Recents in Beach

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ‘’ 2Η ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΣΙΣ LOW VERTICAL 2021 ‘’


 Ο Αγώνας έλαβε την Έγκριση Διεξαγωγής του και την Επίσημη Άδεια από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ( ΓΓΑ ), η οποία ενέκρινε απολύτως το Πρωτόκολλο του Αγώνα.

------------------------------------------------------------------
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ
‘’ 2Η ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΣΙΣ LOW VERTICAL 2021 ‘’
Ο Σύλλογος Γυναικών Μαρώνειας «Η ΙΠΠΑΡΧΙΑ»  και ο ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ συνδιοργανώνουν τον αγώνα “2η ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΣΙΣ  LOW VERTICAL 2021”, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021 και ώρα 10.30΄π.μ.
Ο αγώνας διεξάγεται με την υποστήριξη του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης
Η ΟΡΦΕΑΣ ΔΙΚΤΥΟ αναλαμβάνει την οργανωτική επιμέλεια του αγώνα με την υποστήριξη της ΝΝ Διαφημιστικής.
Ο αγώνας διεξάγεται τηρώντας όλα τα μέτρα που περιλαμβάνει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ, με όλους τους υφιστάμενους όρους που ισχύουν και την έγκριση της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της Γ.Γ.Α.
1.ΤΟΠΟΣ: Μαρώνεια Ροδόπης
2.ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: 22 Αυγούστου 2021
3.ΑΦΕΤΗΡΙΑ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: Εκκίνηση από το γραφικό λιμανάκι του Αγίου Χαράλαμπου και τερματισμός στην Πλατεία Μαρώνειας
4. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ. Θα υπάρχει χρονομέτρηση χειρός για όλους τους δρομείς του αγώνα, με την συνεργασία του Συνδέσμου Κριτών Στίβου Θράκης.
5.ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΓΩΝΩΝ: 4.500 μ.
6.ΔΙΑΔΡΟΜΗ : Ασφάλτινη διαδρομή με συνεχόμενες ανηφόρες  και υψομετρική διαφορά  192 μ.
7.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ :
10.30΄ π μ   1η Εκκίνηση
10. 40΄ π μ  2η Εκκίνηση
10.50΄ π μ   3η Εκκίνηση
8.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Άνω των 12 ετών
9.ΟΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Θα υπάρξουν τα παρακάτω όρια συμμετοχής : Σε κάθε εκκίνηση έως 50 δρομείς. Ανώτατο σύνολο δρομέων  του αγώνα τα 150 άτομα
10.ΕΠΑΘΛΑ
- Στον πρώτο νικητή/νικήτρια της γενικής κατηγορίας και  τους 3 πρώτους των 4 ηλικιακών κατηγοριών ( έως 39 ετών, 40-49 ετών, 50-59 ετών, 60 και πάνω) θα απονεμηθούν κύπελλα με ανέπαφη ατομική παραλαβή από τραπέζι.
- Σε όλους/ες που θα τερματίσουν θα απονεμηθούν αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δώρο, με ανέπαφη ατομική παραλαβή σε ατομική συσκευασία από τραπέζι.
11.ΠΑΡΟΧΕΣ
Νερά, μπανάνες, αναμνηστικά έπαθλα και κύπελλα για τους/τις νικητές/τριες,, με ανέπαφη παλαβή σε ατομική συσκευασία από τραπέζι.
12.ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ  Θα υπάρχει σταθμός στο 3o χλμ με νερό, με ανέπαφη παραλαβή
Επίσης θα υπάρχει μπουφές με τοπικά και γλυκά εδέσματα στον τερματισμό, σε ατομικές συσκευασίες, με ατομική ανέπαφη παραλαβή από τραπέζι.
13.ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ –ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Οι διοργανωτές σε συνεργασία με τον Επικεφαλής Ιατρό, τις Υπηρεσίες Έκτακτης Ανάγκης, το προσωπικό πρώτων βοηθειών και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό Κομοτηνής, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την ασφάλεια των συμμετεχόντων αθλητών. Στη διαδρομή θα υπάρχουν Εθελοντές Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού  που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Οι συμμετέχοντες-δρομείς, συμμετέχουν στη διοργάνωση με απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και έχοντας κάνει τον απαραίτητο καρδιολογικό έλεγχο και φέρουν την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής τους όσον αφορά στην φυσική κατάσταση και την ικανότητά τους να συμμετάσχουν.
Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στην διοργάνωση κατά την διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.
Στους αγώνες ΔΕΝ θα ζητηθούν ιατρικά πιστοποιητικά αφού οι ενήλικες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
Κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής εγγραφής ο συμμετέχων δρομέας, βεβαιώνει με τσεκάρισμα, την ανάληψη της προσωπικής του ευθύνης για την συμμετοχή του.
14.ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι δηλώσεις συμμετοχής - εγγραφές των αθλητών-τριών θα γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική πλατφόρμα
https://docs.google.com/.../1FAIpQLSdWfdEcLZ2.../viewform...
