Recents in Beach

ΑΔΕΔΥ Έβρου : «Συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης».

 


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, 

Η κυβερνητική πολιτική συνεχίζει ακάθεκτη να εφαρμόζει αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που καθιερώθηκαν τον καιρό των μνημονίων και να θεσπίζει μέτρα που δεν πρόλαβαν να ψηφίσουν και να εφαρμόσουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων. 

Ψηφίζει νόμους και ρυθμίσεις με τις οποίες συρρικνώνονται τραγικά ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας και καταπατούνται δραστικά τα εργασιακά δικαιώματα και οι σχέσεις εργασίας. 

Η φετινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη ΔΕΘ δεν είναι μια εθιμοτυπική κινητοποίηση των εργαζομένων, αλλά ένα κάλεσμα των εργαζομένων που πρέπει να δείξουν την αντίδρασή τους στον Ν. 4808/2021 με τον οποίο καταργείται το 8ωρο και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, φαλκιδεύεται το δικαίωμα στην απεργία, καταργείται το ΣΕΠΕ και απελευθερώνονται οι απολύσεις, ενώ παράλληλα γιγαντώνεται η γενιά των εργαζομένων με συμβάσεις μερικών μηνών, μερικής απασχόλησης και  της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας καλλιεργώντας εργασιακές συνθήκες ανασφάλειας και εξάρτισης.

Επίσης να δείξουμε την αντίδραση μας και να συνεχίσουμε τους αγώνες μας απέναντι στην κυβερνητική πολιτική για την Παιδεία και τον Ν. 4823/2021 που μαζικά καταδίκασε ο εκπαιδευτικός κόσμος, απέναντι στους νόμους για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και για την αναστολή εργασίας των εργαζομένων στην Υγεία πολλαπλασιάζοντας τα κενά σε ανθρώπινο δυναμικό και κατευθύνοντας τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα

Με την κινητοποίηση στις 11 Σεπτεμβρίου συνεχίζουμε τους αγώνες μας που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τους εργαζόμενους στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στα ασφαλιστικά Ταμεία και γενικότερα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και διεκδικούμε:


1. Λήψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Μέτρα στήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας. Έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου των υγειονομικών στην αντιμετώπιση της πανδημίας και άμεση ένταξή τους στα Β.Α.Ε. 

2. Την κατάργηση του Νόμου για τα εργασιακά (Ν. 4808/21) και της διάταξης του 50%+1 για τη λήψη απόφασης για απεργία. Κατάργηση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας. Θα ακυρώσουμε στην πράξη τις ρυθμίσεις του Υπουργείου Εργασίας. 

3. Λέμε όχι στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και διεκδικούμε την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Σταδιακή αποκατάσταση όλων των συντάξεων. Καθιέρωση συστήματος κοινωνικής ασφάλισης που θα εγγυάται αξιοπρεπή διαβίωση για τους συνταξιούχους, όπως ορίζει το Σύνταγμα. Λέμε όχι στην εμπλοκή ιδιωτών για την απονομή των συντάξεων. 

4. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Καμία μείωση των μισθών των εργαζομένων. Κατάργηση της ελαστικής, ενοικιαζόμενης και εκ περιτροπής εργασίας. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους. Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων συναδέλφων. 

5. Προσλήψεις στο Δημόσιο, για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με προτεραιότητα στην Υγεία (Παιδεία, Αυτοδιοίκηση, Ασφαλιστικά Ταμεία, Κοινωνικές Υπηρεσίες κτλ). 

6. Επέκταση του θεσμού των Βαρέων – Ανθυγιεινών στο Δημόσιο με ευνοϊκές ρυθμίσεις στα όρια συνταξιοδότησης και το χρόνο εργασίας. 

7. Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Μείωση των ανώτατων συντελεστών του ΦΠΑ στο 15%. Κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης. 

8. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων οργανισμών, κοινωνικών υπηρεσιών και στην εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών. Αύξηση των κοινωνικών δαπανών για Υγεία, Παιδεία, ασφάλιση, κοινωνική προστασία και περιβάλλον. 

9. Κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας και περιουσίας, για τους εργαζόμενους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν. 


Απέναντι στη νέα Κυβέρνηση εμείς συνεχίζουμε το δικό μας δίκαιο αγώνα.

Συμμετέχουμε σε όλες τις κινητοποιήσεις.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο για τη Δ.Ε.Θ.


Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ του νομού μας καλεί τους εργαζόμενους στο δημόσιο να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Δ.Ε.Θ. στις 11 Σεπτέμβριου και ώρα 18:00 κατά της κυβερνητικής πολιτικής. Η μετακίνηση θα είναι δωρεάν και η  αναχώρηση  θα γίνει από την Ορεστιάδα, στις 08:00 και αντίστοιχα στις πόλεις του Διδυμοτείχου, του Σουφλίου και της Αλεξανδρούπολης. Περισσότερες και πιο συγκεκριμένες πληροφορίες θα έχετε, εφόσον οριστικοποιηθεί ο αριθμός των συμμετοχών. Για το σκοπό αυτό παρακαλούνται τα Α΄/θμια Σωματεία του νομού να μας ενημερώσουν μέχρι την Παρασκευή 10-09-2021 στις 11:00 με ονομαστική κατάσταση και τηλέφωνα επικοινωνίας για τον ακριβή αριθμό συναδέλφων που θα δηλώσουν συμμετοχή στη Συγκέντρωση – Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στη Θεσ/νίκη. Εξυπακούεται ότι, για τη μετακίνηση, θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα (πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή test).


  • Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, αγωνιζόμαστε για τα όνειρά μας.

  • Ανατρέπουμε τα σχέδια τους για τη φτωχοποίηση μας.

  • Διεκδικούμε ένα καλύτερο αύριο.


ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ. ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ.


Για την Ε.Γ.

                Ο                                                          Ο

              Πρόεδρος                             Γ. Γραμματέας

           


                    Τσίρτσης Παναγιώτης               Αραμπατζής Κωνσταντίνος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">