Recents in Beach

Διαδηλώσεις: Τότε για την «Μακεδονία», τώρα κατά του εμβολίου με ίδια σύμβολα και χωρίς λογική


 Μπορεί ο κόσμος να ξαφνιάστηκε χθες στο Σύνταγμα από τους πολίτες που διαδήλωναν κατά των εμβολίων αφού πέραν του φανατισμού τους θύμιζαν μάλλον σκηνές του παρελθόντος.

Και για να κάνουμε έναν διαχωρισμό: Άλλο αντιεμβολιαστής λόγω προβληματισμού για το ίδιο το εμβόλιο και άλλο ο παραλογισμός, το διαζύγιο με τη λογική και την επίκληση ιερών, οσίων και σημαιών!

Και αν κάτι θυμήθηκαν αυτοί που βρέθηκαν στο κέντρο της Αθήνας ήταν οι συγκεντρώσεις –τότε- για να μην… χαθεί η Μακεδονία με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τότε που η Νέα Δημοκρατία στήριζε άμεσα ή έμμεσα τις συγκεντρώσεις αυτές όχι μόνον με δηλώσεις στελεχών ή με την ίδια φρασεολογία αλλά και με την παρουσία των γαλάζιων, ανάμεσα σε εικόνες, εξαπτέρυγα, μακεδονομάχους, ελληνικές σημαίες, στολές και σύμβολα. Μαζί τους και ένα μέρος του κλήρου που διαδήλωνε και αυτός – υποτίθεται- για τα «ιερά και όσια».

Γιατί υπάρχει ένας κοινός παρανομαστής σε αυτές τις συγκεντρώσεις και μια διαφορά.

Ο κοινός παρανομαστής είναι το έλλειμμα της λογικής και η επίκληση εθνικών συμβόλων, εικόνων, σημαιών και μιας περίεργης ιστορικότητας που τότε παρέπεμπε στον αφελληνισμό. Ίσως οι σημερινές επικλήσεις παραπέμπουν σε μια αλλοίωση του DNA, σε μια αλλοίωση της πίστης ή της μεσαιωνικής λογικής πως ο θεός σώζει, όχι όμως και η επιστήμη.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κινήματα είναι πως τότε η Νέα Δημοκρατία αποβλέποντας στην άνοδο στην εξουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη τα αγκάλιασε ενώ τώρα την απειλούν αφού βλέπει πως η πολιτική της (αν υπάρχει συγκροτημένη πολιτική της) στην αντιμετώπιση της πανδημίας καταρρέει μαζί με τη δημοτικότητά της.

Η ουσία είναι πως και τα δύο κινήματα αυτά, όσον αφορά τους φανατικούς είναι σαρξ εκ της σαρκός της ίδιας παράταξης: Της συντηρητικής.

Και βέβαια δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα των αγανακτισμένων που σε μεγάλο ποσοστό ήταν πολιτικοποιημένο και με σαφές μήνυμα ή με το Δημοψήφισμα για το Όχι, που επίσης ήταν σαφές και πολιτικοποιημένο…

Οπότε ισχύει η ρήση για τους ανέμους και θύελλες που προκάλεσε η συντηρητική παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη που θρέφει στον κόρφο της όλα αυτά τα αντιεπιστημονικά, σκοταδιστικά και ακροδεξιά σταγονίδια… και που θέλει να αποκηρύσσει όταν δεν την συμφέρει…

Μόνον που η ίδια τα θρέφει και τους κλείνει το μάτι…

Δείτε τις φωτογραφίες, εναλλάξ από τις συγκεντρώσεις για την «Μακεδονία» αλλά και των αντιεμβολιαστών:

Από τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών

 

Από τη συγκέντρωση για την «Μακεδονία»
Από τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών
Από τη συγκέντρωση για την «Μακεδονία»
Από τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών
Από τη συγκέντρωση για την «Μακεδονία»
Από τη συγκέντρωση των αντιεμβολιαστών
Από τη συγκέντρωση για την «Μακεδονία»
documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">