 Για ειδικές περιπτώσεις εγγραφών, εκτός ηλεκτρονικής πλατφόρμας, επικοινωνήστε στα τηλ. 6907605015 κ 6944688969
15. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
Η οικονομική συμμετοχή ορίζεται στα 12 ευρώ, που θα κατατίθενται, στον λογαριασμό του ΔΙΚΤΥΟΥ ΟΡΦΕΑ, που έχει την επιμέλεια του αγώνα (GR72 0172 3560 0053 5609 5506 493), στην τράπεζα Πειραιώς . Εάν γίνει η κατάθεση από άλλη τράπεζα παρακαλούμε να προστεθεί το επιπλέον κόστος στην ίδια κατάθεση.
Δια ζώσης εγγραφές και πληρωμές δεν θα γίνουν.
16. ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΣΕΓΑΣ-ΓΓΑ-ΕΟΔΥ
Η οργανωτική επιτροπή θα τηρήσει όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα που προβλέπει το Πρωτόκολλο που κατήρτισε ο ΣΕΓΑΣ και η ΓΓΑ, για την ασφαλέστερη συμμετοχή των δρομέων, κριτών, εθελοντών, βοηθητικού προσωπικού, για αγώνες δρόμου εκτός σταδίου και θα εναρμονίζονται συνεχώς με κάθε νέα οδηγία της ΓΓΑ
Δικαίωμα Συμμετοχής και Οδηγίες προληπτικού ελέγχου (testing)
Έλεγχος συμμετεχόντων αθλούμενων:  
Ενήλικες αθλούμενοι (18 ετών και άνω) : PCR test 72 ωρών ή rapid test το τελευταίο 48 ωρο
Ανήλικοι αθλούμενοι (κάτω των 18 ετών) : self test εντός 24 ωρών (συστήνεται να διενεργείται την ημέρα του αγώνα).
Τεστ αντιγόνου από κλιμάκια του ΕΟΔΥ: Στις περιπτώσεις που τα τεστ αντιγόνου ταχείας ανίχνευσης (rapid test) διενεργούνται από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για την λήψη Βεβαίωσης αποτελέσματος, ο ενδιαφερόμενος θα εισέρχεται στην πλατφόρμα www.gov.gr και στο πεδίο «Υγεία και πρόνοια». Κατόπιν στο πεδίο «Κορωνοϊος COVID-19 και «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19».
Από τους προληπτικούς ελέγχους με τεστ αντιγόνου COVID-19, εξαιρούνται όσοι προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και ισχύει εώς 180 ημέρες μετά τη νόσηση). Εάν θα γίνει ομαδική μετακίνηση των συμμετεχόντων για τους αγώνες, συστήνεται το testing να γίνει πριν την μετακίνηση (πριν την επιβίβαση σε αεροπλάνο, πούλμαν κτλ.), εφόσον όμως τηρούνται τα όρια της ως άνω παραγράφου
Έλεγχος του προσωπικού της διοργάνωσης : Self-test σε όλο το προσωπικό της διοργάνωσης την ημέρα του αγώνα.
Το προσωπικό και οι εθελοντές που θα απασχοληθούν την ημέρα του αγώνα, θα είναι εκπαιδευμένο με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο. Όλοι θα φορούν μάσκα μιας χρήσης καθ’ ολη τη διάρκεια της απασχόλησης και θα κάνουν συχνή χρήση αντισηπτικού διαλύματος για την απολύμανση των χεριών».
Η χρήση γαντιών συστήνεται μόνο κατά την μεταφορά ιματισμού και την παροχή ιατρικής βοήθειας.
Διαχείριση κρούσματος σε αθλούμενους, τεχνικό επιτελείο ή προσωπικό: Ακολουθούνται οι οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό:
https://eody.gov.gr/.../COVID19-lixi-karantinas...
- Στην γραμματεία του αγώνα οι δρομείς θα παραλαμβάνουν μία ώρα πριν, το υλικό του αγώνα (αριθμός-σακίδιο-αυτοκόλλητο αριθμό για το σακίδιο των προσωπικών τους αντικειμένων), τηρώντας τις αποστάσεις των 2 μ. σε όλα τα επίπεδα, που θα ορίζονται  με αυτοκόλλητες ενδείξεις στο δάπεδο.
- Στην είσοδο της γραμματείας αγώνα, θα υπάρχει προσωπικό που θα παρακολουθεί τη ροή των εγγραφών.
-Το προσωπικό της γραμματείας-οι κριτές-οι εθελοντές θα φορούν προστατευτικές μάσκες.
- Θα υπάρχουν σε σημεία εξυπηρέτησης, και στην γραμματεία, αντισηπτικό για τους  διοργανωτές, εθελοντές, αλλά και τους συμμετέχοντες δρομείς.
