Recents in Beach

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο…

 


Αυτό υποστηρίζει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Παύλος Γερουλάνος, με αφορμή τις συνεχιζόμενες γυναικοκτονίες στην χώρα μας τους τελευταίους μήνες.


«Οι γυναικοκτονίες που βιώνουμε ως κοινωνία αυτή την χρονιά αποτελούν ένα... πολύ σοβαρό και επικίνδυνο φαινόμενο που δεν μπορεί να μας αφήσει απλούς θεατές. 
Οι άνδρες που θεωρούν ότι έχουν εξουσία πάνω στις γυναίκες επειδή είναι γυναίκες, απειλούν τα θεμέλια της ελεύθερης κοινωνίας και πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά διότι αποτελούν δημόσιο κίνδυνο. Δεν μπορούμε να επαφιόμαστε σε τυπικές ανακοινώσεις που απλά αναγνωρίζουν και καταδικάζουν ένα φαινόμενο. 
Πρέπει να λάβουμε δράση ως Πολιτεία», λέει, σημειώνοντας ότι οφείλουμε συντονισμένα να αντιμετωπίσουμε αυτή την τοξική κουλτούρα όπου τα εντοπίζουμε και άμεσα να κινητοποιηθούμε σε όλα τα θεσμικά επίπεδα. 

Ο ίδιος ζητά επανεξέταση νομικού πλαισίου, συστηματική εκπαίδευση της Αστυνομίας σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας, ανάλογη εκπαίδευση σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, ενημέρωση και εκπαίδευση που θα ξεκινά από το εκπαιδευτικό σύστημα σε όλες τις βαθμίδες. «Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο», προειδοποιεί…

matrix24.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">