Recents in Beach

Οι Ευρωπαίοι δεν «άγγιξαν» καν το θέμα της τουρκικής επιθετικότητας αλλά εμείς δηλώνουμε ευχαριστημένοι!

 


Απ΄ όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά από τη Σύνοδο Κορυφής και τα συμπεράσματα της, ουσιαστική συζήτηση για την τουρκική επιθετικότητα έναντι της Ελλάδας δεν έγινε και σίγουρα δεν ελήφθη καμία απόφαση που θα μπορούσε να δυσαρεστήσει έστω την Τουρκία.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ασχολήθηκαν με την Τουρκία μόνο στο θέμα που τους καίει ,δηλαδή το μεταναστευτικό. Και σ΄ αυτό το θέμα την καλούν να «διασφαλίσει την πλήρη και με χωρίς διακρίσεις εφαρμογή της δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας του 2016».  Ακόμη και γι΄ αυτό χρειάστηκε ελληνική πίεση!!! Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που δήλωσε και ικανοποιημένος , καθώς όπως είπε «κατόπιν δικών μας πιέσεων υπάρχει ρητή αναφορά προς την Τουρκία να τηρήσει την Κοινή Δήλωση ΕΕ- Τουρκίας».

Ο κ.Μητστοάκης είπε ακόμη ότι: «Τα συμπεράσματα των προηγουμένων Συμβουλίων ως προς την Τουρκία ισχύουν στο ακέραιο. Η Τουρκία έχει να διαλέξει ανάμεσα σε δύο δρόμους, αυτόν της ειλικρινούς συνεργασίας ή της προκλητικότητας- νομίζω ότι γνωρίζει τις επιπτώσεις από την συνεχιζόμενη προκλητικότητα. Η Ελλάδα έχει αποδείξει πως είναι μία δύναμη νομιμότητας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι επιπτώσεις για τις οποίες πρέπει να ανησυχεί η Τουρκία ποιες είναι;

 

Τι αναφέρουν στα συμπεράσματα τους οι Ευρωπαίοι

Οι ευρωπαίοι ηγέτες τονίζουν στα συμπεράσματά τους ότι «δεν θα δεχθούν καμία προσπάθεια από τρίτες χώρες να εργαλειοποιήσουν μετανάστες για πολιτικούς σκοπούς» και «καταδικάζουν όλες τις υβριδικές επιθέσεις στα σύνορα της ΕΕ», στις οποίες θα απαντήσουν αναλόγως.
Επισημαίνεται, επίσης, ότι «σύμφωνα με τη δήλωσή του τον Μάρτιο του 2021 και τα συμπεράσματά του τον Ιούνιο του 2021, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναλαμβάνει την προσδοκία του ότι θα κινητοποιηθεί εγκαίρως, η χρηματοδότηση για τους Σύριους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής στην Τουρκία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και άλλα μέρη της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου».
Επιπλέον, «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλεί την Επιτροπή να προτείνει κάθε αναγκαία αλλαγή στο νομικό πλαίσιο της ΕΕ και συγκεκριμένα μέτρα που θα υποστηρίζονται από κατάλληλη χρηματοδοτική στήριξη για να διασφαλιστεί μια άμεση και κατάλληλη απάντηση συμβατή το ευρωπαϊκό δίκαιο και τις διεθνείς υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των θεμελιωδών δικαιωμάτων».
Επισημαίνεται, επίσης, ότι «η ΕΕ θα συνεχίσει να αντικρούει την εν εξελίξει υβριδική επίθεση που ξεκίνησε από το καθεστώς της Λευκορωσίας, συμπεριλαμβανομένης της υιοθέτησης επιπλέον περιοριστικών μέτρων εναντίον προσώπων και νομικών οντοτήτων, με τρόπο σταδιακό και επειγόντως»
Υπενθυμίζεται η ανάγκη να διασφαλιστούν οι επιστροφές μεταναστών και η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών επανεισδοχής και υπογραμμίζεται ότι «η ΕΕ παραμένει αποφασισμένη να διασφαλίσει τον αποτελεσματικό έλεγχο των εξωτερικών συνόρων».
Τέλος, οι «27» υπογραμμίζουν ότι «θα πρέπει να διατηρηθούν οι προσπάθειες για να μειωθούν οι δευτερογενείς μετακινήσεις και για να διασφαλιστεί μια δίκαιη ισορροπία μεταξύ της ευθύνης και της αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών».

militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">