Recents in Beach

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Αλεξανδρούπολης συμμετέχει στην αυριανή ΑΠΕΡΓΙΑ των Εκπαιδευτικών

 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα σχολεία μας λειτουργούν εδώ και 3 εβδομάδες και ήδη επιβεβαιώνονται εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για κέντρα μετάδοσης του ιού. Και πως αλλιώς θα συνέβαινε σε τμήματα 25 παιδιών, με ελλιπή καθαρισμό, με ελάχιστα δωρεάν τεστ που διενεργούνται με ατομική ευθύνη των γονιών, μέσα σε συνθήκες πίεσης, άγχους και ολόπλευρης οικονομικής δυσχέρειας (ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που απαιτείται ανίχνευση και έλεγχος με rapid λόγω θετικού κρούσματος σε τμήμα).

Ταυτόχρονα, αντί για μέτρα κάλυψης των τεράστιων μαθησιακών κενών που έχουν δημιουργηθεί από το 2χρονο κλείσιμο των σχολείων και ενίσχυση της διδασκαλίας με επιπλέον προσλήψεις εκπαιδευτικών που ούτως ή άλλως έλειπαν, καταγράφονται κενά, μεγάλες ελλείψεις σε παράλληλες στηρίξεις με υπολειτουργία τμημάτων, αναστολές λειτουργίας ολοήμερων, με την Τράπεζα Θεμάτων να ενισχύει την ανισοτιμία στη μόρφωση.

Κι αντί να έχουν δοθεί λύσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα, έγνοια του υπουργείου και της κυβέρνησης ήταν και είναι να ψηφίζει αντιδραστικά και αντιεκπαιδευτικά νομοθετήματα. Το «καινούριο» σχολείο της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (βλέπε 35.000-40.000 απόφοιτοι εκτός σχολών!), των χορηγών και των δωρεών για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων, με ΜΚΟ και εταιρείες να κατευθύνουν τα προγράμματα (βλέπε Εργαστήρια Δεξιοτήτων), δεν καθρεφτίζει σε καμία περίπτωση  το δημόσιο δωρεάν σχολείο που δικαιούνται τα παιδιά μας και οι δάσκαλοί τους.

 Κι επειδή κανένας δεν πρέπει «να ορθώνει το μπόι του», το υπουργείο φροντίζει να επιτίθεται δικαστικά στους δασκάλους για την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης η οποία οδηγεί μαθηματικά στην κατηγοριοποίηση των σχολείων. Μέλημά του να καταστείλει αστυνομικά τις διαμαρτυρίες τους, ενώ κατά τα άλλα τους έχει ευχαριστήσει πολλάκις στα πλαίσια της αστικής ευγένειας για τις υπερβάλλουσες προσπάθειές τους να διατηρήσουν τη σύνδεση των παιδιών μας με την εκπαιδευτική - μορφωτική διαδικασία!

Ως Ένωση Γονέων μαθητών Δ. Αλεξανδρούπολης επαναλαμβάνουμε τα αιτήματά μας:

▪Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα περιορισμού της διάδοσης του ιού μέσα στα σχολεία μας.

▪Να καλυφθούν άμεσα ΟΛΑ τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό

▪Να καταργηθούν η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και η Τράπεζα Θεμάτων.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ Δ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ  ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021 ΣΤΙΣ 11:30 Π.Μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Αλεξανδρούπολη, 8/10/2021



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">