του Αλέξανδρου Γιατζίδη, Διευθυντή σύνταξης, medlabnews.gr iatrikanea
Αν παρακολουθήσουμε σε διάφορες χώρες κυρίως της Ευρώπης θα διαπιστώσουμε ότι τα κρούσματα καθημερινά πέφτουν και οι θάνατοι μειώνονται. Αυτό συμβαίνει από τις 15 Ιουλίου και μετά. Το ίδιο όμως διαπιστώνει κάποιος όταν δει τι γίνεται στην πολύπαθη Ινδία που είχε φτάσει σε ρεκόρ θανάτων. Ενώ για την Ευρώπη θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ισχυριστεί ότι έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί στην Ινδία το εμβολιαστικό τους πρόγραμμα καλύπτει το 2 με 3 % του πληθυσμού και φυσικά έχει ένα εξαθλιωμένο και παρωχημένο σύστημα υγείας. Τέλος στο Ισραήλ πρωτοπόρο στην εμβολιαστική του κάλυψη βλέπουμε ότι αυξάνονται τα κρούσματα αλλά οι νεκροί καθημερινά δεν ξεπερνούν τους 2 με 4.
Σε όλο τον κόσμο μπορεί να διαπιστώσουμε ότι σε σχέση με το προηγούμενο κύμα του κοροναϊού, υπάρχουν πολλοί λίγοι θάνατοι σε σχέση με τα κρούσματα που καταμετρώνται καθημερινά.
Είναι πολύ σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι με 32000 η Μ.Βρετανία τον Ιανουάριο κατέγραφε 600 θανάτους ενώ τώρα με την ΔΕΛΤΑ οι θάνατοι είναι 50 και μειώνονται.
Kαταρχάς και για του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τα διαγράμματα διαφόρων κρατών όπου φαίνονται από την μια τα κρούσματα και από την άλλη οι θάνατοι.
Μ. Βρετανία1 Ιουλίου - 27 556 κρουσματα - 22 θάνατοι |
Και στην Ινδία βλέπουμε πώς μειώνονται οι θάνατοι σε σχέση με τα κρούσματα. Σε σχέση με την Ευρώπη η Ινδία έχει το τελευταίο διάστημα και χειρότερο καιρό με βροχές. Οπότε δεν μπορούμε να σκεφτούμε ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δικαιολογούν τη μείωση των κρουσμάτων.
Τι συμβαίνει λοιπόν και γιατί στην Ελλάδα δεν βλέπουν την ίδια αποκλιμάκωση;
- Έχουμε σίγουρα αποκτήσει γνώσεις για τον κοροναϊό
- Έχουμε φάρμακα που είτε περιορίζουν είτε και θεραπεύουν ασθενείς. Θυμίζουμε τον νευροχειρουργό που ο καθ. Γώγος στην Πάτρα του έδωσε μονοκλωνικό αντίσωμα και θεραπεύτηκε σε δύο μέρες. Υπάρχουν και πολλές άλλες τέτοιες αναφορές.
- Έχουμε εκπαιδευμένους γιατρούς ιδιώτες παθολόγους που ακολουθώντας οδηγίες που έδωσαν οι Ιατρικές Εταιρείες, Πνευμονολογικής και οι Ιατρικοί Σύλλογοι θεραπεύουν ασθένειες από το σπίτι και δεν χρειάζεται να πηγαίνουν στο νοσοκομείο.
- Έχουμε εμβόλια και το 55% του πληθυσμού πλήρως εμβολιασμένο
- Έχουμε καλύτερα εξοπλισμένα νοσοκομεία
- Έχουμε περισσότερες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σχεδόν διπλάσιες από πέρυσι.
- Έχουμε νόμους που επιβάλουν μέτρα προστασίας οπότε και διασφαλίζουν επιβάλλοντας τον περιορισμό του ιικού φορτίου σε χώρους εστίασης, δουλειάς κλπ
- Έχουμε τεστ για τον κοροναϊό και μάλιστα πέρα από τα ιατρικά rapid και pcr (μοριακά) υπάρχουν και τα αυτοτεστ.
- Έχουμε ανθρώπους που νόσησαν και έτσι απέκτησαν ανοσία (10% του πληθυσμού)
- Έχουμε ανθρώπους που κόλλησαν κοροναϊό αλλά ήταν ασυμπτωματικοί (20% με βάση τις έρευνες στο εξωτερικό αλλά και με όσα έχουν αναφέρει οι καθηγητές Ιωαννίδης, Γουργουλιάνης, Γερατζιάφας κα)
Πηγή: medlabnews.gr iatrikanea https://medlabgr.blogspot.com/2021/08/se-olo-ton-kosmo-ta-krousmata-peftoun-kai-oi-thanatoi-meionontai-stin-ellada-giati-paramenoun-stathera.html#ixzz72f25VNoJ
0 Σχόλια