Recents in Beach

Ν. Γκαρά: «Εγκληματείτε εις βάρος της νεολαίας και της δημόσιας εκπαίδευσης - Υπηρετείτε την αριστεία του πορτοφολιού»

 


Επίθεση στην κυβέρνηση για την εγκληματική πολιτική που ασκεί απέναντι στους νέους αλλά και στην πλειονότητα της κοινωνίας την οποία και φτωχοποιεί, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής η Βουλευτής Έβρου και Αν. Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Ενημέρωσης & Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νατάσα Γκαρά.


Η κα Γκαρά, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο της ΝΔ για το δημόσιο σχολείο, κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικές αντικοινωνικές, αθηνοκεντρικές, ελιτίστικες και εκδικητικές απέναντι στα νέα παιδιά: «τους κόβετε τα φτερά, τους κόβετε τα όνειρα, καταστρέφετε το παρόν και το μέλλον μιας ολόκληρης γενιάς», σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη ειδικά στην επιβολή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, που αποκλείει από τα Δημόσια Πανεπιστήμια πάνω από 25.000 μαθητές, ακόμη και αυτούς που αρίστευσαν.


Η Βουλευτής Έβρου τόνισε πως η κυβέρνηση ουσιαστικά δείχνει την πόρτα της εξόδου από τη χώρα στους μαθητές, προκειμένου να καταφέρουν να σπουδάσουν σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, αν και εφόσον έχουν την οικονομική δυνατότητα. «Δημιουργείτε ένα νέο κύμα brain-drain που έχει την υπογραφή Κεραμέως-Μητσοτάκη», υπογράμμισε.




Εξήγησε πως στην πραγματικότητα η Υπουργός Παιδείας, φοβάται τη γνώση, για την αυτοπεποίθηση και την κοινωνική δύναμη που δίνει στους πολίτες. Για αυτό και δηλώνει προκλητικά πως τα νέα παιδιά «εγκλωβίζονται» στο πανεπιστήμιο, ενώ την ίδια στιγμή φροντίζει να φτάσει παντού το μήνυμα πως επί ΝΔ μόνο όποιος έχει «γεμάτο πορτοφόλι» θα παίρνει πτυχίο. «Αποδυναμώνετε δεκάδες περιφερειακά αξιολογότατα τμήματα με αρνητικές επιπτώσεις και για τις τοπικές κοινωνίες, για να εξασφαλίσετε πελατεία στα ιδιωτικά κολλέγια, για τα οποία έχετε φροντίσει να εξομοιώσετε σε προηγούμενα νομοθετήματα τα πτυχία», σημείωσε η κα Γκαρά.


Παράλληλα, η Βουλευτής Έβρου επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη φράση του «δεν μπορούν και δεν πρέπει να πάνε όλοι στο πανεπιστήμιο», τονίζοντας πως στην πραγματικότητα εννοεί πως δεν πρέπει να σπουδάσουν τα παιδιά του ψυκτικού από το Περιστέρι, του αγρότη από την Ορεστιάδα, του τεχνίτη από το Σουφλί, του κτηνοτρόφου από τη Σαμοθράκη, «διότι η αριστεία για τη ΝΔ, η Παιδεία, η Υγεία, θεωρούνται εμπόρευμα ακριβό και όχι δικαίωμα».


Κλείνοντας τόνισε πως με το σημερινό νομοσχέδιο η ΝΔ καταργεί τον επιτυχημένο θεσμό των Περιφερειακών Κέντρων Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) με το συνεργατικό και διεπιστημονικό χαρακτήρα τους, που είχε θεσπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εισάγει και την τιμωρητική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με στόχο όχι φυσικά την μετεκπαίδευση και τον εκσυγχρονισμό, αλλά την απόλυση δημόσιων λειτουργών.


Τέλος, μετέφερε δηλώσεις εκπαιδευτικών της Α΄ ΕΛΜΕ Έβρου, οι οποίοι και ξεκαθαρίζουν πως «το νέο νομοσχέδιο χτυπά τη συλλογικότητα, τη δημοκρατία, τη συνεργατικότητα και ένα σχολείο ανοιχτό με προοπτική και όραμα. Με το νομοσχέδιο αυτό η κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων, των μαθητών ,των εκπαιδευτικών θα γίνεται βάζοντας οι γονείς πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη», δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την κάθετη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνηση Μητσοτάκη.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">