Recents in Beach

Η Ελλάδα δωρίζει 100.000 εμβόλια στη Βόρεια Μακεδονία

 


Είναι η δεύτερη δωρεά εμβολίων της Ελλάδας προς τη Βόρεια Μακεδονία. Στις 15 Ιουνίου η Ελλάδα είχε αποστείλει 20.000 εμβόλια AstraZeneca 

ΗΕλλάδα απέστειλε σήμερα προς τη Βόρεια Μακεδονία 100.000 εμβόλια AstraZeneca, κατά του κορονοϊού.

Τα εμβόλια παρέλαβε στα Σκόπια ο υπουργός Υγείας της Βόρειας Μακεδονίας, Βένκο Φίλιπτσε, παρουσία του πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα, Ρούσσου Κούνδουρου.

«Σήμερα έφθασαν 100.000 δόσεις εμβολίων AstraZeneca, δωρεά της γειτονικής μας χώρας, Ελλάδας. Η δωρεά γίνεται με προσωπική πρωτοβουλία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την οποία υποσχέθηκε στον πρωθυπουργό μας, Ζόραν Ζάεφ. Επαναβεβαιώνονται οι σχέσεις καλής γειτονίας και η υποστήριξη, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές σε περιόδους πανδημίας. 

Ευχαριστούμε πολύ τον ελληνικό λαό, την κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον πρέσβη της Ελλάδας στη χώρα μας, Ρούσσο Κούνδουρο, με τον οποίο παραλάβαμε σήμερα τα εμβόλια. Θα διανεμηθούν αμέσως στα κέντρα εμβολιασμού και προορίζονται για άτομα άνω των 60 ετών, σύμφωνα με τη στρατηγική εμβολιασμού. Ο εμβολιασμός επιταχύνεται και από τη Δευτέρα όλοι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιαστούν χωρίς ραντεβού» ανέφερε σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Φίλιπτσε.

Είναι η δεύτερη δωρεά εμβολίων της Ελλάδας προς τη Βόρεια Μακεδονία. Στις 15 Ιουνίου η Ελλάδα είχε αποστείλει 20.000 εμβόλια AstraZeneca.

Εκτός της Ελλάδας, η Βόρεια Μακεδονία έλαβε δωρεές εμβολίων και από άλλες χώρες, όπως από τη Σερβία, η οποία δώρισε το προηγούμενο διάστημα περίπου 50.000 εμβόλια και την Τουρκία, η οποία απέστειλε στη Βόρεια Μακεδονία 30.000 εμβόλια. 

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">