Recents in Beach

«Νέα επιθετική ενέργεια της Τουρκίας που δυναμιτίζει το κλίμα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο.»


 Ερώτηση του ευρωβουλευτή Μανώλη Κεφαλογιάννη 

Ο Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης με ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει το θέμα  της νέας προκλητικής και παράνομης NAVTEX της Τουρκίας που έρχεται να δεσμεύσει για έρευνες περιοχές που βρίσκονται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας μεταξύ Ρόδου,  Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης. Μια νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας που την φέρνει απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Αναλυτικά η ερώτηση:

«Η τουρκική πλευρά συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο τις προκλητικές και παράνομες ενέργειες κατά των ευρωπαϊκών (ελληνικών) κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας εξέδωσε NAVTEX για την διεξαγωγή ωκεανογραφικών και κλιματολογικών ερευνών του ερευνητικού πλοίου BILIM IΙ μεταξύ Ρόδου, Καστελόριζου και ανατολικά της Κρήτης εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της περιοχής ευθύνης όπου δικαιοδοσία για την έκδοση NAVTEX έχει ο σταθμός Ηράκλειου. Μια ακόμη προκλητική ενέργεια της Τουρκίας που δεν εδράζεται στο Διεθνές Δίκαιο και στη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας.

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή:

  •       Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί σχετικά με τη νέα προκλητική ενέργεια της Τουρκίας κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδος και τι οικονομικές κυρώσεις σκοπεύει να επιβάλει στην Τουρκία;»

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">