Recents in Beach

Τι σηματοδοτεί η υποψηφιότητα Καστανίδη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ.

 


Η ιδεολογική πλατφόρμα το ατού του πρώην υπουργού, που έχει αποφασίσει να κινηθεί θεσμικά και να ανακοινώσει το «παρόν» για την αρχηγία τέλη καλοκαιριού-αρχές φθινοπώρου. Οι πρώτες συσκέψεις ανά την Ελλάδα.

Τέλη... Αυγούστου-αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως η υποψηφιότητα του Χάρη Καστανίδη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.
Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα «Παιχνίδια Εξουσίας», έχει οριστικοποιήσει την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και ήδη αρχίζουν να διαμορφώνονται οι σχετικοί πυρήνες στήριξής του σε όλη τη χώρα, όπως και το επιτελείο που θα δώσει τη μάχη. Δίπλα του θα βρεθούν και πολλά στελέχη του λεγόμενου «παπανδρεϊκού» μπλοκ, με τον πρώην πρωθυπουργό πάντως να κρατάει αποστάσεις από τους υποψηφίους. .

 Ο Χάρης Καστανίδης , με την υποψηφιότητά του θέλει να σηματοδοτήσει και να τροφοδοτήσει μια βαθιά ιδεολογική και πολιτική συζήτηση για τη φυσιογνωμία και τη στρατηγική της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, όπως και της πολιτικής συμμαχιών, κάτι που όπως πιστεύει αποφεύγουν οι νυν υποψήφιοι. Κινούμενος, μάλιστα, θεσμικά και σεβόμενος το χρονοδιάγραμμα που αποφασίστηκε, απέφυγε να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του από τώρα, όπως έπραξαν οι άλλοι τρεις υποψήφιοι και, πολύ περισσότερο, να ξεκινήσει από τώρα τον προεκλογικό αγώνα.

«Το δημοκρατικό καθήκον της σοσιαλδημοκρατίας, παντού και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι η ριζική αναδιοργάνωση της Δημοκρατίας, ώστε το γενικό δημόσιο συμφέρον να καταστεί η μόνη ισχυρή κανονιστική αρχή των πολιτικών αποφάσεων, μακριά από την επιρροή αδιαφανών μηχανισμών και συμφερόντων», σημείωσε χαρακτηριστικά σε άρθρο που δημοσίευσε στα «Νέα» την Δευτέρα, με τίτλο «Το δημοκρατικό καθήκον της σοσιαλδημοκρατίας» και το οποίο δίνει μέρος του στίγματος της ιδεολογικής και πολιτικής πλατφόρμας που θα καταθέσει ενόψει της μάχης της διαδοχής στο Κίνημα Αλλαγής. «Αν, 40 χρόνια τώρα, οι νεοφιλελεύθεροι συντηρητικοί «διόρθωσαν» τη Δημοκρατία σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς, ήλθε η ώρα να πετύχουμε εμείς, όσοι μιλούμε στο όνομα των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, τη «διόρθωση» της αγοράς στις ανάγκες της Δημοκρατίας και της κοινωνίας».

 Με την υποψηφιότητα Καστανίδη οι διεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής θα γίνουν τέσσερις, καθώς έχουν ήδη καταθέσει κατά σειρά την υποψηφιότητά τους ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μένει να δούμε εάν θα πράξει το ίδιο και ο Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος πάντως, προβληματίζεται ή οι υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος θα είναι τελικά τέσσερις…

Βασίλης Σκουρής 

ieidiseis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">