Recents in Beach

Τριπλή επίθεση Κύρτσου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ


Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έχει ασκήσει επίμονη και σοβαρή κριτική στη διαχείριση της πανδημίας.

Τρεις  βολές κατά της κυβέρνησης και της ακραίας και ανιστόρητης νεοφιλελεύθερης απόφασης για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ρίχνει ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος. Με τρία twitt χαρακτηρίζει υψηλού πολιτικού ρίσκου την απόφαση, κάνει λόγο για δυσαρέσκεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Μάλιστα φτάνει στο σημείο να εκφράσει διαμετρικά αντίθετη άποψη επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να ενισχυθεί ο δημόσιος παρεμβατικός ρόλος της ΔΕΗ, ρίχνει βολές για κερδοσκοπία των ιδιωτών παρόχων η οποία θα πρέπει να περιοριστεί.

Στη συνέχεια εκτιμά ότι δεν επαρκούν τα 750 εκατομμύρια που θα αντλήσεις η ΔΕΗ και προτείνει την έκδοση πράσινο ομολόγου ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τα πρότυπα του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία.

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει απολύτως καμία αντίδραση. Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα η γραμμή του Μαξίμου είναι να μην αντιδρά, στάση που τήρησαν και με τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με τη συνέντευξή του στην εφημερίδα “Τα Νέα” επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα Ελληνοτουρκικά, την οικονομία, τα ενεργειακά και προπαντός την ιδεολογική στροφή προς “Το Ποτάμι”.

Στη συνέχεια εκτιμά ότι δεν επαρκούν τα 750 εκατομμύρια που θα αντλήσεις η ΔΕΗ και προτείνει την έκδοση πράσινο ομολόγου ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ κατά τα πρότυπα του Μάριο Ντράγκι στην Ιταλία.

Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έχει ασκήσει επίμονη και σοβαρή κριτική στη διαχείριση της πανδημίας, η οποία επίσης αγνοήθηκε.

Ο ίδιος διέψευσε πληροφορίες ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη ΝΔ, αλλά δεν έβαλε νερό στο κρασί του σε σχέση με τις επιφυλάξεις του για κεντρικές κυβερνητικές επιλογές, παρά τις οχλήσεις που, σύμφωνα με πληροφορίες, του έχουν γίνει.

Η αντίδραση του Γιώργου Κύρτσου έχει ενδιαφέρον, πέρα από όλα τα άλλα, και γιατί δείχνει την απουσία οποιουδήποτε διαλόγου ακόμη και στο εσωτερικό της ΝΔ πριν από μια τόσο στρατηγικής σημασίας απόφαση όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Οι αναρτήσεις του Γ. Κύρτσου για τη ΔΕΗ

 eretikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">