Recents in Beach

Σπεύδουν στον Έβρο υπουργοί για “ανύψωση ηθικού” στους ξεχασμένους στρατιωτικούς

 


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ, αύριο “ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη θα επισκεφθούν αύριο, Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021, την Περιοχή Ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε στρατιωτικά φυλάκια της περιοχής, τη συνοριακή γέφυρα «Κήπων», το Συντονιστικό Κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ορεστιάδα και την έδρα της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ (12ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού)”.
Η επίσκεψη που γίνεται προφανώς λόγω της αναμενόμενης αύξησης των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών μετά από όσα έγιναν στο Αφγανιστάν, έρχεται σε μία στιγμή καλή για να απαντήσει ο ΥΕΘΑ σε μια σειρά ερωτημάτων που έχουν να κάνουν με το προσωπικό που θα αναλάβει αποστολή σημαντική . Όπως ήταν και στα γεγονότα του Έβρου, αλλά και στη περίοδο που ακολούθησε. Αυτό το προσωπικό το οποίο το ξέχασαν και το οποίο το αντιμετωπίζουν ως “τελευταίο τροχό της αμάξης”. Τώρα σπεύδουν να του ζητήσουν ξανά ετοιμότητα -που είναι δεδομένη- και να “βάλουν πλάτη”.

Συμπτωματικά λίγη ώρα πριν εκδοθεί η ανακοίνωση του υπέθαλπαν, είχε δοθεί στη δημοσιότητα ανακοίνωση της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών στην οποία αναφέρεται λεπτομερώς η …αναγνώριση των υπηρεσιών του προσωπικού των ΕΔ στον Έβρο.
Γράφουν:

 

Κε Υπουργέ.
Με το (α) σχετικό έγγραφό μας, σας μεταφέραμε την πικρία των συναδέλφων μας που επιχείρησαν και εξακολουθούν να επιχειρούν νυχθημερόν στον Έβρο, για το γεγονός ότι ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, συμμετείχε την 11.6.2021 σε ειδική τελετή προς τιμή των μελών της Αυστριακής επίλεκτης ομάδας ειδικών δυνάμεων «EKO COBRA» και απένειμε στον επικεφαλής της αυστριακής ομάδας Αστυνόμο Γιόχαν Ρίγκερ, ανώτερη διάκριση της Ελληνικής Πολιτείας, εξ΄ ονόματος της Προέδρου της Δημοκρατίας κας Κ. Σακελλαροπούλου, κάτι που δεν συνέβη αντιστοίχως και αναλόγως και για τους Έλληνες στρατιωτικούς.
Τη 15η.6.2021 ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, κ. Κυριάκος Βελόπουλος, με τη (β) σχετική, σας ερώτησε εάν αφ΄ ενός αποζημιωθούν τα στελέχη που ενεπλάκησαν στην ως άνω αποστολή και αφ΄ ετέρου εάν επιβραβευθούν με ανάλογη τελετή η οποία θα προβληθεί από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Χώρας, προς γνώση όλων των Ελλήνων πολιτών, πέραν των ήδη προβεβλημένων πολιτικών προσώπων.
Με τη (γ) σχετική απάντησή σας, απευθυνόμενος στην Εθνική αντιπροσωπεία, δηλαδή σε όλες και όλους τους Έλληνες βουλευτές που ο Ελληνικός λαός εκλέγει, σας εκλέγει, γνωρίσατε ότι αφ΄ ενός η αποζημίωση των ως άνω στελεχών συναρτάται με την επάρκεια των εγγεγραμμένων πιστώσεων στους οικείους Αναλυτικούς Λογαριασμούς Εξόδων του προϋπολογισμού (Π/Υ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ) και αφ΄ ετέρου ότι το ΥΠΕΘΑ προέβη στην απονομή ηθικής αμοιβής και τιμητικού διπλώματος εξαίρετων υπηρεσιών, το οποίο επιδόθηκε σε ειδική τελετή.
Η ως άνω απάντησή σας δυστυχώς ενίσχυσε την πικρία των συναδέλφων, όχι μόνον αυτών που συμμετείχαν και συμμετέχουν στις αποστολές του Έβρου, αλλά πλήθος άλλων στρατιωτικών, καθόσον, γνωρίζοντες καλύτερα από όλους, μάς γνώρισαν ότι δεν συνέβησαν τα πράγματα έτσι όπως ακριβώς τα ανακοινώσατε στην Εθνική αντιπροσωπεία και σάς καλούν να ανακοινώσετε/γνωρίσετε/ενημερώσετε δημόσια:
– πόσα (ένα όχι όλα) στελέχη, με ποια ποσά και πότε αποζημιώθηκαν τα εμπλεκόμενα στελέχη στην αποτροπή εισόδου προσώπων από τον Έβρο;
– πότε και πού έλαβε χώρα ειδική τελετή, κατά την οποία απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα στα ως άνω στελέχη; ποιοι συμμετείχαν στην υπόψη ειδική τελετή από πλευράς ιεραρχίας και πολιτικών ή πολιτειακών προσώπων; Θεωρείτε ότι φερόμενες δηλώσεις Διοικητών Μονάδων: «έχουν έρθει κάτι χαρτιά για εσάς, πώς θέλετε να σας τα δώσω;» και το γεγονός ότι η χορήγηση των υπόψη διπλωμάτων έλαβε χώρα κατά την αναφορά ταγμάτων είναι ειδική τελετή; Εμείς πιστεύουμε ότι δεν είναι ειδική τελετή.
Αναμένοντας με αγωνία τις όποιες απαντήσεις σας προς ενημέρωση του συνόλου των Ελλήνων στρατιωτικών, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία, ζητώντας, έστω και τώρα, όπως διοργανώσετε πραγματική ειδική τελετή, κατά την οποία, με προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για την ενημέρωση του συνόλου του Ελληνικού λαού, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία θα προβεί στην απονομή διπλωμάτων στις/στους στρατιωτικούς που ειδικά το τελευταίο διάστημα ενεπλάκησαν και συνεχίζουν να εμπλέκονται στο μεταναστευτικό, στους εμβολιασμούς, στις πλημμύρες, στους σεισμούς, στις πυρκαγιές κλπ.
Η κα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ως Συνταγματικός Αρχηγός των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, προς την οποία κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την ενημέρωσή της και τυχόν ανάληψη ενεργειών της προς διοργάνωση ειδικής τελετής.

militaire.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">