Recents in Beach

Ο νέος συντονιστής της Ν.Ε. A' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Bασίλης Μπουλούκος μιλά στο Faros24.gr

 

 

O νέος συντονιστής της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. κ. Βασίλης Μπουλούκος μίλησε στο Faros24.gr  και στον Δημοσιογράφο Λάμπρο Παπαδή για τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τις προκλήσεις που καλείτε να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Θεσσαλονίκης αλλά και τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Λ.Π. Ποια θεωρείτε πως είναι η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ και στην στελεχιακή του υποδομή μετά τις αποχωρήσεις και τον διαχωρισμό της ΚΟ;

Β.Μ. Θεωρώ τον ΣΥΡΙΖΑ ένα ιστορικό εγχείρημα ανάλογο του ΕΑΜ και της ΕΔΑ αφού κατάφερε διαφορετικές φυλές αριστερών που στο παρελθόν είχαν πολεμικές αντιπαραθέσεις μεταξύ τους όχι μόνο να τους συνασπίσει αλλά ακόμα περισσότερο να τους κάνει πλειοψηφία και κυβέρνηση στην χώρα. Βέβαια ΕΑΜ και ΕΔΑ διαλύθηκαν και δεν ξέρω τι τύχη μπορεί να επιφυλάξει η ιστορία για τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν πιστεύω με τίποτα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαλυθεί εξαιτίας του νέου προέδρου του που ισχυρίζονται κάποιοι όπως δεν πίστεψα ποτέ μια και προέρχομαι από το ΚΚΕ ότι το ΚΚΣΕ , η ΕΣΣΔ και όλο το οικοδόμημα του υπαρκτού σοσιαλισμού κατέρρευσε επειδή «φύτεψαν» οι Αμερικανοί τον Γκορμπατσώφ για να τους διαλύσει. Επειδή λοιπόν πιστεύω σε αυτό το ιστορικό εγχείρημα εγώ αλλά και πολλοί σύντροφοι μας είμαστε αποφασισμένοι να το υπερασπίσουμε. Η κατάσταση βέβαια δεν είναι ευχάριστη σε κανένα διαζύγιο δεν είναι αλλά ξέρετε τελικά σημασία δεν έχει ούτε τι λένε αυτοί που έφυγαν ούτε τι λένε αυτοί που έμειναν ούτε το πόσοι είναι ή είμαστε. Σημασία έχει τι υπερασπιζόμαστε και τι λέει η κοινωνία γι’αυτά. Είμαι μέλος της Ν.Ε αλλά ταυτόχρονα ήμουν και συντονιστής στην ΟΜ Τούμπας. Τώρα λοιπόν αποχώρησαν από το 15μελές συντονιστικό της Τούμπας 2 σύντροφοι μας. Ξέρετε πόσοι είχαν αποχωρήσει το 2015; Όλο το συντονιστικό. Τώρα από τα 41 μέλη της Ν.Ε μας αποχώρησαν τα 12 που βέβαια αναπληρώθηκαν. Ξέρετε πόσοι είχαν αποχωρήσει το 2015; το 60%! Το ποια ήταν όμως η αντιμετώπιση της κοινωνίας προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τους αποχωρήσαντες στις εκλογές που ακολούθησαν τον Σεπτέμβρη του 2015 το γνωρίζουμε όλοι. Βέβαια δεν θέλω να κάνω και δεν γίνονται συγκρίσεις του τότε με το σήμερα γιατί βρισκόμαστε σε διαφορετικές συνθήκες και δυναμική αλλά νομίζω ότι την δυναμική που χρειάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και θέλουμε και θα την παλέψουμε.

