Recents in Beach

Η κυβέρνηση Σαμαρά κυνήγησε τη Χρυσή Αυγή… γιατί έκοβε το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ! [VIDEO]

 



Με αφορμή τα επεισόδια των τελευταίων ημερών στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπου ακροδεξιοί με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν σε μαθητές και φοιτητές, πετώντας πέτρες, μολότοφ και άλλα αντικείμενα, στελέχη της κυβέρνησης βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και απαντούν στη σφοδρή κριτική που ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης περί “κάλυψης” και “ανοχής” της κυβέρνησης, και δη του υπουργείο Παιδείας, σε φασιστικές πρακτικές, τονίζοντας ξανά και ξανά ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ήταν εκείνη η οποία κίνησε τις διαδικασίες για τη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ας θυμηθούμε όμως λίγο τι είχε μεσολαβήσει πριν την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης…

Το 2014, ο Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε στη Βουλή ένα έγγραφο-φωτιά στο οποίο παρουσίασε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης και στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά, Τάκη Μπαλτάκο, στην οποία φαίνεται πως αφήνει να εννοηθεί ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, σε ό,τι αφορά την άσκηση διώξεων στην υπόθεση της Χ.Α., μιας και όπως ανέφερε στην εν λόγω συνομιλία “Φοβάται για τον εαυτό του (σσ. Ο Α. Σαμαράς) επειδή εσείς (σσ. Η Χρυσή Αυγή) τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από τον ΣΥΡΙΖΑ”, με τον Η. Κασιδιάρη να απαντά “Κι επειδή του κόβουμε ψήφους θα μας βάλει φυλακή;”.



Το ίδιο έτος, λίγους μήνες αργότερα, είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο καταγραφή συνομιλίας που φερόταν να είναι του Αντώνη Σαμαρά και στην οποία φερόταν να λέει «πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια οι επόμενοι τρεις που θα πάνε να τους γ…». Η φράση φέρεται να αφορά σε φερόμενη παρέμβασή του σε ανώτατο -τότε- εισαγγελικό λειτουργό και σε κατηγορούμενους της Χρυσής Αυγής οι οποίοι επρόκειτο να απολογηθούν.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 2016, στην κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ, ο εκδότης των Παραπολιτικών Γ. Κουρτάκης απαντώντας σε ερωτήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλ. Κασιδιάρη, ισχυρίσθηκε ότι ο Α. Σαμαράς τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε να κατεβάσει το ηχητικό όπου φέρεται να μιλά για τον «παναθηναϊκάκια» προϊστάμενο της Εισαγγελίας, Ισίδωρο Ντογιάκο, και να ζητά προφυλακίσεις για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο Γ. Κουρτάκης είπε ότι ο Α. Σαμαράς ισχυρίσθηκε πως η φωνή δεν είναι δική του και ότι δεν κατέβασε το ηχητικό.

Πάντως, ο κ. Σαμαράς, απέφευγε σε εμφανίσεις και συνεντεύξεις του να σχολιάσει επί της ουσίας τα γεγονότα και να εμβαθύνει στα όσα αναφέρονταν στη συνομιλία μεταξύ Μπαλτάκου και Κασιδιάρη.

opoligrafos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">