Recents in Beach

Ο Μητσοτάκης ψηφίζει ευρωπαϊκά Βόρεια Μακεδονία αλλά δε μπορεί «εσωτερικά»

 


Ανάμεσα στο πρόγραμμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε και μία εμφάνιση σήμερα στο Athens Democracy Forum για να μιλήσει για τον εαυτό του.

Άγνωστο το να ξαναμιλήσει για τα ίδια, τι προσφέρει. Μας είπε για την Τουρκία, για τις αγορές του στη Γαλλία, για το μεταναστευτικό και «ένα από τα ίδια» χωρίς να προσθέσει τίποτα το νέο.

Μας είπε βέβαια πως πρέπει να υπερασπιστεί την πατρίδα του, ότι «είμαστε περήφανοι που είμαστε μέλος του ΝΑΤΟ» που είναι «είναι μακράν η επιτυχέστερη συμμαχία».

Εάν κάτι «βγήκε» από τις απαντήσεις του ήταν η προσήλωσή του στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, βασισμένη βεβαίως στη Συμφωνία των Πρεσπών για την οποία προεκλογικά άλλα έλεγε με στόχο τις ψήφους και το Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν υποστηρίζουμε την Βουλγαρία στα προβλήματα που δημιουργεί στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας. Σε λίγες ημέρες θα λάβει χώρα η Σύνοδος ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων στη Σλοβενία και πρέπει ως Ευρώπη να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα υπέρ της ένταξης των συγκεκριμένων χωρών στην ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά για όσους αφελείς πιστεύουν ακόμα πως θα ξανακατεβάσει τους Μακεδονομάχους!

Και για να δικαιολογήσει τη στροφή 180 μοιρών συμπλήρωσε:

«Έχω μιλήσει για τα προβλήματα σε ό,τι αφορά στη συμφωνία με την Βόρεια Μακεδονία, δεν την υπερψήφισα, αλλά είχα πει πως είναι διεθνής υποχρέωση της χώρας και ως εκ τούτου θα τη σεβαστώ» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Βέβαια δεν τους είπε πως οι ακροδεξιοί τον περιμένουν στο κόμμα του στη γωνία…

Δημόσιες σχέσεις, προβολή, διαπιστευτήρια και πολλά λόγια του αέρα, αλλά κυρίως λόγια που έχουν χιλιοειπωθεί…

Εξάλλου η Πολιτεία Μητσοτάκη σε σχέση με τη «Δημοκρατία» περνάει και πάλι αρκετές φουρτούνες.

Η οικογένεια –γενικά- δεν έχει σχέση με τον πολίτη, δεν απευθύνεται σε αυτόν παρά μόνον για την ψήφο.

Αποδέκτης πάντα ήταν μια μικρή τάξη ανθρώπων εντός και εκτός της χώρας: Οι έχοντες και οι ισχυροί…

Όσο για την ποιότητα της Δημοκρατίας, είναι αυτή που αλληθωρίζει και ψαρεύει στην ακροδεξιά, στην Εκκλησία, στη συντήρηση, στα μεσαιωνικά χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος του κράτους περιορισμένος για τους πολλούς, ενισχυμένος για την φαμίλια που χαρίζει μισθούς, εισοδήματα, θέσεις και εξουσία.

Το ίδιο το κράτος δεν έχει ευθύνη απέναντι στους πολίτες, ούτε μπορεί να εγγυηθεί τη Μάθηση και τη Δημόσια Υγεία…

Εξάλλου όλα ιδιωτικοποιούνται και ενισχύουν το ίδιο το κεφάλαιο…

Κυριάκος κερνάει, Κυριάκος πίνει…

Δεν το λες Δημοκρατία αυτό…

 documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">