Recents in Beach

Γιατί φοβούνται την ενημέρωση και τις...απορίες;...


 Η τακτική της κυβέρνησης να «ενημερώνει» ο Νίκος Χαρδαλιάς μέσω τηλεοράσεως τους πολίτες, στερεί από την κοινή γνώμη ένα κρίσιμο παράγοντα κάθε πραγματικής ενημέρωσης: τη δυνατότητα του Τύπου να θέτει ερωτήσεις και να ζητά απαντήσεις. Ποιο είναι το γενικό σχέδιο της κυβέρνησης... για αντιμετώπιση των πολλαπλών μετώπων; Ποια πτητικά μέσα είναι λειτουργικά και πόσα είναι καθηλωμένα; Ποιος έχει την ευθύνη του συντονισμού και πόσο λειτούργησε το σχετικό πλάνο; Πόσο γρήγορα αντέδρασαν οι δυνάμεις τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς; Πόσα χρήματα επενδύθηκαν για πυροπροστασία και γιατί ήταν τόσο λίγα; Τι έχει γίνει με την πρόσληψη πυροσβεστών;


Αυτά είναι λίγα μόνο από τα ερωτήματα που θα μπορούσαν να τεθούν στην κυβερνητική εκπρόσωπο, εάν αυτή παρουσιαζόταν στην αίθουσα για ενημέρωση. Κυβερνητική επιλογή από την αρχή ήταν η επικοινωνιακή διαχείριση της κρίσης, με κεντρικό μότο «προέχει η ανθρώπινη ζωή». Άρα; Άρα μοναδική λύση είναι οι «εκκενώσεις». Φύγετε! Τρέξτε!
Δεν διαφωνώ με αυτή τη λογική, γιατί όντως το θέμα είναι οι ζωές. Όμως ζωές είναι μόνο οι ανθρώπινες; όχι των χιλιάδων ζώων που καίγονται ζωντανά ή των εκατομμυρίων δέντρων που γίνονται παρανάλωμα; Όμως η φύση είναι προϋπόθεση για τη διατήρηση της ανθρώπινης ζωής. Χωρίς αυτήν, τίποτα!

Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του ας κάνουν το ελάχιστο: ας δώσουν τη δυνατότητα στους εκπροσώπους του Τύπου να θέσουν τα ερωτήματα, γιατί η λίστα Πέτσα δεν είναι πανάκεια. Ήδη η οργή των πολιτών για την ολιγωρία διαπερνά το «φράγμα» της σιωπής των εξαγορασμένων μέσων και φθάνει παντού.

Ας έχουν τουλάχιστον το θάρρος!...

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">