Λ.Π. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ έτοιμος να προχωρήσει στο συνέδριο του Φεβρουαρίου;

Β.Μ. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Περιμένουμε τις θέσεις ώστε να προχωρήσουμε σε έναν γόνιμο, εποικοδομητικό προσυνεδριακό διάλογο με προτάσεις που θα καταθέσουν τα μέλη μας τόσο απο τις συνελεύσεις των ΟΜ όσο και μέσω της πλατφόρμας του iSyriza έτσι ώστε οι περίπου 3.000 σύνεδροι που θα εκλεγούν από τα 170.000 μέλη μας να διεξάγουν ένα πετυχημένο εξωστρεφές συνέδριο ανασυγκρότησης, επανεκκίνησης και συσπείρωσης. 

Λ.Π. Ποια είναι η εκτίμηση σας για τις ευρωεκλογές...Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να ψαλιδίσει την διαφορά;

Β.Μ. Κοιτάξτε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κέρδισε τις εκλογές είχε πάρει σχεδόν 36% ενώ στις τελευταίες εκλογές πήρε σχεδόν 18%. Αν πούμε ότι με το 36 το ποτήρι ήταν γεμάτο τότε με το 18 το ποτήρι είναι στην μέση. Άλλοι το βλέπουν μισοάδειο δηλαδή το βλέπουν να αδειάζει λόγω των αποχωρήσεων και των αναμενόμενων δημοσκοπικών ευρημάτων ενώ άλλοι το βλέπουν μισογεμάτο το βλέπουν δηλαδή να γεμίζει λογαριάζοντας τους 150.000 που ήρθαν να ψηφίσουν και αυτούς που γράφονται σήμερα στον iSyriza και στο κόμμα. Εγώ ναι πιστεύω ότι το ποτήρι που βρίσκεται στη μέση μπορούμε να το γεμίσουμε. Έχω αυτή την αίσθηση από αυτά που εισπράττω από την κοινωνία. Βλέπω μια δυσφορία από την κυβερνητική πολιτική που εκφράστηκε και στις δημοτικές εκλογές και βλέπω επίσης ότι ο κόσμος περιμένει το κάτι άλλο. Αυτό δείχνουν Εξάλλου και οι δημοσκοπήσεις και κυρίως τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά. Και αυτό το κάτι άλλο που περιμένει ο κόσμος επιτρέψτε μου να πω δεν είναι να είσαι δεύτερος αντι για τρίτος όπως λέει το ΠΑΣΟΚ ούτε να έχεις 25 βουλευτές αντι για 20 γιατί έτσι θα κάνεις δήθεν καλύτερη αντιπολίτευση όπως λέει το ΚΚΕ. Αυτό το άλλο που περιμένει ο κόσμος είναι η προοπτική μιας άλλης κυβέρνησης προοπτική όπως την έδωσε το 2012 και την πραγμάτωσε το 2015 ο Αλέξης Τσίπρας. 

Λ.Π. Η κυβέρνηση μόλις χθες ψήφισε με μόνο τις δικές της ψήφους στην βουλή το νέο φορολογικό...

Ποιες είναι οι θέσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των νομαρχιακών του που ζουν καθημερινά τις τοπικές κοινωνίες σε σχέση με το μοντέλο αυτό του φορολογικού;

Β.Μ. Πριν δώσουμε απάντηση σε αυτό θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα πράγματα σχετικά με την διακυβέρνηση της περιόδου 2015-2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το 2015 μια χώρα χρεωκοπημένη αποκλεισμένη από τις αγορές με 2.000.000 ανασφάλιστους με σφαγιασμό συντάξεων -50% και μια ανεργία στο 27%. Συνθήκες ασφυκτικές που δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα. 

