις οποίες θα λύσετε κάποια στιγμή στο μέλλον, ίσως και πότε. Είναι σαν να λέτε ότι δεν υπάρχει Κτηματολόγιο», ανέφερε χαρακτηριστικά η Βουλευτής.




Κατηγόρησε τη ΝΔ πως επιλέγοντας να διαλύσει το Πρόγραμμα Κτηματογράφησης λίγο πριν την ολοκλήρωσή του, τινάζει στον αέρα συμβάσεις με πάνω από 50 εταιρείες και 5.000 έμπειρα στελέχη (μηχανικούς, δικηγόρους, πληροφορικάριους και άλλες ειδικότητες). Επίσης, για το θέμα της εισαγωγής διαμεσολαβητών και διαπιστευμένων μηχανικών, η κυβέρνηση επιλέγει και εδώ αντί να ενισχύσει το κύρος του φορέα θεσπίζοντας ένα αυστηρό πλαίσιο, να τον διαβάλλει, στήνοντας ένα παράλληλο μηχανισμό προσλήψεων έξω από το Κτηματολόγιο, για να βολέψει γαλάζια παιδιά. 


Η κα Γκαρά στην τοποθέτησή της δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη σημερινή πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στα ΚΕΠ, οι οποίοι ζητούν άμεσες προσλήψεις ώστε να στελεχωθούν οι υπηρεσίες και να μπορούν να εξυπηρετούνται οι πολίτες. Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν πως το τελευταίο διάστημα, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας, τα ΚΕΠ της χώρας σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος, αναλαμβάνοντας αρμοδιότητες και από άλλους φορείς.


Η Βουλευτής Έβρου υπενθύμισε, επίσης, και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησής του και παρά την οικονομική ασφυξία, όπως οι χρήσεις γης, η χάραξη του αιγιαλού, τα ειδικά και περιφερειακά  χωροταξικά σχέδια, η περαίωση του Κτηματολογίου από το 25% στο 60%, μέσα σε δύο μόλις χρόνια κ.α.


Τέλος, σημείωσε πως με διατάξεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το Κτηματολόγιο η ΝΔ βάλλει και  εναντίον του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ), αποδυναμώνοντας τον δημόσιο χαρακτήρα του, διαβάλλοντας το κύρος και την εγκυρότητα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει την πολύ επιτυχημένη λειτουργία του ΕΚΟΜΕ, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάδειξη μιας νέας βιομηχανίας και στην προσέλκυση επενδύσεων στη χώρα μας.


Κλείνοντας η κα Γκαρά τόνισε: «οι υπηρεσίες όπως είναι το Κτηματολόγιο, οι δασικοί χάρτες, τα χωροταξικά σχέδια είναι αναγκαία για την ανάπτυξη, όπως και η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών. Ωστόσο, η μεταφορά υπηρεσιών σε ψηφιακό περιβάλλον, δε σημαίνει ούτε ότι λύνουμε τα προβλήματα, ούτε ότι κάνουμε μεταρρύθμιση στο κράτος. Οι ψηφιακές υπηρεσίες πρέπει να εξυπηρετούν τους πολίτες και τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και εγχώριας παραγωγικής ανασυγκρότησης. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ως επικοινωνιακό κάλυμμα της αδράνειας και των συμφερόντων της Κυβέρνησης».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">