- Θα προσδιοριστεί συγκεκριμένος κλειστός χώρος, που θα βρίσκεται σε απόσταση από τους υπόλοιπους χώρους που χρησιμοποιεί η διοργάνωση, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την περίπτωση που παρουσιαστεί ύποπτο κρούσμα COVID 19.  Στο χώρο αυτό θα υπάρχει υγειονομικό προσωπικό, το οποίο θα έχει την ευθύνη λειτουργίας του παραπάνω χώρου απομόνωσης, όπου θα γίνεται χρήση διπλής μάσκας.
- Σε όλους τους χώρους οργάνωσης του αγώνα, θα υπάρχει σήμανση, που θα υπενθυμίζει τους επισκέπτες τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να τηρούν, καθώς και την ανάγκη τήρησης των κανόνων φυσικής απόστασης ( 2 μ. ).
- Για την αποφυγή συνωστισμού, κατά τη διάρκεια της εκκίνησης κάθε αγώνα, οι δρομείς θα κατανεμηθούν σε δυάδες. Σε κάθε δυάδα με ατομική ευθύνη του δρομέα, θα τηρείται για κάθε δρομέα ο κανόνας της φυσικής απόστασης 2 μ, σε οριζόντια και κάθετη κατεύθυνση. Για την τήρηση του κανόνα της απόστασης, στον χώρο της εκκίνησης, θα υπάρχει ευδιάκριτη σήμανση, για την θέση του κάθε δρομέα στο έδαφος, σε κάθε σειρά και κάθε στίχο.
- Οι συμμετέχοντες σε κάθε δυάδα και σε κάθε σειρά θα καθορισθούν εκ των προτέρων από την γραμματεία, για λόγους πιθανής ιχνηλάτησης.
- Οι δρομείς θα φορούν προστατευτική μάσκα κατά  την εκκίνηση τους. και μετά τον τερματισμό τους., Για την απόρριψη των μασκών θα υπάρχουν κάδοι απορριμμάτων σε σημεία προβεβλημένα.
- Η παράδοση των ρούχων των συμμετεχόντων, θα γίνεται σε ειδικό χώρο με αρίθμηση.  Κατά τη παράδοση τους τα σακίδια θα ψεκάζονται με απολυμαντικό διάλυμα από τους εθελοντές.
- Συνιστάται για τους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα:
Α) Το τρέξιμο των δρομέων δίπλα δίπλα είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται απόσταση ασφαλείας 2 μ μεταξύ τους.
Β) Το τρέξιμο των δρομέων σε κλιμακωτό σχηματισμό ( ο ένας μπροστά και ο άλλος πίσω δεξιά ή αριστερά) είναι ασφαλές μόνο όταν τηρείται νοητή πλαϊνή απόσταση  2 μ
Γ) Το τρέξιμο των δρομέων με αποστάσεις μεταξύ των, μικρότερες από τις παραπάνω, πρέπει να αποφεύγεται
- Οι δρομείς θα πρέπει να τρέχουν φορώντας φανέλα, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπεται να αφαιρούν πριν, κατά τη διάρκεια ή μετά τον τερματισμό, μέχρι και την παραλαβή του σακιδίου με τα ρούχα τους.
- Μετά τον τερματισμό, οι δρομείς παραλαμβάνουν από ειδικούς σταθμούς πλαστική μικρή σακούλα, με νερό, μπανάνα, αναμνηστικό έπαθλο. Η παραλαβή είναι ατομική και ανέπαφη.
- Τέλος οι δρομείς παραλαμβάνουν το σακίδιο με τον ρουχισμό τους, στον χώρο παράδοσης, αφού πρώτα απολυμάνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό διάλυμα που τους παρέχει η διοργάνωση.
- Το προσωπικό και οι εθελοντές που θα απασχοληθούν την ημέρα του αγώνα, θα είναι εκπαιδευμένο με τις διαδικασίες και τους κανονισμούς της διοργάνωσης και το Υγειονομικό Πρωτόκολλο. Όλοι θα φορούν μάσκα μιας χρήσης και γάντια καθ’ ολη τη διάρκεια της απασχόλησης τους στην διοργάνωση., η εναλλακτικά με συχνή απολύμανση με αντισηπτικό στα χέρια τους. Κλειστοί χώροι , εκτός του χώρου για πιθανό περιστατικό COVID19, δεν θα υπάρχουν.
- Κάδοι απορριμμάτων για την απόρριψη μασκών και γαντιών θα είναι διαθέσιμοι σε όλους τους χώρους, καθώς και επιγραφές περί αποφυγής συνωστισμού και χρήση μασκών.
- Στο χώρο πλησίον εκκίνησης-τερματισμού  απαγορεύονται θεατές-συνοδοί.
- Για την λειτουργία του ιατρείου θα ακολουθηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.
- Για την ενημέρωση των δρομέων για τους κανόνες του υγειονομικού πρωτοκόλλου,, θα γίνουν συχνές ενημερώσεις πριν το αγώνα, θα γίνουν αποστολές email, θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις και θα γίνονται συνεχείς ηχητικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα, με οδηγίες, συστάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής του αγώνα, όσο και του ΕΟΔΥ
Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε στα τηλ. 6907605015 κ 6944688969
#dromeasthrace

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">