Recents in Beach

«Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης της πυρκαγιάς» - "Βόμβες" μεγατόνων από τον "γαλάζιο" Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας (video)

 


Πολιτικές "βόμβες" μεγατόνων στην κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με τον επικεφαλής, "γαλάζιο" Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό να ισχυρίζεται πως όχι μόνο η κυβέρνηση τους άφησε αβοήθητους στη μάχη με την πυρκαγιά, αλλά επιπλέον υπήρχε εντολή μη κατάσβεσής στην πυροσβεστική. Αιχμές για υπουργούς και την Πολιτική Προστασία πως τους ένοιαζε μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση και οι κάμερες.


«
Κληθήκαμε να σβήσουμε μια φωτιά μόνοι μαςΧωρίς αεροπλάνα, χωρίς ελικόπτερα, χωρίς επίγεια πυροσβεστικά μέσα. Με πάρα πολλές περιπτώσεις που μαρτυρούνε αμέτρητοι συμπολίτες μας, ότι τα λιγοστά επίγεια μέσα είχαν εντολή μη κατάσβεσης. Σε πείσμα αυτών αυτών των εντολών, πολλοί ηρωικοί πυροσβέστες δούλεψαν», δήλωσε πριν από λίγες ώρες στην κατεπείγουσα Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός

«Είχα πάντα την αίσθηση και τα προηγούμενα χρόνια και με άλλες κυβερνήσεις και με άλλους γενικούς γραμματείς Πολιτικής Προστασίας ότι για να συνεννοηθεί ένας υπουργός με έναν Περιφερειάρχη δεν χρειάζεται να παρεμβάλεται μία κάμεραώσπου και αυτό ενδεχομένος να έγινε απαραίτητο», συνέχισε ο «γαλάζιος» Περιφερειάρχης, που θεωρείται πολιτικό "παιδί" του Κώστα Μπακογιάννη.

Είναι πλέον προφανές πως μετά από αυτές τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του Φάνη Σπανού, δημιουργείται μείζον πολιτικό θέμα για τον ίδιο τον πρωθυπουργό καθως και τους Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και Νίκο Χαρδαλιά, τους οποίους ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας "φωτογράφισε" όταν υποννόησε πως για να συνεννοηθεί ήταν απαραίτητο να υπάρχει μια κάμερα

«Ένας είναι ο λόγος (για την καταστροφική πυρκαγιά). Η ανεπάρκεια, η αναξιοσύνη, η έλλειψη σχεδιασμού και συντονισμού από το κεντρικό κράτος. νιώσαμε ότι εκείνο το μνημόνιο που μας ήρθε από την Πολιτική Προστασία και ψηφίσαμε στα δημοτικά συμβούλια δεν είχε καμία αξία. Σε ποια σελίδα αυτού του μνημονίου λέει ότι σβήνουμε τη φωτιά χωρίς πυροσβεστική;», δήλωσε με παρέμβασή του περιφερειακός σύμβουλος.

Άλλος περιφερειακός σύμβουλος είπε: «Υπήρχε εντολή μη κατάσβεσης! Αυτό ακούστηκε επίσημα από τα χείλη του κυρίου Περιφερειάρχη! Να το επαναλάβω κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Εντολή μη κατάσβεσης! Αν αυτό δεν είναι εγκληματική εντολή, που από κάποιον δόθηκε και πρέπει να μάθουμε ποιος είναι αυτός, τότε τι ειναι;»

2020mag.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">