Recents in Beach

Ποιές οι τιμές και το κόστος όταν κάνουμε SEO


 Το internet σήμερα είναι πιο απέραντο και αχανές από ποτέ. Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο για μία ιστοσελίδα να «χαθεί» στο άπειρο του διαδικτύου. Αυτό εννοείται είναι κάτι πολύ κακό για μία επαγγελματική ιστοσελίδα στην οποία έχει επενδύσει ένας επαγγελματίας ή μία επιχείρηση και περιμένει να χρήματα από αυτή. Δεν αρκεί λοιπόν να έχει μία επιχείρηση ιστοσελίδα ή διαδικτυακή παρουσία σήμερα, θα πρέπει και να μπορεί να ξεχωρίζει και να κερδίζει επισκέπτες οι οποίοι και θα μετατραπούν σε πελάτες και κέρδος.

Ο μόνος τρόπος για να καταφέρει μία ιστοσελίδα να βρει το κοινό της είναι η online προώθηση. Η πιο αποδοτική μέθοδος για τη προώθηση ενός site δεν είναι άλλη από το περίφημο Search Engine Optimization, γνωστό και απλά ως SEO. Ας δούμε λοιπόν σε γενικές γραμμές τι είναι αυτό και πόσο κοστίζει.

Τι είναι η προώθηση ιστοσελίδων SEO

Πριν εξηγήσουμε τι είναι το SEO και πως δουλεύει, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως δουλεύει το internet γενικότερα ή με άλλα λόγια, πως βρίσκουν οι χρήστες του διαδικτύου τις ιστοσελίδες που επισκέπτονται.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, αν κάποιος θέλει να βρει μία σελίδα για κάποιο θέμα ή κάποιο προϊόν, το πιο πιθανό είναι ότι θα κάνει μία έρευνα στο Google ή κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης. Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζετε, είναι το γεγονός ότι η σειρά με την οποία παρουσιάζονται τα αποτελέσματα μίας τέτοιας αναζήτησης κάθε άλλο παρά τυχαία δεν είναι. Στην ουσία είναι το αποτέλεσμα μίας ειδικής διαδικασίας – του περίφημου αλγόριθμου της κάθε μηχανής αναζήτησης – και σε γενικές γραμμές επηρεάζει άμεσα την επισκεψιμότητα την ιστοσελίδων: όσο πιο ψηλά βγαίνει στα αποτελέσματα σχετικών αναζητήσεων μία ιστοσελίδα, τόσο πιο πιθανό είναι να την επισκεφτεί ο χρήστης που έκανε την αναζήτηση.

Η κατάταξη στις σελίδες αποτελεσμάτων των διαδικτυακών αναζητήσεων γίνεται πάντα με βάση κάποια συγκεκριμένα κριτήρια: όσο περισσότερα πληροί ένα site, τόσο υψηλότερη θα είναι η θέση του στα αποτελέσματα άρα και τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το traffic του. Το SEO – το οποίο μπορεί να αποδοθεί στα Ελληνικά με τον όρο «Βελτιστοποίηση για Μηχανές Αναζήτησης – στην ουσία φροντίζει ώστε μία ιστοσελίδα να πληροί όσο το δυνατόν περισσότερα από τα κριτήρια κατάταξης έτσι ώστε να βγαίνει τουλάχιστον πάντα στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων και σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θέση. Οι ειδικοί του SEO Dominator με άλλα λόγια θα βάλουν την ιστοσελίδα στον χάρτη και από εκεί και μετά θα γίνει πολύ εύκολο να την βρει όποιος ενδιαφέρεται γι’ αυτή.

Τα πλεονεκτήματα του SEO

Το κύριο πλεονέκτημα του SEO είναι το γεγονός ότι κάνει ένα site πολύ φιλικό προς τον χρήστη, αφού αυτός είναι ο κύριος λόγος για τον οποίο γίνεται η κατάταξη των ιστοσελίδων στις σελίδες αποτελεσμάτων: οι μηχανές αναζήτησης θέλουν να στέλνουν τους χρήστες τους σε ιστοσελίδες που θα τους βοηθήσουν με την αναζήτηση τους και θα είναι κι εύχρηστες. Επιπλέον, το SEO θα εξασφαλίσει ότι το site θα παίζει σωστά σε όλες τις οθόνες και όλες τις συσκευές. Τέλος, τα αποτελέσματα της καμπάνιας SEO στην ουσία διαρκούν για όλη τη ζωή του site και δεν έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής όπως οι διαφημίσεις.

Πόσο κοστίζει το SEO

Το SEO είναι μία πολύ εξειδικευμένη διαδικασία η οποία απαιτεί πολύ χρόνο, πολλή δουλειά και πολύ σχεδιασμό και μελέτη. Είναι επίσης μία διαδικασία που διαρκεί αρκετό χρόνο. Όποιος υπόσχεται ΑΜΕΣΑ αποτελέσματα με SEO απλά λέει ψέματα. Το κόστος του SEO λοιπόν εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη κάθε περίπτωση και από παράγοντες όπως το πόσο ανταγωνιστική είναι η αγορά στην οποία δραστηριοποιείται το site. Είναι μία σημαντική επένδυση για ένα site η οποία θα φέρει σημαντικά και ΜΟΝΙΜΑ αποτελέσματα.

Οι SEO τιμές λοιπόν δεν είναι εύκολο να οριστούν, ωστόσο οι διάφορες επιχειρήσεις προσφέρουν κάποια ενδεικτικά πακέτα για τις υπηρεσίες τους, σε κάθε περίπτωση όμως, είναι καλό να κλείσετε ένα ραντεβού και να επικοινωνήσετε με μία επιχείρηση διά ζώσης ή εξ αποστάσεως για να μάθετε περισσότερα για το ακριβές κόστος της καμπάνιας σας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">