Η συνειδητή λοιπόν επιλογή μας ήταν η προσπάθεια διάσωσης των πιο αδύνατων προκειμένου να σταθεί και να βγει η κοινωνία όρθια από την κρίση. Η πολιτική μας λοιπόν στο φορολογικό και το ασφαλιστικό είχε να κάνει με αυτό ακριβώς. Με επιβάρυνση μεσαίων και κυρίως των υψηλών εισοδημάτων (μην ξεχνάτε τον νόμο για τα κανάλια που θα πλήρωναν για τις συχνότητες που χρησιμοποιούσαν και που τόσο λοιδορήθηκε ο νόμος και ο εμπνευστής του Ν. Παππάς). Η χώρα δεν είχε να πληρώσει συντάξεις ο νόμος Κατρούγκαλου λοιπόν ήρθε και είπε : δεν μπορεί να πληρώνει τις ίδιες ασφαλιστικές εισφορές ένας γιατρός που βγάζει 1.000.000€ τον χρόνο με έναν γιατρό που βγάζει 20.000€. Θα υπάρξει μια κλιμάκωση ανάλογα με το εισόδημα. Εμένα για παράδειγμα από 3.600€ κρατήσεις τον χρόνο με πήγε στις 4.200€ τον χρόνο μια αύξηση στις εισφορές 50€/μήνα. Ποια ήταν όμως η εναλλακτική πρόταση; Η περικοπή των συντάξεων! Ένας που έπαιρνε πια 600€ να τον παμε στα 300€. Αυτό βέβαια θα οδηγούσε όχι μόνο στην εξαθλίωση τον συνταξιούχο αλλά θα τον εμπόδιζε να έρθει επίσκεψη στο ιατρείο έστω και με 10€ αλλά θα τον εμπόδιζε επίσης να πάει να ψωνίσει και να καταναλώσει αυτά τα επιπλέον € με τις ανάλογες συνέπειες για περαιτέρω ύφεση στην οικονομία. Άρα ο νόμος Κατρούγκαλου έσωσε τις συντάξεις σε εκείνη την περίοδο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια οτι τα αναγκαστικά μέτρα για την φορολογία και το ασφαλιστικό θα έπρεπε να εφαρμοστούν και στις σημερινές συνθήκες αφού είχαμε πια βγει από την κρίση, τα μνημόνια και υπήρχε μια ευνοϊκή ρύθμιση χρέους με καθαρό ορίζοντα (ο ΣΥΡΙΖΑ τα πέτυχε αυτά) και με αυτή την έννοια η προεκλογική δήλωση Κατρούγκαλου ήταν ατυχής και οδήγησε όχι μόνο σε διαστρέβλωση του προεκλογικού μας προγράμματος αλλά και στην επικοινωνιακού τύπου απαξίωση του κυβερνητικού μας έργου το οποίο όχι μόνο δεν απαρνηθήκαμε αλλά είμαστε περήφανοι γι' αυτό. Ας έρθουμε λοιπόν και στο ερώτημα. 

Η κυβέρνηση σήμερα έρχεται με ένα φορολογικό νομοσχέδιο επί δικαίων και αδίκων με οριζόντια μέτρα να πλήξει την πλειοψηφία των ελεύθερων επαγγελματιών. Και μας λέει τι; Ότι αν έχουμε έναν δικηγόρο με εισόδημα πχ 100.000€ που όμως φοροδιαφεύγει και δηλώνει 10.000€ και 5 δικηγόρους που έχουν εισόδημα πραγματικό 8.000€ η 9.000€ επειδή το κράτος δεν μπορεί να ελέγξει την φοροδιαφυγή θα βάλει να πληρώσουν φόρο σαν να έχουν βγάλει όλοι από 10.000€. Εμείς από την μεριά μας αφού δηλώσουμε ότι στην πραγματικότητα το κράτος όχι ότι δεν μπορεί αλλά δεν θέλει να ελέγξει την μεγάλη φοροδιαφυγή κάνουμε μια σαφή πρόταση: να δημιουργήσουμε ένα απλό, σαφές και σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Ένας φορολογικός κώδικας που θα ισχύει για μια 10ετια και δεν θα αλλάζει κάθε 3μηνο όπως τώρα. Με προοδευτικό φορολογικό συντελεστή. Και φυσικά χωρίς προκαταβολή φόρου εισοδήματος για την ή τις επόμενες χρονιές. Αυτά όλα βέβαια αφού επικοινωνηθούν, συζητηθούν και ίσως βελτιωθούν με προτάσεις με τους κοινωνικούς εταίρους.

