Recents in Beach

Ο Αντιπερεφερειάρχης Έβρου εφιστά την προσοχή ....


 ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

 

 

Λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές που πλήττουν όλη την Επικράτεια τις τελευταίες ημέρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς εφιστά την προσοχή στους πολίτες και στους επισκέπτες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου:

  • Να μην ανάβουν και να μη διατηρούν για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά στην ύπαιθρο

  • Να μην ανάβουν και να μη διατηρούν για οποιοδήποτε σκοπό φωτιά εντός κατοικιών, ξενοδοχείων, εργαστηρίων, καλυβιών, ποιμνιοστασίων, σκηνών, αυλών ή περιφραγμένων ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός δασών και δασικών εκτάσεων

  • Να μην τοποθετούν, να μη φυλάσσουν  ή να μην εγκαταλείπουν  εύφλεκτες ύλες ή άχρηστα είδη ή απορρίμματα εντός των δασών ή δασικών εκτάσεων

Υπενθυμίζεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ:

  • Το κάπνισμα μελισσών.

  • Η καύση αγρών ή αγροτικών και χορτολιβαδικών εκτάσεων.

  • Η απόρριψη αναμμένων τσιγάρων - σπίρτων και άλλων υλών

  • Η εκτέλεση θερμών εργασιών, όπως η ηλεκτροσυγκόλληση, η κοπή, η χρήση φλόγας ή ηλεκτρικού τόξου ή οποιουδήποτε εξοπλισμού που μπορεί να προκαλέσει θερμότητα, φλόγα ή σπινθήρα.

  • Βάσει της  υπ΄αριθ. 1019/4/24-ε’ Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 3661/ τ. Β΄/08-08-2021) η μετακίνηση, η διέλευση με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο ή η παραμονή σε περιοχές NATURA, δάση, εθνικούς δρυμούς, αισθητικά δάση και άλση εντός αστικών ιστών στο σύνολο της Επικράτειας έως την Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021. Εξαιρούνται τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται εντός των περιοχών αυτών. 

"Η επιφυλακή για την επιτήρηση των δασών μας συνεχίζεται αμείωτη για όλη την αντιπυρική περίοδο. Αναφέρουμε στις αρχές κάθε συμβάν με καπνό ή ύποπτες δραστηριότατες που τύχει να εντοπίσουμε στα δάση και στην ύπαιθρο. Πολιτική Προστασία, δεν είναι μόνο οι υπηρεσίες, είμαστε όλοι μας. Προστατεύουμε τους εαυτούς μας και τα δάση μας", καταλήγει ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς.  


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">