Recents in Beach

Άκαρπες οι έρευνες για τον 21χρονο που χάθηκε στον Νέστο


 Άκαρπες για δεύτερη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 21χρονου που χάθηκε στον Νέστο, το απόγευμα της Τετάρτης.  Δύτες, προσωπικό της Ε...

Άκαρπες για δεύτερη ημέρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του 21χρονου που χάθηκε στον Νέστο, το απόγευμα της Τετάρτης. 

Δύτες, προσωπικό της ΕΜΑΚ, πυροσβέστες, εθελοντές διασώστες, Αστυνομικοί και πολίτες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για τον εντοπισμό του νεαρού, χτενίζοντας ένα μεγάλο τμήμα του ποταμού. 

Μέχρι στιγμής οι έρευνες δεν έχουν αποδώσει καρπούς και αναμένεται να συνεχιστούν στην περιοχή και με το πρώτο φως της ημέρας, την Παρασκευή. 

Ο νεαρός βρισκόταν στο πολυσύχναστο ποτάμι μαζί με φίλους και συγγενείς όταν παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, με αποτέλεσμα τα ίχνη του να χαθούν και σημάνει συναγερμός.  Στιγμές αγωνίας βιώνουν οι γονείς του 21χρονου, οι οποίοι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στο σημείο των ερευνών. 


Χτενίζουν την περιοχή 


"Ομάδα 5 εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης μετέβη εχθές στην Γαλάνη των στενών του Νέστου για να βοηθήσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης και την 4η ΕΜΑΚ από Κομοτηνή, στην ανεύρεση νέου άνδρα που χάθηκε μέσα στο ποτάμι. Οι έρευνες σταμάτησαν μόλις βράδιασε και συνεχίζονται σήμερα με το πρώτο φώς της μέρας. Με εντολή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σήμερα θα υπάρχει συνδρομή 8 εθελοντών διασωστών της ΕΟΔ Ξάνθης και μια ακόμα ομάδα από την ΕΟΔ Ροδόπης για να ενισχύσουν τις ομάδες της Πυροσβεστικής και της 4ης ΕΜΑΚ που επιχειρούν στο συμβάν" αναφέρει η ΕΟΔ Ξάνθης για τις έρευνες. 


Σε απόγνωση οι συγγενείς 


Ο κ. Τάσος Παπαδημητρίου, θείος του 21χρονου που αγνοείται, καταγγέλει στο newsit.gr πως δεν υπάρχει σωστή οργάνωση στο σημείο: 

«Εδώ στο σημείο αυτό έρχεται καθημερινά πολύς κόσμος για μπάνιο. Κάθε μέρα γίνεται χαμός. Και οικογένειες με μικρά παιδιά. Οι υπεύθυνοι εδώ δεν δείχνουν καμία υπευθυνότητα. Το φράγμα που υπάρχει εδώ κατεβάζει πάρα πολύ νερό και κανένας δεν ενημερώνει τον κόσμο να προσέχει ιδιαίτερα. Δεν υπάρχει καν κάποιος ναυαγοσώστης. Αφού ξέρουν ότι και μικροί και μεγάλοι κολυμπούν εδώ και το νερό είναι πολύ και ορμητικό γιατί δεν κάνουν κάτι να ενημερώνουν και να βοηθούν αν χρειαστεί; Είναι ανεύθυνοι. Και αν χρειαστεί θα μιλήσουμε και νομικά για να μην χαθούν άλλες ζωές. Μακάρι το παιδί μας να είναι καλά και απλά να είναι κάπου και προς το παρόν δεν μπορούμε να τον βρούμε. Μακάρι. Το νερό εδώ είναι βαθύ και έτσι όπως έπεσε μέσα έκανε μερικούς στροβιλισμούς και εξαφανίστηκε. Ακόμα και για τους δύτες είναι δύσκολο το νερό εδώ. Ευχόμαστε να βρεθεί σύντομα το παιδί. Οι έρευνες θα συνεχιστούν».

xanthinea.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">