Λ.Π. Εσείς ως γιατρός και άνθρωπος της προσφοράς έχοντας ζήσει την υγειονομική κρίση, ποιες πληγές θεωρείτε ακόμα μετρούμε ως ΕΣΥ;

Β.Μ. Οι πληγές στο ΕΣΥ όχι μόνο δεν κλείνουν αλλά πολλαπλασιάζονται φοβάμαι ότι είναι αμέτρητες. Να αναφέρουμε παραδείγματα; Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης (το μεγαλύτερο των Βαλκανίων) αν και οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες οι οργανικές θέσεις αναισθησιολόγων είναι 27. Ξέρετε πόσοι αναισθησιολόγοι υπάρχουν 7! Αυτό φυσικά έχει σαν αποτέλεσμα να αναβάλλονται προγραμματισμένα χειρουργεία, οι λίστες αναμονής να πηγαίνουν χρόνια μετά, να ακυρώνονται μεταμοσχεύσεις ήπατος, νεφρών και ένα σωρό άλλα. Τι λύση προκρίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας; Να χειρουργούνται οι ασθενείς σε ιδιωτικές κλινικές! Στο Θεαγένειο το μοναδικό αντικαρκινικό νοσοκομείο στην Βόρεια Ελλάδα δεν λειτουργεί το Παθολογοανατομικό εργαστήριο και στέλνονται οι βιοψίες σε εξωτερικά ιδιωτικά κέντρα ενώ υπάρχουν και εδώ οι αναβολές χειρουργείων. Και αν αυτά συμβαίνουν στις μεγάλες πόλεις φανταστείτε τι γίνεται στην Περιφέρεια. 

Η κόρη μου τελείωσε πρόσφατα το αγροτικό της στο νησί του Ιπποκράτη την Κώ. Δούλευε ως αγροτική στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου. Ξέρετε πόσους ειδικούς παθολόγους είχε η παθολογική κλινική; 0 (μηδέν) κανέναν, και έφερναν που και που κανέναν με απόσπαση από άλλο νησί πχ Ρόδο για κανένα 15θημερο. Τα περιστατικά να περνούν ασθενείς από την Κω στην Τουρκία ουκ ολίγα. Για την κατάσταση του ΕΚΑΒ ούτε λόγος το περιστατικό με την άτυχη που μεταφέρθηκε σε καρότσα αγροτικού το θυμάστε φαντάζομαι. Γιατί γίνονται όμως όλα αυτά; Δεν πρόκειται περί ανικανότητας ή ανεπάρκειας αλλά περί συνειδητής επιλογής απαξίωσης του ΕΣΥ. Για να έρθουν στο τέλος να μας πουν παιδιά βλέπετε δεν λειτουργεί το πράγμα πρέπει να γίνουν ιδιωτικά να μπουν οι ιδιώτες να σωθούμε. Εδώ να κάνουμε ένα ερώτημα. Γιατί δεν έχει παθολόγους πχ το νοσοκομείο της Κώ; Δεν πάνε μας λέει η κυβέρνηση. 

Προκηρύσσουμε θέσεις αλλά δεν πάνε. Να ρωτήσω λοιπόν εγώ αν το νοσοκομείο της Κώ γίνει ιδιωτικό γιατί θα πάει ο παθολόγος που δεν πάει στο δημόσιο νοσοκομείο; Τα πράγματα πιστεύω ότι είναι απλά. Με ποιους και γιατί και ο νοών νοείτο…

Λ.Π. Η επιστολική ψήφος θεωρείτε πως βρίσκεται σε σωστή πλατφόρμα εφαρμογής και ποια θέση έχει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτό;

