Recents in Beach

#Νταβέλης / Ο ΕΟΦ αποσύρει ως επικίνδυνη, μάσκα της εταιρείας που διαφήμιζαν ως "εθνική επιτυχία" ο Μητσοτάκης και ο Άδωνις (έγγραφο)

 


Απόφαση του ΕΟΦ, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας, ανακαλεί προστατευτική μάσκα προσώπου της εταιρειας LARISA FACE COVER AE, λόγω ύπαρξης κινδύνων για την υγεία του ανθρώπου καθώς και για το περιβάλλον. Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στον Αχιλλέα Νταβέλη, στενό φίλο της οικογένειας Μητσοτάκη, του οποίου το εργοστάσιο παραγωγής μασκών είχαν διαφημίσει προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και πολλά στελέχη, αμέσως μόλις οι μάσκες έγιναν υποχρεωτικές -και με επιβολή προστίμου- για τον γενικό πληθυσμό.

Λίγο πριν το τέλος του πρώτο lockdown, τα επιστημονικά δεδομένα αλλάζουν και η επιτροπή επιστημόνων μαζι με την κυβέρνηση επιβάλλουν ως υποχρεωτική (με απειλή προστίμου) τη χρήση μάσκας. Τις επόμενες ημέρες ο ίδιος ο πρωθυπουργός προσωπικά, διαφήμισε την παραγωγή μασκών από συγκεκριμένο ελληνικό εργοστάσιο στη Λάρισα, ενώ η ταχύτατη κατασκευή της μονάδας από συγκεκριμένο επιχειρηματία, εμφανίστηκε τότε σχεδόν ως «μεγάλη εθνική επιτυχία».

Ο επιχειρηματίας που έκανε το «ανοιγμα» στην αγορά των μασκών, με εξαιρετικό περιθώριο κέρδους, λόγω της -υπερβολικά- έγκαιρης παραγγελίας μηχανημάτων από Κίνα, ήταν ο Αχιλλέας Νταβέλης, ιδρυτής του ιατρικού ομίλου Animus και στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη.
Μάλιστα ο Αχιλλέας Νταβέλης είχε εμφανιστεί και σε τηλεδιάσκεψη με τον πρωθυπουργό, η οποία και μεταδόθηκε με θριαμβολογίες από τα ΜΜΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη με τους ιδιοκτήτες της εταιρείας εταιρείας «Larissa face Cover», Αχιλλέα Νταβέλη και Γιάννη Τσερέπα, συμμετείχαν εκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Νίκος Παπαθανάσης, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών Γρηγόρης Δημητριάδης.

Τα δημοσιεύματα της εποχής και οι αναρτήσεις κυβερνητικών στλεχών και παρατρεχάμενων, δίνουν και παίρνουν για την "τεράστια επιτυχία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας".

Ειναι χαρακτηριστικό πως ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε υπερασπιστεί τον Αχιλλέα Νταβέλη και στη Βουλή:
«Θα ήθελα εκ μέρους της κυβερνήσεων να εκφράσω τη δριμεία καταδίκη μου, γι αυτή την επίθεση στην οικογένεια και τις επιχειρήσεις του κ. Νταβέλη και να ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους της κυβέρνησης, από κάθε Έλληνα επιχειρηματία που σε αυτές τις στιγμές κρίσεις βάζει πλάτη για να βρίσκει φθηνές μάσκες ο Έλληνας καταναλωτής», είχε δηλώσει ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΕΟΦ: Επικίνδυνη για την υγεία και το περιβάλλον η μασκα της εταιρειας LARISA FACE COVER

Σήμερα και ενώ έχουν περάσει αρκετές ημέρες από την έκδοση της απόφασης, βγήκε στη δημοσιότητα πως με απόφαση του ΕΟΦ στις 16 Ιουλίου, ανακαλείται η μάσκα προσώπου τριών στρώσεων Type II εμποτισμένη με οξείδιο χαλκού 50τμχ της εταιρειας LARISA FACE COVER AE λόγω ύπαρξης κινδύνων για την υγεία του ανθρώπου καθώς και για το περιβάλλον.

Στο επίσημο έγγεαφο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων μάλιστα, αναφέρεται πως η εταιρεία «οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες του και να αποσύρει το προϊόν από την αγορά».

