Recents in Beach

Η παρουσίαση του προγράμματος PIVOT από το Επιμελητήριο Έβρου


 Εικοσιπέντε συμμετέχοντες/ουσες έχουν ήδη υποβάλλει αίτηση συμμετοχής στο εκπαιδευτικό σεμιναριακό πρόγραμμα PIVOT που υλοποιείται μέσω της Δομής Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου. Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης «στόχος του Επιμελητήριου μας ήταν και παραμένει η εν τοις πράγμασι στήριξη και υποστήριξη των επιχειρηματιών και η παροχή εργαλείων, γνώσεων και γενικά διεξόδων που στοχεύουν στην ανάπτυξη και την πρόοδο των επιχειρήσεων, με τελικό στόχο φυσικά την ενίσχυση της τοπικής μας οικονομίας γενικά» και εξήγησε ότι «το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε έξι εβδομαδιαίες συναντήσεις και έχει αμιγώς πρακτικό προσανατολισμό – οι εκπαιδευόμενοι δηλαδή θα μπορούν άμεσα να εφαρμόσουν στις επιχειρήσεις τους πρακτικές όπως η προώθηση μέσω διαδικτύου, πρακτικές βελτιστοποίησης των πωλήσεων, θα επιμορφωθούν για την κοστολόγηση, την εκτίμηση επιστροφής της επένδυσης, αλλά και για επενδύσεις και χρηματοδότηση από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους ενώ θα λάβουν και ενημέρωση για βασικά λειτουργικά θέματα νομικής ή και οικονομολογικής φύσης» 

Κάθε τμήμα του προγράμματος PIVOT διαρθρώνεται σε έξι εβδομαδιαίες συναντήσεις αρχής γενομένης στις 19 Σεπτεμβρίου 2022. Εφόσον υπάρξει αυξημένη ζήτηση θα δημιουργηθούν όσα τμήματα είναι απαραίτητα για να καλυφθεί, ενώ υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις θα δίδεται και η δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης. 

Για την υλοποίηση των σεμιναριακών κύκλων, συνεργάζονται με το Light Hub και το Επιμελητήριο Έβρου εισηγητές εγνωσμένου κύρους, αλλά και ο Σύλλογος Οικονομολόγων Έβρου, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, το Κολλέγιο City της Θεσσαλονίκης και το Business Review Greece.

Σχέδιο ΑΘΗΝΑ 2021-2025

Στην ίδια συνέντευξη τύπου συμμετείχε και ο Διαχειριστής της Δομής Στήριξης της Επιχειρηματικότητας Light Hub του Επιμελητηρίου Έβρου Λεωνίδας Σκερλετόπουλος, παρουσιάζοντας το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ 2021-2025: Επένδυση στη Γνώση» του Επιμελητηρίου Έβρου, που έχει σκοπό να ενισχύσει την θέση της Π.Ε. Έβρου στην οικονομία της γνώσης παρέχοντας πληροφόρηση, εκπαίδευση και διασύνδεση. Μέχρι το 2025 θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, επιτόπιες δράσεις προώθησης τοπικών προϊόντων, επιχειρηματικές αποστολές και συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα και πανεπιστήμια. Επιπρόσθετα στο πλαίσιο της δράσης προγραμματίζεται η δυνατότητα φιλοξενίας νέων επιστημόνων από το εξωτερικό για την ανταλλαγή γνώσης αρχικά από το Επιμελητήριο Έβρου και προοδευτικά από τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα.   

«Η οικονομία της γνώσης επικεντρώνεται στην ουσιαστική σημασία του ανθρώπινου κεφαλαίου και αναφέρεται στην ικανότητα κεφαλαιοποίησης των επιστημονικών ανακαλύψεων και της εφαρμοσμένης έρευνας.

Η ταχεία εξάπλωση της γνώσης αλλάζει την οικονομία, σε μια οικονομία που εξαρτάται περισσότερο από το διανοητικό κεφάλαιο και τις δεξιότητες και λιγότερο από τη διαδικασία παραγωγής» σχολίασε ο κος Σκερλετόπουλος.  

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">