Β.Μ. Όπως όλα τα θεωρητικά ίσως αποτελούσε μια λύση αλλά όπως όλα τα θεωρητικά στην πράξη ίσως δυσκολεύουν. Θα μπορούσε λοιπόν να βοηθήσει κάποιους που δεν μπορούν να ψηφίσουν από κοντά όπως είναι οι απόδημοι ή οι κάτοικοι εξωτερικού. Θα ισχύσει όμως πχ για τους νέους εργαζόμενους που δουλεύουν σεζόν σε νησιά ή θα έχουμε 2 μέτρα και 2 σταθμά; Ένα στοιχείο που πρέπει να υπολογιστεί είναι η περιφρούρηση της μυστικότητας της ψήφου αν και πως μπορεί να εξασφαλιστεί. Εγώ θα βάλω όμως και μια άλλη παράμετρο. Η ψήφος στην κάλπη μέσα στο παραβάν είναι κάτι προσωπικό. Εκείνη την ώρα είσαι μόνος σου με την συνείδηση σου. Μπορεί αυτό να εξασφαλιστεί με την επιστολική ή την ηλεκτρονική ψήφο; Ότι δηλαδή αυτός που ψηφίζει είναι εκείνη την ώρα ο ίδιος και μόνος του και όχι άλλος ή με κάποιον άλλο παρόντα που επηρεάζει την ψήφο με οποιοδήποτε τρόπο; Τέλος πάντων ας δούμε το τεχνικό κομμάτι και το συζητάμε. 

Λ.Π. Να πάμε λίγο στο κομμάτι της Ν.Ε. Θεσσαλονίκης και θέλω να σας ρωτήσω σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης μετά και τις αποχωρήσεις αλλά και την ανασύσταση που επιχειρείται;

Β.Μ. Όπως σας είπα από την ΝΕ από τα 41 μέλη αποχώρησαν τα 12 που αναπληρώθηκαν. Η τελευταία εκλογή συντονιστή και αναπληρωτή συντονιστή με ομοφωνία είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα προς όλους ότι θέλουμε να γυρίσουμε σε μια νέα σελίδα χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις και προσωπικές αντιδικίες γιατί η κοινωνία έχει άλλες ανάγκες και ποσώς την ενδιαφέρει για τα εσωτερικά μας.

Λ.Π. Το κομμάτι της νεολαίας στην Θεσσαλονίκη έχει περιθώρια ανασύστασης;

Β.Μ. Ότι συμβαίνει στο κόμμα μας συμβαίνει και στην νεολαία μας. Ένα κομμάτι αποχώρησε και αυτό. Το 2015 είχε αποχωρήσει σχεδόν το σύνολο της νεολαίας. Εμείς με τους συντρόφους που έχουν απομείνει θα προσπαθήσουμε όχι μόνο την ανασύσταση αλλά όπως και με το κόμμα αυτό που έλειπε την γείωση με την κοινωνία. Δεν γίνεται οι φοιτητές στις βουλευτικές εκλογές να ψηφίζουν και να δίνουν 30% στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά στις φοιτητικές εκλογές η παράταξη να παίρνει 3%. Αλλά μην αδικούμε την νεολαία αυτό ήταν ένα γεγονός που συνέβαινε και σε άλλους χώρους.

Λ.Π. Τι θα λέγατε στους συντρόφους/σσες που αποχώρησαν;

Β.Μ. «Εις το επανιδείν». Με τους περισσότερους θα ξανασυναντηθούμε αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία. Ο Αλέξης Τσίπρας εξελέγη πρόεδρος το 2008 χωρίς να είναι βουλευτής. Το 2009 είχαμε εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε μόλις 4%. Το 2010 ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε γιατί δήθεν το κόμμα πήγαινε πολύ αριστερά και έφτιαξε την ΔΗΜΑΡ. Η αποχώρηση εκείνη δεν εμπόδισε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει άλμα στο 27% το 2012 αλλά στέρησε την κυβέρνηση αφού η διαφορά από την ΝΔ ήταν μόλις 2% ενώ η ΔΗΜΑΡ πήρε 6%. Για να έρθει το 2015 και η εκλογική νίκη με 36% και την εξαΰλωση της ΔΗΜΑΡ στο 0,5%. Μετά το πρώτο 6μηνο διακυβέρνησης, σκληρής διαπραγμάτευσης και της επώδυνης συμφωνίας μετά το δημοψήφισμα ένα άλλο μεγάλο κομμάτι του κόμματος αποχώρησε γιατί δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ πήγαινε δεξιά αυτή την φορά. 

