Recents in Beach

Το ΑΚΚΕΛ χαιρετίζει την κρυστάλλινη τοποθέτηση του Ηλία Μαμαλάκη, για το φασιστικό μέτρο διχασμού των Ελλήνων με τον εμβολιασμό


Το ΑΚΚΕΛ χαιρετίζει την κρυστάλλινη τοποθέτηση του βραβευμένου σεφ Ηλία Μαμαλάκη, σχετικά με το φασιστικό μέτρο διχασμού των Ελλήνων σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Είναι από τους πρώτους επώνυμους που απερίφραστα απέρριψαν αυτό το μέτρο που καταπατά το άρθρο 4 του Συντάγματος, τα αναγνωρισμένα διεθνώς ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και το ψήφισμα 2361 της Ευρώπης που και οι ευρωβουλευτές της ΝΔ έχουν ψηφίσει, καταπατά επίσης το αποτέλεσμα της δίκης της Νυρεμβέργης που ενέχει νόμου σε όλα τα κράτη της γης.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για "πρόστυχο" και φασιστικό μέτρο διαχωρισμού των Ελλήνων.

Είναι απολύτως σωστή η ανάλυση του μεγαλύτερου σεφ της Ελλάδας ότι: «Σύμφωνα με τα στοιχεία που είδα χθες, εμβολιασμένοι αυτή τη στιγμή είναι το 36% του πληθυσμού, που σημαίνει ότι 3,5 άτομα στα 10 μπορούν να πάνε σε ένα εστιατόριο με πληρότητα του 85%. Από αυτά τα άτομα τουλάχιστον οι μισοί έχουν τις επιφυλάξεις τους. Είναι τραγικό. Το υπουργείο πρέπει να εξετάσει ξανά τα μέτρα».

Ανάλογες δηλώσεις και αντιδράσεις περιμένουμε να δούμε από τα συνδικαλιστικά όργανα καφέ και εστίασης, το μέτρο αυτό ξεπερνάει κάθε Γκεμπελική φαντασίωση, ξεπερνάει σε παράνοια τα περισσότερο ακραία καθεστώτα και πρέπει να υπάρχει καθολική αντίδραση. Δεν νοείται οι επαγγελματίες της εστίασης, της διασκέδασης να παριστάνουν τους τροχονόμους ζητώντας πιστοποιητικά εμβολιασμού, πράξη παράνομη μιας και παραβιάζει το ιατρικό απόρρητο.

 

Παραθέτουμε ολόκληρη την δήλωση Μαμαλάκη στον 98,4:

«Η μεταβίβαση ευθύνης στην εστίαση ήταν μια πολύ πρόστυχη πράξη με την έννοια ότι καθιστά τον εστιάτορα υπεύθυνο για το ποιος κάθεται στον τραπέζι και ποιος δεν κάθεται. Αυτό που έχω να πω εγώ είναι ότι θα γίνει αλαλούμ. Θα συγκρουστούν οι εστιάτορες με τους πελάτες. Ο πελάτης θα πρέπει να κάνει κάθε δύο μέρες ένα τεστ, κάτι που έχει κόστος. Σήμερα ένας φίλος μου γιατρός μου είπε ότι για κάθε τεστ που θα κάνουν, θα παίρνουν 3 ευρώ. Πώς θα ξέρει τι να προμηθευτεί ο εστιάτορας από πρώτες ύλες που δεν ξέρει τι πελατεία θα έχει και πώς θα την έχει. Τι προσωπικό θα πρέπει να προσλάβει.

Και αυτοί θα πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι. Φοβάμαι θα γίνει αλαλούμ. Μέχρι πριν ένα μήνα ήταν περιορισμένες οι θέσεις οι οποίες καλύπτονταν στο σύνολο του εστιατορίου. Τραπέζια σε μεγάλες αποστάσεις. Τα πράγματα ήταν φυσιολογικά. Είναι ένα μέτρο το οποίο φοβάμαι δεν είναι εφαρμόσιμο. Πρέπει οι ειδικοί να το ξαναδούν από την αρχή.».

 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">