Recents in Beach

Στη Βουλή φέρνει η Ν. Γκαρά το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες Έβρου

 


Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης  & Επενδύσεων με την οποία ζητά να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Δημοτική Ενότητα Φερών, κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά.


Η κα Γκαρά σημειώνει πως η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στις Φέρες, πρόκειται να επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη δύσκολη κοινωνική και οικονομική κατάσταση για τους περίπου 10.000 κατοίκους της περιοχής των Φερών, στην πλειονότητά τους συνταξιούχοι, αγρότες, ηλικιωμένοι, αλλά και τα στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας που διαμένουν στην περιοχή.


Τονίζει πως οι κάτοικοι θα αναγκάζονται να μετακινούνται 30 και 40 χιλιόμετρα μακριά για να εξυπηρετηθούν, κατηγορώντας την ίδια στιγμή την κυβέρνηση πως αντί για τόνωση κι ενίσχυση της Περιφέρειας, υπηρετεί πολιτικές συρρίκνωσης και ερήμωσης της υπαίθρου, και κυρίως των ακριτικών περιοχών. 


Η Βουλευτής υπενθυμίζει πως τα τελευταία 2 χρόνια συντελείται μία πρωτοφανής αποψίλωση του Νομού Έβρου από κρίσιμες υπηρεσίες, όπως τραπεζικά καταστήματα, υπηρεσίες ΟΓΑ και ΕΦΚΑ, δομές εκπαίδευσης, υποκαταστήματα ΕΛΤΑ κ.α., απαξιώνοντας τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες.


Κλείνοντας η κα Γκαρά ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς αν πρόκειται να λάβουν δεσμευτικά μέτρα, ώστε να διασφαλιστεί η παραμονή και συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Δημοτική Ενότητα Φερών, και αν προτίθενται να ενημερώσουν άμεσα την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών για τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί η περιοχή των Φερών στον Έβρο, χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα.


ΕΡΩΤΗΣΗ


Προς τους κ.κ. Υπουργούς 


 Οικονομικών

 Ανάπτυξης & Επενδύσεων


Θέμα : «Αποψίλωση του Έβρου από Τραπεζικές Υπηρεσίες – Κλείνει το υποκατάστημα της Εθνικής στις Φέρες Έβρου»


Σύμφωνα με πληροφορίες η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματός της στη Δημοτική Ενότητα Φερών στον Νομό Έβρου. Είναι βέβαιο πως η εν λόγω απαράδεκτη απόφαση αναμένεται να επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη και δύσκολη  κοινωνική και οικονομική κατάσταση στη Δημοτική Ενότητα Φερών.


Δυστυχώς, οι παραπάνω δυσάρεστες εξελίξεις τείνουν να γίνουν κανόνας τα τελευταία δύο χρόνια στον Έβρο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη μία πρωτοφανής διαδικασία  αποψίλωσης του Νομού από κρίσιμες υπηρεσίες : τραπεζικά υποκαταστήματα, υπηρεσίες ΟΓΑ και ΕΦΚΑ, δομές εκπαίδευσης, υποκαταστήματα ΕΛΤΑ κ.α. είτε καταργούνται είτε συγχωνεύονται με μεγάλη ταχύτητα, αφήνοντας τους πολίτες και την εξυπηρέτησή τους, κυριολεκτικά, στο έλεος.


Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, καθώς υπηρετεί μία πολιτική συρρίκνωσης και ερήμωσης της υπαίθρου, αντί μιας πολιτικής ενίσχυσης και ανάπτυξης της περιφέρειας.


Ενώ θα έπρεπε η ζωή και η ανάπτυξη στις απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, να βρίσκονται στο επίκεντρο των παρεμβάσεων της κυβέρνησης, εντούτοις, με τις αποφάσεις που αυτή λαμβάνει δεν κάνει τίποτε άλλο από το να απαξιώνει και να προσβάλλει τους Εβρίτες και τις Εβρίτισσες. 


Να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της περιοχής των Φερών, περίπου 10.000 στο σύνολο, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι, υπερήλικες, αγρότες, συνταξιούχοι, όπως και στελέχη του Στρατού και της Αστυνομίας, σε περίπτωση που προχωρήσει το λουκέτο στο υποκατάστημα της Εθνικής,  θα είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρούνται, μετακινούμενοι 30 και 40 χιλιόμετρα από τα χωριά τους, προκειμένου να προσεγγίσουν την πόλη της Αλεξανδρούπολης για να εξυπηρετηθούν.


Επειδή η κυβέρνηση οφείλει να πιέσει τις τράπεζες να διατηρήσουν ένα λειτουργικό για την οικονομία δίκτυο φυσικών καταστημάτων


Επειδή κάθε υπηρεσία που χάνεται από την περιοχή, συμβάλει στη υπανάπτυξη και όχι στην ανάπτυξή της


Επειδή οι Εβρίτες και οι Εβρίτισσες δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τη συνεχή υποβάθμιση της περιοχής τους



Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:


1) Ποια δεσμευτικά μέτρα θα λάβουν άμεσα ώστε να διασφαλίσουν την παραμονή και ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Δημοτική Ενότητα Φερών;


 2) Προτίθενται να ενημερώσουν άμεσα την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και την Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών για τον κίνδυνο να εγκαταλειφθεί η περιοχή των Φερών, χωρίς τραπεζικό υποκατάστημα;



Η ερωτώσα βουλευτής



Γκαρά Αναστασία


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">