Recents in Beach

Όλα τα στραβά που έχουν τα “νέα” αστικά λεωφορεία που πήρε η κυβέρνηση για την πανδημία! [VIDEO]

 


Τα λεωφορεία που προμηθεύτηκε ο ΟΑΣΘ από τη Λειψία έχουν εμφανίσει μέχρι σήμερα αρκετά προβλήματα καθώς οι υπεύθυνοι φαίνεται να μην φρόντισαν να διαθέτουν κατάλληλες προδιαγραφές ώστε να κινηθούν σε ελληνικό έδαφος.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ένα από τα μεταχειρισμένα λεωφορεία που αγόρασε ο δήμος Θεσσαλονίκης από τη Λειψία, έπιασε φωτιά ενώ βρισκόταν στην περιοχή του Χορτιάτη και προσπαθούσε να ανέβει σε ανηφόρα. Για τον λόγο αυτό πλέον, τα συγκεκριμένα οχήματα δεν δρομολογούνται σε δρομολόγια με μεγάλες κλίσεις εδάφους. Λίγο καιρό αργότερα, σάλος προκλήθηκε όταν διαπιστώθηκε ότι τα πολυδιαφημισμένα από την κυβέρνηση νέα λεωφορεία, τόσο αυτά που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης όσο και της Αττικής, δεν είχαν… ανοιγοκλεινόμενα παράθυρα, καθιστώντας τα επικίνδυνα σε συνθήκες πανδημίας.



Όμως τα ευτράπελα δεν σταματούν εδώ, καθώς τα περιβόητα μεταχειρισμένα λεωφορεία, δεν είχαν ούτε ελληνικές φωτεινές πινακίδες για να αναγράφουν τα στοιχεία του προορισμού, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης να παίρνουν λεωφορεία με προορισμό… τη Βουδαπέστη! Η λύση που δόθηκε μέχρι να βρουν τρόπο να μετατρέψουν τις πινακίδες στα ελληνικά, ήταν να κολλήσουν ένα λευκό χαρτί που αναγράφει τον αριθμό του λεωφορείου. Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα, μπορεί κανείς να εντοπίσει πολλά λεωφορεία που συνεχίζουν να κυκλοφορούν χωρίς φωτεινή πινακίδα, μάλλον επειδή δεν κατόρθωσαν τελικά να την αλλάξουν.

Και αν νομίζατε ότι μετά από όλα αυτά, το έπος των αστικών λεωφορείων έφτασε στο τέλος του, είστε γελασμένοι, καθώς μάθαμε χθες ότι αποσύρθηκαν πενήντα και πλέον λεωφορεία του ΟΑΣΘ που αγοράστηκαν από τη Λειψία, είτε λόγω βλάβης στα κλιματιστικά μηχανήματα των οχημάτων είτε επειδή δεν διαθέτουν καν κλιματισμό, επιφέροντας ένα ακόμη βαρύ πλήγμα στην ήδη προβληματική αστική συγκοινωνία της συμπρωτεύουσας και μάλιστα εν μέσω ενός κύματος καύσωνα.

Αναρωτιόμαστε τι άλλο ακόμη μένει να συμβεί με τα συγκεκριμένα λεωφορεία…

https://www.opoligrafos.gr/

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">