Recents in Beach

Κυβέρνηση θύμα της επιτυχίας της...


 "Καταλαβαίνουμε ότι οι επιδόσεις μας σε μια σειρά από κρίσιμα μέτωπα στο παρελθόν είχαν και έχουν δημιουργήσει πολύ υψηλές προσδοκίες και όλοι θα ευχόντουσαν να μην είχαμε τις απώλειες που έχουμε από τις πυρκαγιές".


Είδατε; Κακώς κατηγορείτε την κυβέρνηση ότι είναι στον κόσμο της και δεν έχει ενσυναίσθηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος -τέταρτος στη... σειρά από τον Ιούλιο του 2019- τα εξηγεί ωραία. "Είμαστε θύματα της επιτυχίας μας" θα μπορούσε να είχε πει διαφορετικά ο Γιάννης Οικονόμου. Κι εμείς που νομίζαμε ότι ο κόσμος κινείται μεταξύ απόγνωσης, ασφυξίας και οργής επειδή μέσα σε τρείς εβδομάδες κάηκαν πάνω από 1.200.000 στρέμματα δάσους στη μισή Ελλάδα.

Σίγουρα φταίει το ότι ο πήχης ήταν ψηλά.  Όχι επειδή το επιτελικό κράτος, που διαφήμιζε το "πρότυπο σχέδιο" αντιπυρικής προστασίας στις αρχές του Ιουνίου στην Αττική, έγινε στάχτη μπροστά στα μάτια μας, σε ζωντανή μετάδοση. Στην Εύβοια, στη Βαρυμπόμπη, στα Βίλια, στην Ηλεία όλοι οι άνθρωποι κοιτούσαν τα δάση και τις περιουσίες τους να καίγονται και λογικά συζητούσαν μεταξύ τους τις τεράστιες επιτυχίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο παρελθόν, όσο κοιτούσαν τον ουρανό μπας και δουν κανέναν αεροπλάνο ή ελικόπτερο να σώσει το χωριό τους.

Μα γιατί να εγκαλέσει κάποιος την κυβέρνηση; Επειδή κάηκε η μισή Πάρνηθα, ολόκληρη η Βόρεια Εύβοια, η Ηλεία, η ανατολική Μάνη με άπνοια;  Ή μήπως επειδή λίγες ημέρες μετά όλο το δάσος γύρω από τα Βίλια, στο όρος Πατέρας και πέριξ, έγινε και αυτό κάρβουνο;

Δεν ξέρω ποιες επιδόσεις εννοεί ο κύριος Οικονόμου, ο νέος, τέταρτος στη σειρά, κυβερνητικός εκπρόσωπος. Λογικά στην πανδημία. Που ακόμα δεν έχουμε πιάσει Σεπτέμβριο και τα νούμερα των μολύνσεων, των διασωληνώσεων και των θανάτων θυμίζουν άνοιξη. Με τον εμβολιασμό να έχει πάει "κουβά". Σε αυτό θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν ξανά τον Τσιτσιπά, αλλά, όπως αποκάλυψε κι ο ίδιος, στη ρακέτα του σας γράφει.

Ίσως αναφέρεται στις επιδόσεις της κυβέρνησης στην οικονομία. Που όλα ακριβαίνουν, από το σούπερ μάρκετ έως το ρεύμα και τα ενοίκια, ενώ οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι με το ενάμισι πόδι στον γκρεμό και οι εργαζόμενοι δεν ξέρουν αν θα έχουν αύριο δουλειά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μια κυβέρνηση σε άλλη διάσταση. Εκτός τόπου και χρόνου κοινώς. Οι αστειότητες του Οικονόμου, τα αναίσθητα χαζογελάκια του Μητσοτάκη ενώ η χώρα φλέγεται, η άθλια απόπειρα να συγκρίνει την καταστροφή με τους νεκρούς στο Μάτι το αποδεικνύουν. Και δεν αργεί ο καιρός που μπροστά στην οργή των πολιτών το βάιραλ σύνθημα των προηγούμενων εβδομάδων θα ακούγεται σαν γλυκό τραγούδι στα αυτιά των κυβερνητικών. Μια οργή που δυστυχώς δεν θα αφορά μόνο το επιτελικό τσίρκο, αλλά το κράτος και την Πολιτεία εν γένει.

Στέλιος Ραπανάκης

ΑΥΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">