Recents in Beach

«Βόμβα» για το Κυπριακό- Αποκάλυψη Ακιντζί: Η Τουρκία θέλει να προσαρτήσει το ψευδοκράτος

 


Θέλει να την κάνει επαρχία της

Σε επαρχία της Τουρκίας θέλει να μετατρέψει την κατεχόμενη Κύπρο τόνισε σε συνέντευξή του ο πρώην ηγέτης του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, που έχασε τις εκλογές από τον Ερσίν Τατάρ τον οποίο απροκάλυπτα στηρίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Ακιντζί έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογράφο Αϊσου Μπασρί Ακτέρ και την εφημερίδα Γενί Ντουζέν λέγοντας ότι αυξάνεται ότι αυξάνεται όλο και πιο πολύ η εξάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία του Ερντογάν.

«Βόμβες» για το Κυπριακό

Σε αυτή τη συνέντευξη, ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε ότι επιτεύχθηκε μια εξαιρετικά σημαντική συμφωνία τον Νοέμβριο του 2019 στο Βερολίνο για το Κυπριακό με την οποία «το εκτροχιασμένο τρένο τοποθετήθηκε ξανά στις ράγες του», όμως οι αξιωματούχοι της Τουρκίας δεν ήταν ευχαριστημένοι από τη διεξαγωγή της εν λόγω συνάντησης.

«Επειδή υποδεικνύεται η εκ περιτροπής προεδρία, η πολιτική ισότητα και μια διαδικασία επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα, ικανοποιήθηκαν απ’ αυτήν όσοι είχαν πρόθεση τη λύση στην Κύπρο», δήλωσε ο Ακιντζί αναφερόμενος στη συμφωνία του Βερολίνου. «Αν μπορούσα να μείνω στα καθήκοντά μου θα συνέχιζα πάνω στο πλαίσιο του Βερολίνου», σημείωσε και πρόσθεσε ότι αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους της παρέμβασης της Τουρκίας στις «προεδρικές εκλογές» στα κατεχόμενα.

«Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους της παρέμβασης στις εκλογές. Για να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα τους επέτρεπε να πουν ότι ο τουρκικός λαός της Κύπρου δεν θέλει ομοσπονδία πλέον, χρησιμοποίησαν όλες τις δυνατότητες μιας χώρας 80 εκατομμυρίων για να σφετεριστούν τη βούληση του λαού», ανέφερε.

eretikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">