Recents in Beach

Ασημένια Πανελληνιονίκης στο Σκάκι στέφθηκε η Άρτεμις Μπλίστα του ΕΘΝΙΚΟΥ στην Κ14

 


Στο βάρθρο των νικητών η σκακίστρια του ΜΓΣ Εθνικού Άρτεμις Μπλίτσα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκακιού που διεξήχθη στην Πάτρα από 30 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021.

Η Άρτεμις Μπλίτσα κατέκτησε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Κ14 με την με 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς σε 7 αγώνες.

Η νεαρή σκακίστρια αναμένει με ενδιαφέρον το αν θα διεξαχθούν φέτος το Παγκόσμιο και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (υπάρχει περίπτωση μη διοργάνωσης λόγω covid-19) όπου σε ένα εκ των δύο θα συμμετέχει με πρόκριση ( θα καθοριστεί στο αμέσως επόμενο διάστημα) λόγω της διάκρισής της.

Την 1η θέση στο Πρωτάθλημα Σκακιού στην κατηγορία Κ14 κατέκτησε η Κατερίνα Γκουτζούκη από την Κέρκυρα με 5,5/7 και την 3η θέση η Πηνελόπη Μήλιου από την Ξάνθη με 4,5/7.

Η 14χρόνη Άρτεμις Μπλίτσα αγωνίζεται στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής κατηγορίας με την ομάδα του ΜΓΣ Εθνικού όπου κατέχει την σκακιέρα της 16άρας με πολύ καλές επιδόσεις.

Επίσης την ίδια σκακιέρα κατέχει και στην Εφηβική ομάδα του ΜΓΣ Εθνικού, η οποία έχει κατακτήσει τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Περιφέρειας ΑΜΘΣ &Σ το

2016-2017-2019 παίρνοντας και τις τρεις χρονιές την πρόκριση στο Πανελλήνιο Ομαδικό Πρωτάθλημα Παίδων -Κορασίδων όπου συμμετείχε με πολύ καλές εμφανίσεις ενώ το 2018 κατέκτησε την 2η θέση στην περιφέρεια

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">