Recents in Beach

Ανεμβολίαστοι: Νέα πραγματικότητα με αναστολές εργασίας, μειώσεις και στέρηση μισθού

 


Μια νέα πραγματικότητα ετοιμάζεται για τους ανεμβολίαστους από τον Σεπτέμβριο με αυστηρές ποινές.

Έρχεται ένα νέο οριζόντιο πλαίσιο για όλους τους εργαζόμενους της χώρας, είτε απασχολούνται στο στενό Δημόσιο, στον ευρύτερο Δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, που θα τιμωρεί τους ανεμβολίαστους με μείωση μισθού, τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα, ίσως και 160 ευρώ το μήνα.

Με νέα ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση, όλοι οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι και όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου ή ειδικότητας θα υποχρεούνται να υποβάλλονται με δική τους οικονομική επιβάρυνση σε τουλάχιστον ένα rapid test (ή pcr τεστ - μοριακό) ανά εβδομάδα προκειμένου να προσέλθουν στον φυσικό χώρο δουλειάς τους. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς ισχύει υποχρέωση για δυο τεστ ανά εβδομάδα.

Το κόστος των τεστ θα βαρύνει τον εργαζόμενο. Το κόστος ενός rapid test είναι 20 ευρώ, και για να το αποφύγει ο εργαζόμενος θα πρέπει να υποβληθεί σε τεστ στις μονάδες του ΕΟΔΥ.

Σε περίπτωση που ο δημόσιος ή ο ιδιωτικός υπάλληλος, που δεν έχει εμβολιαστεί, δεν υποβληθεί στον υποχρεωτικό εργαστηριακό έλεγχο και δεν δηλώσει το αποτέλεσμά του στις αντίστοιχες ηλεκτρονικές πλατφόρμες (στην «Εργάνη» οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα και στην «Απογραφή» οι δημόσιοι υπάλληλοι) τότε θα επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται για τις ειδικές κατηγορίες για τις οποίες ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Δηλαδή αναστολή εργασίας και στέρηση μισθού.

Κυρώσεις έχει και ο εργοδότης που δεν εφαρμόζει την υποχρέωση αναστολής της σύμβασης του εργαζόμενου. Ειδικότερα, στον εργοδότη που απασχολεί προσωπικό το οποίο παραμένει ανεμβολίαστο και χωρίς την υποχρεωτική δήλωση rapid ανά εβδομάδα, επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο.

ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">