Recents in Beach

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδοτεί με €4,3 εκατ. τον πάμπλουτο Ριμπολόβλεφ για ξενοδοχείο στον Σκορπιό!

 


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φαίνεται πως καθημερινά ξεπερνάει τον εαυτό της στην λατρεία της προς το χρήμα και τους ισχυρούς.

Όπως έγινε γνωστό οι αρμόδιες αρχές επέλεξαν να εντάξουν στον επενδυτικό νόμο το σχέδιο του ιδιοκτήτη του Σκορπιού –παλαιότερη ιδιοκτησία Ωνάση – Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ (κεντρική φωτογραφία) ώστε να κατασκευαστεί νέο ξενοδοχείο πέντε αστέρων.

Πρόκειται για έργο συνολικού ύψους 26,6 εκατ. ευρώ, δυναμικότητας 30 δωματίων και 60 κλινών, ενώ η επιφάνειά του ανέρχεται σε 9.420 τ.μ. Το συνολικό ύψος της επένδυσης στον Σκορπιό ανέρχεται σε 165 εκατ. ευρώ. Εκτός από το κύριο συγκρότημα και τις πολυτελείς βίλες και σουίτες, προωθείται επίσης η κατασκευή συνεδριακού κέντρου, εστιατορίου, αίθουσας προβολών, κέντρου ευεξίας και χώρου ψυχαγωγίας. Όπως αναφέρεται θα διατηρηθούν και υφιστάμενα κτίρια, όπως η λεγόμενη “Ροζ Βίλα” της Χριστίνας Ωνάση, που θα ανακαινιστεί και θα μετατραπεί σε τουριστικό κατάλυμα.

Για το λόγο αυτό όπως έγινε γνωστό εγκρίθηκε και από τη Γενική Γραμματεία Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης, το κονδύλι των 4,3 εκατ. ευρώ, που αφορά την επιχορήγηση για την κατασκευή νέου ξενοδοχείου.

Σημειωτέον πως ακόμα και φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ αναρωτιούνται αν κάτι τέτοιο ήταν αναγκαίο δεδομένου ότι ο Ρώσος μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ είναι ο 391ος πιο πλούσιος άνθρωπος αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, με περιουσία που σύμφωνα με το Forbes φτάνει στα 6,7 δισ. δολάρια.

Συγκεκριμένα:

Υπήρξε ιδιοκτήτης της Ρωσικής εταιρείας παραγωγής καλιούχου λιπάσματος Uralkali, είναι ιδιοκτήτης της ΑΣ Μονακό και βασικός επενδυτής της Τράπεζας Κύπρου. Από το 2013 είναι και ιδιοκτήτης του Σκορπιού δια της κόρης του, Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα (φωτογραφία κάτω), η οποία αγόρασε το νησάκι από την Αθηνά Ωνάση έναντι 100 εκ. σε βρετανικές λίρες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">