Recents in Beach

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνειδητοποιήσει ούτε το μέγεθος της καταστροφής, ούτε το μέγεθος των ευθυνών του (Βίντεο)


 Δήλωση Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψη του στην Ηλία  

Ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει συνειδητοποιήσει ούτε το μέγεθος της καταστροφής, ούτε το μέγεθος των ευθυνών του

Λυπάμαι πάρα πολύ, αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να βρω ανταπόκριση στη έκκληση που έκανα πριν από δύο ημέρες για να υπάρξει ένα ελάχιστο επίπεδο συμφωνίας στη σοβαρότητα και στην υπευθυνότητα.
Ακούγοντας και βλέποντας σήμερα τον Πρωθυπουργό, τον κ. Μητσοτάκη, εγώ, αλλά πιστεύω και ο κάθε πολίτης, αισθάνεται μεγαλύτερη ανησυχία και μεγαλύτερη ανασφάλεια τούτες τις ώρες. Δεν έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής, το μέγεθος της αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού και της ανικανότητας του επιτελικού κράτους, δυστυχώς, δεν έχει συνειδητοποιήσει και το μέγεθος των ευθυνών του.
Όχι άλλη προπαγάνδα, όχι άλλη ωραιοποίηση, όχι άλλα ξύλινα λόγια.
Απευθύνω ένα υπαρξιακό ερώτημα αγωνίας για τους ανθρώπους των καμένων περιοχών. Διότι δεν είναι μονάχα ένα ζήτημα το πώς θα περάσουν μία εβδομάδα, δύο εβδομάδες, ένα μήνα. Το ερώτημα είναι πώς θα μείνουν στον τόπο τους. Στην ύπαιθρο χώρα που έχει καταστραφεί. Πώς θα πάνε τα παιδιά τους στο σχολείο, με τί δουλειές θα ασχοληθούν για να έχουν ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για να ζήσουν.
Πιστεύω ότι η πρόταση των επτά σημείων που καταθέσαμε είναι μια βάση για να υπάρξει ένα σοβαρό σχέδιο ανασυγκρότησης.
Απευθύνω έκκληση σοβαρότητας και υπευθυνότητας στον κ. Μητσοτάκη. Και θα ήταν καλύτερα τούτες τις ώρες, αντί να περιστοιχίζεται από κόλακες και αντί να τον οδηγούν σε δηλώσεις αποτυχίας και τραγωδίας, θα έλεγε κανείς, δηλαδή να εξαίρει το σχέδιο που απέδωσε ή να λέει ότι απλά του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι, ας έρθει εδώ, ας συνομιλήσει με τους ανθρώπους που έχουν πληγεί, με τους δημάρχους, που ενδεχομένως μπορεί να είναι και από το δικό του κόμμα. Να πάρει μια εικόνα της πραγματικότητας.
Είναι το πρώτο βήμα για να συνειδητοποιήσει κανείς την πραγματικότητα, για να κάνει ένα βήμα παραπέρα και να σχεδιάσει την επόμενη μέρα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">