Και βέβαια η κοινωνία επιφύλαξε την ίδια μοίρα στους αποχωρήσαντες. Όλοι αυτοί οι σύντροφοι μας που αποχώρησαν το 2010 και 2015 δεν κατάλαβαν κάτι πολύ κρίσιμο. Ότι το καράβι του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει τους υφάλους έπρεπε να κάνει ελιγμούς πότε προς τα αριστερά και πότε στα δεξιά αρκεί να μην χάνει τον στόχο του προορισμού του. Το ίδιο λοιπόν ισχύει για τους συντρόφους μας που αποχωρούν σήμερα. Πολύ δε περισσότερο που η σημερινή διαφωνία δεν αφορά πολιτικό διακύβευμα αλλά προσωπικό. Πολλοί θα διαφωνήσουν με αυτό και θα πουν ότι οι διαφορές είναι πολιτικές. Πχ ο τρόπος εκλογής από την βάση με ψηφοφόρους του δίευρου. Είναι αυτή η πραγματική διαφωνία γι' αυτούς που ισχυρίζονται κάτι τέτοιο; Θα την είχαν αυτή την άποψη όμως αν το αποτέλεσμα ήταν διαφορετικό και πρόεδρος είχε εκλεγεί η σ. Έφη Αχτσιόγλου; Εις το επανιδείν λοιπόν γιατί οι αριστεροί ξανα συναντιώνται. 

Και ξέρετε με στεναχωρούν πολύ οι κουβέντες που ανταλλάσσονται μεταξύ των παλιών συναγωνιστών. Με στεναχωρούν γιατί η προσωπική μου γνώμη είναι ότι στους αριστερούς δεν υπάρχουν πεμπτοφαλαγγίτες. Ξέρετε στην πραγματικότητα ιστορικά δεν υπήρξε η 5η φάλαγγα. Ήταν μόνο ένα επικοινωνιακό αφήγημα του στρατηγού του Φράνκο που όταν ήταν έξω από την Μαδρίτη και τον ρώτησαν ποια από τις 4 φάλαγγες που διαθέτει θα μπει πρωτη στην Μαδρίτη αυτός για να κλονίσει το φρόνημα των πολιορκημένων απάντησε: μα ήδη μέσα στην Μαδρίτη υπάρχει η 5η φάλαγγα των υποστηρικτών μας. Και τότε τι έκαναν οι ελεύθεροι πολιορκημένοι της Μαδρίτης; Κατηγορούσαν ο ένας τον άλλον μεταξύ τους για πεμπτοφαλαγγίτες. Αναρχικοί και Τροτσκιστές εναντίον Κομμουνιστών και Σοσιαλιστών. Μάχες για το ποιος θα καταλάβει την «Τηλεφωνική» για να μεταδίδουν ο καθένας τα δικά του συνθήματα από το ραδιόφωνο. Σας θυμίζει κάτι από τις σημερινές διαμάχες ποιος θα διαχειρίζεται τις σελίδες στο διαδίκτυο ή αν είναι ηθικά ή πολιτικά σωστό άνθρωποι που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ να εκπέμπουν από το «Κόκκινο» μηνύματα εναντίον του νέου προέδρου; Και βέβαια να μην ξεχνάει κανένας αριστερός ότι στο τέλος στην Μαδρίτη όλοι κρεμόντουσαν στις ίδιες κρεμάλες. Η ιστορία διδάσκει αλλά δεν έχει μαθητές είπε ο Γκράμσι και κλείνοντας να πω ότι μπορεί να μην πιστεύω ότι υπάρχουν πεμπτοφαλαγγίτες αλλά σίγουρα πάντα θα υπάρχουν οι χρήσιμοι ηλίθιοι που είπε ο Λένιν που θα τους χρησιμοποιεί το σύστημα εναντίον της Αριστεράς.

