Recents in Beach

Ν. Γκαρά: «Άλλο ένα κυβερνητικό χτύπημα στον Έβρο. Ελάχιστοι οι εισακτέοι στα Πανεπιστημιακά Τμήματα»


 Η ανακοίνωση των Βάσεων Εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, επιβεβαίωσε τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις για τον αποκλεισμό 40.000 μαθητών και μαθητριών από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και την αποδυνάμωση των Περιφερειακών Πανεπιστημιακών Τμημάτων.



Η εγκληματική πολιτική της ΝΔ και η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, προς ικανοποίηση ιδιωτικών συμφερόντων, πλήττει ιδιαίτερα τα Τμήματα του Έβρου, που απειλούνται με κλείσιμο. Οι ευθύνες βαρύνουν και τους τοπικούς Βουλευτές της ΝΔ, όχι μόνο για την ψήφο και τη στήριξη της καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής, αλλά και για την αδράνειά τους. Αν και είχαμε προειδοποιήσει για τα καταστροφικά αποτελέσματα και είχαμε εκφράσει την ανησυχία μας, υποστήριξαν με θέρμη την αντιαναπτυξιακή κι αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κυβέρνησης. 


Συγκεκριμένα, στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ορεστιάδα εισάγονται μόλις 71 νέοι φοιτητές  (κάλυψη θέσεων μόλις στο 20%), ενώ στο Τμήμα Δασολογίας εισάγονται μόλις 21 (ποσοστό κάλυψης θέσεων μόλις στο 9%). Σημειώνεται ότι πέρυσι είχαν εισαχθεί 467 φοιτητές στα δύο Τμήματα. Αντίστοιχα τραγικά είναι και τα αποτελέσματα για το Τμήμα της Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο, όπου εισάγονται 26 φοιτητές φέτος έναντι 117 πέρσι.


Αναρωτιόμαστε για ποια «ανάπτυξη» και ποια «θωράκιση του Έβρου» μιλούν οι σημερινοί κυβερνώντες. Εδώ και δύο χρόνια βιώνουμε την κυβερνητική αδιαφορία, την έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής, το κλείσιμο κρίσιμων υπηρεσιών και δομών, ενώ σήμερα απειλείται η βιωσιμότητα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων με τον ελάχιστο αριθμό εισακτέων.


Συγχαρητήρια στους επιτυχόντες αλλά και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες για τον αγώνα που έδωσαν σε μια χρονιά με πολλές δυσκολίες και αντιξοότητες. Ιδιαίτερα συγχαρητήρια αξίζουν, βεβαίως, και στους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">