Recents in Beach

Ευρωβαρόμετρο: Ισχυρό ράπισμα σε κυβέρνηση και δημοσκοπήσεις - Το 91% των Ελλήνων εκτιμά πως η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι άσχημη ή πολύ άσχημη.

 


Αλλο ένα Ευρωβαρόμετρο αποκαλύπτει την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, σε αντίθεση με την εικόνα που παρουσιάζουν η κυβέρνηση και οι δημοσκοπήσεις. Η πρώτη το κάνει υπερτονίζοντας το ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας κατά 16,2% το δεύτερο τρίμηνο του χρόνου, το οποίο στην ουσία δεν είναι τίποτα περισσότερο από την επαναφορά στο επίπεδο που ήταν το δεύτερο εξάμηνο του 2020 όταν εμφάνισε τη μεγαλύτερη υποχώρηση.

Εκθέτει επίσης τους Ελληνες δημοσκόπους οι οποίοι είτε αδυνατούν, είτε δεν θέλουν να εμφανίσουν το τεράστιο κύμα δυσαρέσκειας που κυριαρχεί σε ολόκληρη τη χώρα. Δυστυχώς η Ελλάδα , σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο έχει δυσάρεστες πρωτιές στην Ευρώπη στον τομέα της οικονομίας, της ανεργίας και του πλήγματος των οικογενειακών οικονομικών από την πανδημία.

Τα στοιχεία είναι συντριπτικά αφού:

-Το 80% κρίνει άσχημη την κατάσταση της χώρας γενικά. Μάλιστα η κατάσταση σε σύγκριση με την περασμένη άνοιξη έχει χειροτερεύσει. Με την επίδοση αυτή η Ελλάδα έχει το δεύτερο χειρότερο ποσοστό μετά την Πορτογαλία και την Ισπανία που συγκεντρώνουν ποσοστό δυσαρέσκειας 81%. Το μικρότερο ποσοστό δυσαρέσκειας των πολιτών έχει η Δανία (7%) και το Λουξεμβούργο (8%).

-Το 76% των Ελλήνων αναφέρει ότι έχει δεχτεί οικονομικό πλήγμα από την πανδημία και με το ποσοστό αυτό η χώρα μας δυστυχώς καταλαμβάνει την πρώτη θέση. Οι Δανοί και οι Ολλανδοί με ποσοστό 85% βρίσκονται στον αντίποδα υποστηρίζοντας πως δεν έχουν πληγεί οικονομικά από την πανδημία.

eretikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">