Recents in Beach

Nεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο Νίκος Τεμπονέρας έπεσε ως θύμα του ακροδεξιού μένους.

 


Aνακοίνωση και κάλεσμα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην επέτειο μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα:

Σαν σήμερα, 32 χρόνια πριν, δολοφονείται στην Πάτρα ο Νίκος Τεμπονέρας, από τον πρόεδρο της τοπικής ΟΝΝΕΔ Γιάννη Καλαμπόκα.

Οι μαζικές μαθητικές κινητοποιήσεις απέναντι στον Νόμο Κοντογιαννόπουλου, ο οποίος έφερνε μέτρα όπως ο έλεγχος της εξωσχολικής ζωής των μαθητών και η έπαρση σημαίας στα σχολεία δεν σταματούσαν, έχοντας την υποστήριξη ολοκλήρου του δημοκρατικού κόσμου.

Αντί να υπαναχωρήσει, η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να επιστρατεύσει τα στελέχη της διαμορφώνοντας ομάδες κρούσης σε όλη την Ελλάδα και οργανώνοντας επιθέσεις απέναντι σε μαθητές και συνδικαλιστές. Μια τέτοια «ομάδα» με επικεφαλής τον Καλαμπόκα επιτέθηκε στην κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος της πλατείας Βουδ στην Πάτρα, ξυλοκοπώντας μαθητές και τελικά παίρνοντας τη ζωή του Καθηγητή Ν. Τεμπονέρα.

Ο Νίκος Τεμπονέρας έπεσε ως θύμα του ακροδεξιού μένους γιατί πάλεψε για τους μαθητές και το δικαίωμά τους σε ένα δημοκρατικό και προοδευτικό εκπαιδευτικό σύστημα.
Επειδή στάθηκε ατρόμητος απέναντι στην επίθεση της αδίστακτης διοίκησης του Κ. Μητσοτάκη στα δημοκρατικά δικαιώματα και πρόταξε το στήθος του μπροστά στους υπηρέτες του παρακράτους. 
Απέναντι σε όσους με την στήριξη της γαλάζιας εξουσίας δρούσαν ανενόχλητοι χωρίς να λογοδοτούν για τις πράξεις τους και σήμερα έχουν γίνει έως και τραπεζίτες, όπως ο Καλαμπόκας, αλλά και υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ, αποκατεστημένοι πια από το σύστημα που τους εξέθρεψε.

Νίκο Τεμπονέρα θα σε θυμόμαστε πάντα.

* Όλες και Όλοι στην συγκέντρωση μνήμης την Δευτέρα 9/1 στις 18:30, στα σχολικά συγκροτήματα Τεμπονέρα στην Πάτρα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">