Recents in Beach

Γιατί η δικαιοσύνη δεν ερευνά και τις ευθύνες της κυβέρνησης;

 


Η σωστή παρέμβαση του Κινήματος Αλλαγής

Γράφει ο Βασίλης Σκουρής στο ideiseis.gr 

Η εισαγγελική εντολή και οι θεωρίες συνομωσίας που κυκλοφορούν υπογείως και που βολεύουν την κυβέρνηση.

Από τη στιγμή που υπήρχαν καταγγελίες για εμπρησμούς η δικαιοσύνη δεν μπορούσε παρά να παρέμβει.

Ανεξαρτήτως από τις προσπάθειες να δημιουργηθεί κλίμα ότι οι πυρκαγιές οφείλονταν σε οργανωμένους εμπρησμούς, ακόμα και ξένων δυνάμεων, όπως διαχέεται στο διαδίκτυο, κατά το προηγούμενο του 2007, που εκτός από τους …Γκρίζους Λύκους , είχαν ανακαλυφθεί ακόμα και οι …εξωγήινοι! Η κυβέρνηση, άλλωστε, με τις συνεχείς αναφορές σε εκατοντάδες πυρκαγιές που εκδηλώνονται καθημερινά, θέτει στο ίδιο καζάνι τις μεγάλες πυρκαγιές και αυτές που κατασβήνονται εντός ολίγου –ώστε να δικαιολογήσει τις αδυναμίες της- τροφοδοτεί ο κλίμα των φωτιών που τις βάζουν «ντόπια και ξένα συμφέροντα» και τα πρώτα θέματα που εν συνεχεία ακολουθούν σε ιστοσελίδες και όχι μόνο.

Το θέμα με την δικαιοσύνη όμως παραμένει: Γιατί δεν ερευνά και τις ευθύνες της πολιτείας-κυβέρνησης και κρατικού μηχανισμού; Όταν λέμε πως στη χώρα «ερευνώνται όλα», πώς εννοούμε το «όλα»;

Το θέμα, άλλωστε, δημοσίως το Κίνημα Αλλαγής, με ανακοίνωσε που εξέδωσε και με την οποία ζητάει να επεκταθεί και σε κυβερνητικές ευθύνες η έρευνα που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας για τυχόν εγκληματική οργάνωση εμπρηστών.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το Κίνημα Αλλαγής:

«Είναι θετικό ότι κινήθηκε επιτέλους η δικαιοσύνη για την έρευνα τυχόν εγκληματικής οργάνωσης εμπρηστών.

Η έρευνα θα πρέπει να συμπληρωθεί και σε σχέση με τις μεγάλες ευθύνες του κυβερνητικού μηχανισμού όσο αφορά την έλλειψη μέτρων πρόληψης και λαθών και παραλείψεων στην κατάσβεση.

Οι δηλώσεις και καταγγελίες των δημάρχων και πολιτών για εγκατάλειψη περιοχών και τη μη διάθεση μέσων πυρόσβεσης είναι επώνυμες και δημόσιες.

Όπως και τα όσα αναφέρονται σε σχέση με τις ευθύνες της αεροπορίας στρατού.

Μετά από τέτοια πρωτοφανή καταστροφή η έρευνα πρέπει να αφορά τα πάντα και τους πάντες. Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου».



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

script data-cfasync="false" type="text/javascript" id="clever-core">