Recents in Beach

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΠΥΘΙΟ ΕΒΡΟΥ η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ3 «ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»!

 


Η γνωστή εκπομπή της Δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης στο ξεκίνημα  του νέου κύκλου γυρισμάτων ανά την πατρίδα μας βρέθηκε στο Πύθιο του Έβρου, προκειμένου το  τριήμερο Σαββάτου 11 έως Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021, να πραγματοποιήσει πολύωρα  γυρίσματα για το αφιέρωμά της στο πολυαγαπημένο μας χωριό! 

Τέτοια σημαντική ευκαιρία για τον τόπο μας δίδεται απειροελάχιστες φορές και αποτελεί κατά γενική ομολογία μεγάλη προβολή για το Πύθιο μας! Τα γυρίσματα της εκπομπής αποτελούν  βαρυσήμαντο σταθμό στη λειτουργία και τη δράση των δυο συνδιοργανωτών πολιτιστικών  συλλόγων του Πυθίου και παράλληλα, σηματοδότησαν μια λαμπρή ευκαιρία άριστης συνεργασίας  των δυο συλλόγων και κυρίως στενής σύνδεσης των μελών τους με το βλέμμα στραμμένο στο  μέλλον. 

Τα κύρια γυρίσματα της εκπομπής έγιναν στον εντυπωσιακό περίβολο του Βυζαντινού  Κάστρου, όπου στρώθηκαν πλουσιοπάροχα τραπέζια φορτωμένα με πεντανόστιμα τοπικά  παραδοσιακά φαγητά και λαχταριστά εδέσματα του τόπου μας, όπως πληγούρι, τσιγαρίδες,  μικίκια, σάτσπιτις, λαγγίτες, πίτες, πασιουρτί, κουιτμάτς με σταφύλια, λάχανο κρέας, γιουβέτσι  κρέας κι άλλα πολλά που μαγείρεψαν με περίσσεια αγάπη Πυθιώτισσες. Την πλούσια αυθεντική μουσικοχορευτική παράδοση του χωριού μας (γίκνα, συρτός, ζωναράδικος, συγκαθιστός  ελεύθερος, δεντρίτσι) ξεδίπλωσαν με ξεχωριστό μεράκι και μεγάλη χαρά που ζωγραφιζόταν στα  πρόσωπά τους πολλές Πυθιώτισσες και Πυθιώτες. Παράλληλα συγκεκριμένοι ομιλητές, όπως ο  Δήμαρχος Διδυμοτείχου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο Ιερέας του χωριού, τοπικοί  επαγγελματίες (αγρότης, μελισσοκόμος, οινοπαραγωγός), ο Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Πυθίου, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του συλλόγου Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης, παρουσίασαν λεπτομερώς θέματα που άπτονται όλων των πτυχών που αφορούν το Πύθιο. Επιπλέον, βιντεοσκοπήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα, όπως το Κάστρο, ο σιδηροδρομικός  σταθμός, μαγείρεμα στο σπίτι και άλλα πολλά, με τη συνέχεια επί της οθόνης!

Με την εκπομπή αυτή, κύριο μέλημά μας ήταν να αναδείξουμε τη μοναδικότητα του Πυθίου μέσα από μία τεράστια γκάμα θεμάτων που προσφέρει το ίδιο το χωριό μας, η Ιστορία του και ο  Πολιτισμός του, που ανάγονται στα βάθη χιλιετιών (Βυζαντινό Κάστρο, Ιστορικός Σιδηροδρομικός Σταθμός, Τάφος Αγίου Κυρίλλου, Τοπικά Ήθη και Έθιμα, Λαϊκή Παράδοση & Πολιτιστική  Κληρονομιά, Τοπική Γαστρονομία) και αναμένεται να συμβάλουν σε ένα πολύ καλό τηλεοπτικό  αποτέλεσμα που θα προβάλλει, θα διαδώσει και θα αναδείξει πανελλαδικά και στον απανταχού επί  της γης Ελληνισμό (μιας και η εκπομπή μεταδίδεται και δορυφορικά!) όχι μόνο τη φυσιογνωμία του Πυθίου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και της Θράκης εν γένει!

~ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ~

Ευχαριστούμε από καρδιάς: 

§  Τον Δήμο Διδυμοτείχου και τον Δήμαρχο Χατζηγιάννογλου Ρωμύλο για την στήριξή του στο  εγχείρημά μας. 

§  Την Εφορεία Αρχαιοτήτων Έβρου και την Προϊσταμένη Τερζοπούλου Δόμνα για την άριστη  συνεργασία. 

§  Τη Συντονιστική Επιτροπή διοργάνωσης της εκδήλωσης, για το απαράμιλλο ομαδικό πνεύμα που επέδειξε καθ’όλη τη διάρκεια με σκοπό την επιτυχή ευόδωσή της: Πολυσάκης Αντώνιος  (Πρόεδρος Κοινότητας Πυθίου), Χαντζής Χαράλαμπος (Πρόεδρος Εκπολιτιστικού  Συλλόγου Πυθίου), Ζαμπούκης Ιωάννης (Πρόεδρος Πολιτιστικού Συλλόγου Πυθιωτών  Αλεξανδρούπολης), Διαμαντάκης Βασίλειος (πρώην Διευθυντής Βορείου Ελλάδος και Πολιτικός  Μηχανικός του ΟΣΕ), Θεοχαρίδης Χάρης (πρώην Πρόεδρος Κοινότητας Πυθίου), Μπουντζουκλής Γεώργιος, Μπουντζουκλή Αικατερίνη, Σαλιαρίδου Ξανθή, Γενήκομσιου Βάγια,  Καπουσούζη Ειρήνη, Παλάζης Κωνσταντίνος, Σίμογλου Ευάγγελος, Καραφεΐζη Λίτσα,  Νικολαράκης Μιχάλης, Καζαντζή Λίτσα, Πολυσόπουλος Δημήτριος. 

