Recents in Beach

Αλεξανδρούπολη: Θεατρική παράσταση «ΕΓΩ Η ΛΕΝΓΚΩ»


 Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης σας προσκαλεί την Κυριακή 8 Αυγούστου 2021, ώρα 21.30 στο Θέατρο Αλτιναλμάζη, όπου θα λάβει χώρα η θεατρική παράσταση«ΕΓΩ Η ΛΕΝΓΚΩ» του Βασίλη Γιαννόπουλου σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Μαντέλη.


Πρωταγωνιστές της παράστασης είναι η Γεωργία ΖΩΗ και ο Γιώργος ΣΙΣΚΟΣ. Παίζουν επίσης ο Σταύρος Βόλκος και η Κατερίνα Βολίκα.

Η πρωτότυπη μουσική, αλλά και οι διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών, είναι γραμμένες απότην Αρετή Κοκκίνου. Στα κλαρίνο ζωντανά ο Πάρης Μαμμάς στα κρουστά οΣταύρος Βόλκος και στην κιθάρα ο Βασίλης Σαλταγιάννης.
Λίγα λόγια για την παράσταση….

Η Λένγκω είναι μια Ηπειρώτισσα γυναίκα, που ζει μια αλληλουχία ζωών, από τηνπερίοδο της Επανάστασης του 1821 έως και σήμερα. Η ίδια θεωρεί ότι στο αίμα της κυλά το αίμα της Αρχαίας Διώνης αλλά και άλλωνγυναικών, τις οποίες με την φαντασία της ενσαρκώνει σε πολλές διαφορετικές ζωές.Ετσι «ζώντας» τα τελευταία 200 χρόνια, (Επανάσταση 1821 , Γερμανική Κατοχή, Πολυτεχνείο, Μεταπολίτευση έως και σήμερα), αντιλαμβάνεται ότι η Ιστορία επαναλαμβάνεται, με το «τέρας» του πολέμου να εμφανίζεται πάντα, αλλά μεδιαφορετικό πρόσωπο. Πότε ως Τούρκος κατακτητής με το γιαταγάνι, πότε ως φασίστας κατακτητής με την μπότα και πότε ως οικονομικός αόρατος κατακτητής,με κοινά προβλήματα, την πείνα, την εξαθλίωση την προσφυγιά και την προδοσία.

Στην τελευταία της ζωή που φτάνει στο σήμερα, υπερασπίζεται τους αγώνες τωνσημερινών γυναικών κατ’ αντιστοιχία με τις ηρωίδες των εκάστοτε Εθνικών αγώνων,περνώντας το μήνυμα, ότι οι ήρωες υπάρχουν πάντα και ζουν ανάμεσα μας.
Θα χαρούμε να σας έχουμε κοντά μας και να ζήσουμε μαζί μέσα από την μαγείατου θεάτρου αλήθειες που εμάς τους Ελληνες μας κάνουν υπερήφανους αλλά και μας πονάνε…

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Η ηλεκτρονική προκράτηση θέσης είναι απαραίτητη συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας στην ακόλουθη φόρμα:
https://forms.gle/CJpADSXUunvdvXKN8

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">