Recents in Beach

Υπουργοί… γκαφατζήδες και κυβέρνηση που χάνει τη μάχη της πειθούς

 


Η κυβέρνηση χάνει τη μάχη της πειθούς γιατί αυτή χτίζεται με εμπιστοσύνη, με σοβαρότητα και σχέδιο.

Επιτελικό κράτος και ψηφιακά πράσινα άλογα μετά από αντιφατικές και ανεφάρμοστες αποφάσεις τους ελέγχους στα πλοία θα τους κάνει το λιμενικό! Τουλάχιστον 1,5 ώρα πριν από τον απόπλου στο λιμάνι οι ταξιδιώτες και φανταστείτε τι έχει να γίνει από ουρές. Αναρωτιέμαι το ίδιο θα κάνουν και στα εστιατόρια; Η ταλαιπωρία μαζί σας και το σιχτίρι θα πάει σύννεφο. Ράβε ξήλωνε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα με τους πολίτες στα κάγκελα και μια κυβέρνηση που δείχνει να βρίσκεται σε πανικό απέναντι στην επέλαση της μετάλλαξης «Δ».

Η «γκάφα» της Δόμνας Μιχαηλίδου για απολύσεις κανονικά θα έπρεπε να την οδηγήσει στην έξοδο από την κυβέρνηση εκτός αν αποκάλυψε τους σχεδιασμούς της πίσω από τις κλειστές πόρτες… Με τόσες γκάφες σε μια επιτελική κυβέρνηση των «αρίστων» πως έχει ακόμα θέση; Οι τελευταίες σπασμωδικές κινήσεις με ανακοινώσεις και τρύπες στα μέτρα σε συνδυασμό με την τρομοκρατική αριθμολαγνεία των κρουσμάτων δείχνουν ότι η κυβέρνηση στερείται εναλλακτικού σχεδιασμού. Πόνταρε τα πάντα στο ότι η πανδημία τέλειωσε με το άνοιγμα του τουρισμού και τώρα τρέχει πίσω από τα γεγονότα.

Ενώ θα έπρεπε να πάρει στα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας και να χρηματοδοτηθεί το δημόσιο σύστημα, «συντηρεί» τον συγχρωτισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και στους χώρους δουλειάς. Την ώρα που τα πρωτόκολλα – «λάστιχο» σε διάφορες οικονομικές δραστηριότητες προκαλούν σύγχυση στους πολίτες και δυσφορία στους επιχειρηματίες τίποτα δεν εφαρμόζεται εξαιτίας της ανυπαρξίας και ανικανότητας των ελεγκτικών μηχανισμών. Είναι απίστευτες οι αστοχίες και αδιανόητη έλλειψη προετοιμασίας που έδειξαν οι αρμόδιοι Υπουργοί για δεύτερη χρονιά στην καλοκαιρινή περίοδο που δείχνει ότι και το φθινόπωρο η κατάσταση δεν θα αλλάξει. Τα σημάδια είναι ήδη ανησυχητικά.

Το ΕΣΥ, δεν ενίσχυσε όσο θα έπρεπε τις ΜΕΘ που έπρεπε να διαθέτει 3.500 σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ενώ θα πρέπει να δοθεί αγώνας δρόμου για την αύξηση των κλινών και τη λειτουργική τους ετοιμότητα με την πρόσληψη του αναγκαίου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού εμείς αρμενίζουμε τουριστικά…

Το καλοκαίρι η κυβέρνηση ξανάνοιξε τα τουριστικά σύνορα εσωτερικά και εξωτερικά χωρίς τους απαραίτητους ελέγχους και πρωτόκολλα. Ανησυχώ ότι τα οφέλη θα είναι λίγα, μπροστά στην ζημιά που προβλέπουν οι επιστήμονες από τη μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων. Στα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλοία, μετρό και λεωφορεία, που ενοχοποιούνται για συνωστισμό και υπερμετάδοση πέρα… βρέχει δεν έγινε τίποτα ουσιαστικό.

Στα σχολεία, ενώ υπάρχει όπως και πέρσι χρόνος προετοιμασίας η προχειρότητα και η ανεμελιά κυριαρχεί . Το φιάσκο με τις μάσκες-κουκούλες και ο ισχυρισμός για Μ.Ο. 17 μαθητών ανά τμήμα δεν θα πρέπει να επαναληφθούν. Κανένας σχεδιασμός και καμία προσπάθεια σε αυτή την κατεύθυνση. Τα κρούσματα στη χώρα και ιδίως στην Αττική βαίνουν αυξανόμενα και ανεξέλεγκτα. Η πολιτεία έχει την πρωταρχική ευθύνη και οφείλει να κινηθεί σχεδιασμένα, γρήγορα, αποτελεσματικά και όχι να σηκώνει το δάχτυλο και να δείχνει άλλους ως υπεύθυνους.

Να ενισχύσει άμεσα το σύστημα υγείας με την πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την αύξηση του αριθμού των κλινών ΜΕΘ. Να λύσει την υγειονομική βόμβα των μέσων μαζικής μεταφοράς με την πύκνωση των δρομολογίων και τον έλεγχο της χωρητικότητας. Να βελτιώσει τις συνθήκες στα σχολεία με την αραίωση των τμημάτων.

Η κυβέρνηση χάνει τη μάχη της πειθούς γιατί αυτή χτίζεται με εμπιστοσύνη, με σοβαρότητα και σχέδιο. Επικοινωνιακοί τακτικισμοί με ωραιοποιημένη εικονική πραγματικότητα αποπροσανατολίζουν και με μαθηματική ακρίβεια σε μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα σε οδηγούν στην αποτυχία.

Νίκος Παναγιωτόπουλος στο newpost.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">