§  Τον Αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Πυθίου π.Γρηγόριο Λιόλιο για την  αμέριστη συμπαράστασή του. 

§  Το Μουσικό Σχήμα «Ακριτικός Ήχος» που επιμελήθηκε άρτια τη μουσική επένδυση του  μουσικοχορευτικού τμήματος της εκπομπής. 

§  Όλα τα μέλη του Χορευτικού Σχήματος του Πυθίου για το περίσσιο πάθος, τη γνώση και τη  βαθιά αγάπη τους να αποδώσουν αυθεντικά την λαογραφική μας χορευτική παράδοση: Παλάζης Κώστας, Αμπράσης Σαράντης, Σίμογλου Γεώργιος, Ανδρεάδης Παναγιώτης,  Πολυσάκης Αντώνιος, Πολυσάκης Βραχιώνης, Παλάζη Αναστασία, Πετρίδου Διαλεκτή,  Τσακαλδήμη Νίτσα, Πυλούδη Αναστασία, Ζιαγάκη Χριστίνα, Πολυσάκη Πασχαλίνα, Ρίζογλου Αναστασία. 

§  Όλες τις αγαπητές Πυθιώτισσες και όλους τους αγαπητούς Πυθιώτες που ανταποκρίθηκαν στο  κάλεσμά μας και κατά συνέπεια για την καθοριστική συμβολή τους στην επιτυχία της  εκδήλωσης. 

§  Τους αξιότιμους Χορηγούς μας : 

ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Α.Τ.Ε ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

SUPER MARKET ΡΙΖΟΓΛΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

ΕΤΟΙΜΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ ΠΑΓΩΝΑΚΗΣ Σ. ΑΣΗΜΕΝΙΟ

AYTO PARTS RIZOGLOY ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

COFFES-DRINKS " OPUS" ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

ΡΙΖΟΓΛΟΥ Χ. ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ "ΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΗΧΟΣ"

CETERING ΠΟΛΥΣΟΠΟΥΛΟΣ Δ.. ΠΥΘΙΟ

ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗΣ Β. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 

ΚΑΦΕ-ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ "ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ" ΑΣΗΜΕΝΙΟ 

"MOTIVO" DE LUX ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 

RESTOBAR " ΖΑΜΑΝΘΑ" ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΡΕΤΣΙΝΑΔΙΚΟ "ΤΑ ΚΙΟΥΠΙΑ" ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 

ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ "ΓΙΑ ΜΕΖΕ" ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΖΑΚΗΣ Ι. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ 

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΑΛΙΑΡΙΔΗΣ Ι. ΑΘΗΝΑ

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΟΛΥΣΑΚΗΣ Γ. ΡΗΓΙΟ

ΑΝΤΙΠ. ΤΡΑΚΤΕΡ ΠΑΡΑΣΧΑΚΗΣ ΑΘ.. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΕΜΠ. ΑΓΡ.ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΗΣ ΑΘ. ΠΡΑΓΓΙ 

ΑΦΟΙ ΜΟΥΡΔΑΛΑ Ο.Ε ΒΑΛΤΟ ΟΡΕΣΤ/ΔΟΣ

ΕΜΠ. ΑΓΡ. ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗΣ ΣΠ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΚΡΕΑΤΑΓΟΡΑ ΔΕΛΙΝΤΖΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

SUPER MARKET ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ "ΘΕΟΦΙΛΟΣ" ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ "ΠΑΣΧΟΣ" ΣΟΥΦΛΙ

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ "ΖΗΣΑΚΗΣ" ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ

INTERNET CAFÉ "ILION" ΣΑΛΙΑΡΙΔΗΣ Η. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ Δ. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ

ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΚΑΖΑΝΤΖΗ Ε. ΠΥΘΙΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΛΛΕΤ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Κ. ΠΥΘΙΟ

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΧΑΝΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. ΠΥΘΙΟ

ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ ΠΡΙΓΓΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ. ΠΥΘΙΟ

ΥΓΡΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ . ΘΟΥΡΙΟ 

§  Την Βουλευτή Έβρου κα Γκαρά Αναστασία, την Εκπρόσωπο του Βουλευτή Έβρου κ.Δημοσχάκη Αναστάσιου κα Ζηλιασκοπούλου Ευαγγελία και τον πρώην Δήμαρχο Διδυμοτείχου και νυν Δημοτικό Σύμβουλο κ. Πατσουρίδη Παρασκευά, που παρέστησαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

 

Με εκτίμηση,

 

Για τον

Πολιτιστικό Σύλλογο Πυθιωτών Αλεξανδρούπολης «Ιωάννης ΣΤ΄ Καντακουζηνός – Κύριλλος ΣΤ΄»

 

Ο Πρόεδρος

 

     Ιωάννης Γ. Ζαμπούκης

Για τον

Εκπολιτιστικό Σύλλογο

Πυθίου Έβρου

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Χαράλαμπος Χαντζής    

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">