Recents in Beach

Μαζικό το Πανεκπαιδευτικο συλλαλητήριο στην Αλεξανδρούπολη

 


Οι #εκπαιδευτικοί Α και β βαθμού, με την μαζική τους συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο τα τελευταία χρόνια ,αγωνίζονται και υπερασπίζονται τη #δημόσια εκπαίδευση με αξιοπρέπεια και με δημοκρατική ευθύνη , υπενθυμίζοντας στην κ. Κεραμέως ότι #Παιδεία χωρίς διάλογο  και αυταρχισμός είναι έννοιες ασύμβατες.



Δυστυχώς όμως , για ακόμη μια φορά με αφορμή την μεγάλη αυτή κινητοποίηση η κυβέρνηση βάλθηκε να εφαρμόσει τον αντιδραστικό νόμο Χατζηδάκη για τον περιορισμό του δικαιώματος της απεργίας. 



Οι εφαρμοσμένες αυτές  πολιτικές της κυβέρνησης που  κατατείνουν στον διαχωρισμό στην υποχρηματοδότηση και στο κλείσιμο σχολείων, θεσμοθετούν  τις ανισότητες  και τη συνολική υποβάθμιση του δικαιώματος στη μόρφωση δεν θα περάσουν.


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εκπαιδευτικών  για ενα σχολείο, στον αντίποδα αυτών των πολιτικών που έχει ανάγκη από δημοκρατικές εγγυήσεις συλλογικής λειτουργίας με επαρκείς πόρους ώστε σήμερα να μείνει ανοιχτό, να αντιμετωπίσει την πρωτοφανή υγειονομική κρίση και ταυτόχρονα να αναβαθμίσει το ρόλο του ως ο βασικός θεσμός Γνώσης Ισότητας και Δημοκρατίας.



Μενέλαος Μαλτέζος 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">