Recents in Beach

«Ο Μητσοτάκης πήρε πίσω την ψεύτικη συγνώμη του» (βίντεο)


 Βολές κατά της κυβέρνησης για τη διαχείριση των πυρκαγιών εξαπέλυσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών που διεξάγεται αυτή την ώρα στη Βουλή.


«Είναι βαριές οι ώρες αυτές για τη χώρα, ώρες θλίψης ανασφάλειας και ευθύνης για όλους, τόσο στο κοινοβούλιο, όσο και στην κυβέρνηση, αλλά και την αντιπολίτευση. Με τον... θρήνο του καμένου δάσους στα αυτιά μας, δεν είναι ώρα για ανούσιες αντιπαραθέσεις» σημείωσε.

Αναφερόμενος στην στάση του πρωθυπουργού στις πυρκαγιές υποστήριξε πως ο κ. Μητσοτάκης έχει τη βασική ευθύνη, πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε την ώρα της καταστροφής.

«Ήταν προκλητικό επί 55 λεπτά σ’ αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης με τη στάση, την τοποθέτηση και το ύφος του να δείχνει ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα. Προκαλεί θλίψη για μια ακόμη φορά, μπροστά σε μια τραγωδία που όλους μας έχει συνταράξει, έχει επιλέξει την πεπατημένη της επικοινωνίας, της συγκάλυψης, της υποκρισίας, της απόσεισης, και της μετάθεσης των βαρύτατων ευθυνών του», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη συζήτηση στη Βουλή για τις πυρκαγιές.

«Μας ζήτησε να του υποδείξουμε πού έγινε το λάθος κι έτσι πήρε πίσω την ψεύτικη συγγνώμη που είπε στον ελληνικό λαό τις ώρες της καταστροφής. Αν ο πρωθυπουργός της χώρας μετά από 15 μέρες έρχεται στο βήμα της Βουλής και αναρωτιέται αν έγινε κάποιο λάθος και μας ζητά να του το υποδείξουμε, τότε γιατί ζήτησε συγγνώμη;»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέφρασε τον «βαθύτατο σεβασμό» του στους ανθρώπους της πρώτη γραμμής, πυροσβέστες, εθελοντές, κατοίκους, ανθρώπους του μόχθου και της αγάπης για τον τόπο τους, που δεν δίστασαν και δεν διστάζουν να σταθούν απέναντι στο θηρίο της πυρκαγιάς, τους 18αρηδες και τους 20αρηδες στην Εύβοια, την Αττική, την Πελοπόννησο, «που για μήνες ο κ. Μητσοτάκης, η κυβέρνηση του, και η προπαγάνδα του, βάφτιζαν ανεύθυνους και στιγμάτιζαν ως υπαίτιους για το ξέσπασμα της πανδημίας».

Σημείωσε ότι «είναι ανάγκη το πένθος, η απελπισία, ο θυμός, να γίνουν δύναμη ελπίδας, αναγέννησης, ανοικοδόμησης και επανεκκίνησης...

newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">