Το 20/20 ακόμα και πριν από τον μετασχηματισμό του σε ιστοσελίδα, είχε ασχοληθεί με το θέμα με βίντεο, τονίζοντας την σχέση του επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, το πολιτικό θέμα που προκύπτει είναι τεραστίων διαστάσεων.

 


Ας δούμε επίσης τι γράφει στην ιστοσελίδα της η εταιρεία LARISSA FACE COVER:

Ιστορία Ίδρυσης της εταιρίας

Η Larisa Face Cover είναι μια βιομηχανία παραγωγής χειρουργικών μασκών 3ply TYPE II μίας χρήσης. Ιδρύθηκε στις 26 Μαρτίου του 2020 και οι συνιδρυτές μας, δύο επιχειρηματίες «γέννημα - θρέμμα» του Θεσσαλικού κάμπου ένωσαν τις δυνάμεις τους στο εγχείρημα που έφερε τη Larisa Face Cover στην «πρώτη γραμμή» της μάχης της μάσκας. Ο Γιάννης Τσερέπας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lariplast SA και ο Αχιλλέας Νταβέλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Animusαποφάσισαν να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της Υγειονομικής Κρίσης κατασκευάζοντας χειρουργικές μάσκες με ασφάλεια φίλτρου >98% (Bacterial Filtration Efficiency >98%). Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε μια υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα που εξειδικεύεται στην παραγωγή χειρουργικών μασκών σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 25 Ημερών. Πρόκειται για την 1η καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής χειρουργικών μασκών και α ύλης αυτών ( φίλτρο Melt Blown) στην Ελλάδα και μία απο τις ελάχιστες παγκοσμίως!

Η Larisa Face Cover δημιουργήθηκε με σκοπό να προμηθεύσει το πολύτιμο αυτό Ιατροτεχνολογικό Υλικό -Ελληνικής Παραγωγής- τόσο στην εγχώρια όσο και στην διεθνή αγορά! Ο χρόνος ήταν εκτός οποιωνδήποτε «λογικών» επιχειρηματικών δεδομένων. Κάτι λιγότερο από ένας μήνας. Και η εξωτερική χρηματοδότηση, ακριβώς για τον ίδιο λόγο, αδύνατη. Επομένως, θα έπρεπε να κάνουν τα αδύνατα δυνατά. Παρ’ όλα αυτά, συμφώνησαν και ρίχτηκαν στη δουλειά για να στήσουν τη γραμμή από την οποία θα βγαίνουν 300.000 μάσκες την ημέρα, ή συνολικά 9.000.000 μάσκες τον μήνα. Με την ολοκλήρωση της επένδυσης να μας δίνει παραγωγική δυναμικότητα στις 60.000.000 μάσκες τον Μήνα!
Συμβάλλοντας έτσι με την πλευρά της η LFC στην αντιμετώπιση της Υγειονομικής Κρίσης και βοηθώντας το Υγειονομικό Προσωπικό καθώς και τους Πολίτες, παρέχοντας προϊόντα υψηλής προστασίας και υψηλής ποιότητας!

Εκτός από αυτό το μοναδικό επίτευγμα, ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα που φέρανε εις πέρας οι ιδρυτές μας είναι και ότι εξασφάλισαν την παραγωγή χειρουργικών μασκών TYPE II & TYPE IIR!

Προσδίδοντας έτσι περισσότερη ασφάλεια στους χρήστες των μασκών και ένα προϊόν Made in EU, με όλα τα ανάλογα πιστοποιητικά!

Πολύ σημαντικό είναι επίσης, να αναφερθεί ότι στην Κίνα έχουν κλείσει πολλά εργοστάσια επειδή δεν είχαν ούτε τις στοιχειώδεις πιστοποιήσεις.

Επιπρόσθετα, μάσκες με πιστοποίηση TYPE II & TYPE IIR παράγονται από ελάχιστα εργοστάσια παγκοσμίως και εμείς είμαστε ένα από αυτά!

Αν και νεοσύστατη εταιρία καταφέραμε να γράψουμε ιστορία από την ίδρυση μας. Στόχος μας είναι να γίνουμε η μεγαλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παραγωγή μασκών στην Ευρώπη!

ΠΗΓΗ: https://www.2020mag.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">