Λ.Π. Σχολιάστε μου λίγο το αποτέλεσμα των τελευταίων αυτοδιοικητικών εκλογών για την Θεσσαλονίκη και την αποτίμηση της Ν.Ε. σε σχέση με αυτό.

Β.Μ. Αποτίμηση η ΝΕ δεν έχει κάνει ακόμα γιατί μας απασχολούσαν λίγο τα του οίκου μας η αναπλήρωση των συντρόφων μας που αποχώρησαν και η εκλογή συντονιστή και αναπληρωτή. Η προσωπική μου εκτίμηση για το αποτέλεσμα δεν απέχει πολύ από την εκτίμηση για όλη την Ελλάδα. Η αλήθεια είναι ότι αργήσαμε αρκετά να μπούμε στην μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών και αυτό μας στοίχισε. Σε περιφερειακούς δήμους δεν δώσαμε στήριξη κάπου και στελέχη μας κατέβηκαν σε διασπασμένα σχήματα. Στην πόλη της Θεσσαλονίκης όπως και στην Αθήνα εκφράστηκε η αποδοκιμασία τόσο στο πρόσωπο του απερχόμενου δημάρχου όσο και στην κυβερνητική πολιτική. 

Το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο του Σπύρου Πέγκα που υποστηρίξαμε και εμείς πέτυχε ένα αξιόλογο ποσοστό και οδήγησε στον β’ γύρο και στην αλλαγή στο δήμο. Αλλά και εδώ αργήσαμε λίγο με αποτέλεσμα κάποια μέλη μας να συνεργαστούν με το ψηφοδέλτιο του κ. Αγγελούδη και αυτό σίγουρα μας στοίχισε. Όλα αυτά βέβαια θα τα συζητήσουμε με γνώμονα όχι την απόδοση ευθυνών ή το αυτομαστίγωμα αλλά το πως θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις αδυναμίες μας με την οργάνωση του τμήματος αυτοδιοίκησης της ΝΕ, την δημιουργία ομάδων τοπικής αυτοδιοίκησης σε κάθε ΟΜ που θα αφουγκράζονται τις αγωνίες και τα προβλήματα των κατοίκων της γειτονιάς ώστε να παρεμβαίνουμε για τις λύσεις τους.

Λ.Π. Ποιες είναι οι βλέψεις και οι στόχοι της Ν.Ε. υπό την δική σας καθοδήγηση και συντονισμό για την επόμενη ημέρα; 

Β.Μ. Η αλήθεια είναι ότι μπήκαμε στα δύσκολα. Όμως η Ν.Ε έκανε ένα γενναίο βήμα. Ιστορικά και άξια στελέχη της αποσύρθηκαν από την διεκδίκηση της θέσης του συντονιστή παραμερίζοντας μεταξύ τους αντιπαραθέσεις και προχώρησαν σε μια ομόφωνη εκλογή που μπορεί να αποτελεί μεγάλη τιμή για το πρόσωπο μου είναι όμως και μεγάλη ευθύνη. 

Τις επόμενες μέρες θα συγκροτηθεί σε σώμα η γραμματεία της Ν.Ε και θα μπει το πρόγραμμα δράσης που θα αφορά όχι μόνο τα εσωτερικά μας τα του Συνεδρίου δηλαδή αλλά και την εξωστρεφή δράση του κόμματος. Η επικοινωνία με τον κόσμο και η γείωση με την τοπική κοινωνία είναι το ζητούμενο.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">