Recents in Beach

ΣΥΡΙΖΑ_ξεφτίλες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο (αλλά και ΝΔ_ξεφτίλες)...


 Δημήτρης Κανελλόπουλος


Ένα λάθος hashtag στο Twitter δημιούργησε μέγα θέμα, σε δημοσιογραφικό και πολιτικό επίπεδο. Ένα λάθος hashtag από κάποιον συνεργάτη του ΑΠΕ-ΜΠΕ που κοινοποίησε στο Twitter το θέμα για τις πλημμύρες στην Βόρεια Εύβοια.

Η... επίμαχη ανάρτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ λοιπόν για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Εύβοια, συνοδεύτηκε με το hashtag ΣΥΡΙΖΑ_ ξεφτίλες. Είναι φανερό το λάθος και, όπως μάθαμε, οφείλεται στον αυτόματο κορέκτορα και φυσικά στην απροσεξία εκείνου που ανέβασε την είδηση.




Είναι το δεύτερο αντίστοιχο λάθος που κάνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ τους τελευταίους μήνες. Το προηγούμενο αφορούσε τη Νέα Δημοκρατία. Ηταν 20 Ιανουαρίου 2021 όταν το Πρακτορείο ανέβασε στο Τwitter την είδηση για την εκλογή του Γιάννη Μπούγα, στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, συνοδεύοντάς τη με το hashtag ΝΔ_ξεφτίλες.

«Μία απίθανη γκάφα συνέβη στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, καθώς δημοσιεύτηκε θέμα στο Twitter με ένα περίεργο - για δημόσιο μέσο - hashtag» έγραφε τότε, σωστά, η Αυγή.




Βέβαια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει σκοπιμότητα πίσω από το λάθος hashtag ζητώντας παραιτήσεις. Υπερβολές. «Όταν με απόφαση του κ. Μητσοτάκη η ΕΡΤ και το Αθηναϊκό Πρακτορείο τέθηκαν για πρώτη φορά υπό τον έλεγχο του πρωθυπουργικού γραφείου, ήμασταν σίγουροι ότι θα μετατραπούν σε σκληρούς προπαγανδιστικούς μηχανισμούς και επιβεβαιωθήκαμε», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του. «Στο δε ΑΠΕ ο νέος του πρόεδρος, με εντολή Μαξίμου, το μετατρέπει σε "γαλάζιο τσιφλίκι " με χρυσοπληρωμένους συμβούλους και αθρόες προσλήψεις. Όλα αυτά με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογούμενων. Δεν περιμέναμε όμως ότι θα ξεπερνούσαν κάθε όριο χυδαιότητας μετατρέποντας το κρατικό Πρακτορείο σε τρολ. Σήμερα το πρωί συνόδευσαν την είδηση για την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην Βόρεια Εύβοια με χυδαίο χάσταγκ. Η παραίτηση του προέδρου του ΑΠΕ, Αιμίλιου Περδικάρη είναι το ελάχιστο και την αναμένουμε άμεσα».

Παρά ταύτα, δεν νομίζει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πως πρέπει να κάνει κάτι ώστε να αποφεύγονται τέτοιες γκάφες; 

► Το λάθος αναγνωρίστηκε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ζητήθηκε συγνώμη. 
 

 

«Πλέον υπάρχει και θέμα αξιοπρέπειας»

«Το γεγονός ότι ο κ. Περδικάρης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από μία εργαζόμενη δείχνει πολλά. Πλέον δίπλα στο ζήτημα αξιοπιστίας υπάρχει και θέμα αξιοπρέπειας» σχολιάζει ο Ν. Ηλιόπουλος.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">